Este fél tíztől Bulls-Bucks és Rockets-Suns

Otthon játszik a Cavs és a Spurs, a Torontót is meglepné a Lakers - azt is megnézhetjük, hogy mihez kezd Cousins nélkül a Pelicans.

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 21:30

Kétszer találkoztak a szezon során eddig a felek, mindkétszer Milwaukee-ban és mindkétszer nyerni tudott a Bulls, ennek ellenére lehet, hogy most inkább a Bucks felé billen a mérleg nyelve előzetesen. A vendégek két győzelemből érkeznek, Giannis Antetokounmpo bombaformában tért vissza, míg a Kris Dunnt továbbra is nélkülöző Chicago elvesztette az előző három meccsét és eléggé szenvedett a végjátékokban, megérzi az irányító hiányát. Meglátjuk, hogy most mire lesznek képesek Portisék, legutóbb a cserepad tartotta őket meccsben sokáig, de ha nem tudnak feljavulni védekezésben, Middletonék ellen azért eléggé meg fognak szenvedni. 

Houston Rockets - Phoenix Suns 21:30

New Orleansban tört meg a Rockets győzelmi szériája, méghozzá azért, mert kicsit sem törődtek a védekezéssel, ennél mindenképpen több kell tőlük most, ha nyerni akarnak - még akkor is, ha a Suns nincs a Pelicans szintjén jelenleg. Dobni azért tudnak Bookerék, bár tegyük hozzá, hogy kifejezetten gyenge formában vannak, az előző három meccsüket elveszítették - Tyson Chandler viszont úgy fest, hogy kiheverte a betegségét és mindenki bevethető lesz náluk. Természetesen jóval esélyesebb otthon a Houston, de az előző meccsük is megmutatta, hogy védekezés nélkül ők sem tudják sorra hozni a győzelmeket. 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 22:00

Borzasztó nehéz helyzetben van a Pelicans, hiszen a liga egyik legjobb formájában lévő csapatáról beszélünk, de DeMarcus Cousins elvesztése alapjaiban változtathatja meg a helyzetüket - ráadásul egy egyáltalán nem rossz együttes, a Clippers jön szembe. Meglátjuk, hogy mire mennek majd így, mentálisan milyen állapotban lesznek, Anthony Davis képes-e egymaga viselni a terhet Blake Griffinnel és DeAndre Jordannel szemben, illetve hogy a periméter-játékosok mit tesznek hozzá, Rajon Rondo szerepe például ismét megnőhet Cousins nélkül. A LAC legutóbb három vereség után nyert ismét Memphisben, ehhez megint kellett egy bődületes extra Lou Williamstől, de a hátvéd élete szezonját futja, arra nem számíthat a New Orleans, hogy kétszer egymás után majd nem nyújt hasonló produkciót. A védekezés persze kérdés, a Clippers esetében többször is gond volt ezzel mostanában, de a NOP sem volt mindig meggyőző ezen a téren, ráadásul most egész mást kell csinálniuk, mint eddig.

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 00:00

Ez most nagy kötelező a Cavsnek, a komoly gödörben lévő társaság legutóbb nyerni tudott, visszakerült a kezdőbe Tristan Thompson és most egy olyan Pistonsszal játszanak Jamesék, amely zsinórban hét vereségnél tart, ráadásul egy back-to-back második felén érkezik Clevelandbe. A hazaiaknál igazából csak Dwyane Wade játéka kérdéses, ő legutóbb személyes okok miatt hiányzott, a többiek mind bevethetőek, pihentebbek, nagyon kell nekik a győzelem, nem nagyon lehet magyarázat egy esetleges vereségre még akkor sem, ha a Detroit bukószériája előbb-utóbb meg kell, hogy törjön.

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 00:00

Ez jó meccs lehet, mert a Raptors most messze van a csúcsformától, főleg támadásban, míg a Lakers Lonzo Ball nélkül is parádézik, az utóbbi tíz meccséből nyolcat, az elmúlt négyből pedig négyet megnyert, ráadásul idegenben is abszolút veszélyes. Ennek alapja a védekezés és a fegyelmezett támadójáték, ha továbbra is hozni tudják ezt az agresszivitást és pontosságot hátul Ingramék, akkor most is lesz keresnivalójuk, főleg hogy DeRozanék legutóbb alig 93 pontot dobtak otthon a Jazznek. Az ő játékuknál nagy kérdés, hogy képesek-e visszatalálni korábbi formájukhoz elöl, illetve idevehetjük a hazai formát is, mert a kezdeti sikerszéria után az utóbbi öt hazai találkozójukból hármat is elvesztettek... 

Oklahoma City Thunder - Philadephia 76ers 00:00

Itt a Thunder játszik back-to-backet és bár a zsinórban begyűjtött hét győzelem és a hazai pálya egyértelműen Westbrookék mellett szól, ez a back-to-back és Andre Roberson komoly sérülése sokat levesz ebből - egyrészt kérdés, hogy milyen állapotban vannak, másrészt azt korábban is láttuk, hogy Roberson mennyit számít védekezésben. A Philly pihentebb és az Embiid-Simmons kettősre építve mostanában kifejezetten eredményes is, elbírják JJ Redick hiányát és az utóbbi tizenegy meccsükből kilencet megnyertek, legutóbb San Antonióban tudtak győzni, így bár idegenbeli túrán vannak, illik nagyon komolyan venni őket. Nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd, a Westbrook-Simmons "tripla-dupla harc" érdekes lehet, ahogy az is, hogy Embiid mennyire tud érvényesülni Adams mellett, vagy hogy Covington limitálni tudja-e mondjuk George-ot - meg persze az is, hogy Roberson nélkül mi lesz a fáradtabb OKC védekezésével...

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 01:00

Ez alapvetően országos egyes lenne, de jelen pillanatban mégis minimum egy kérdőjelet oda kell tennünk a kijelentés mögé. A Spurs gondjai egyértelműek, ugyan úgy tűnt, hogy megrázta magát a gárda és nyert két meccset, de legutóbb a sokáig rettegett hazai pályán kaptak ki Aldridge-ék a Phillytől úgy, hogy csak 78 pontot szereztek, míg a Kings hiába játssza sorozatban ötödik idegenbeli meccsét, éppen az előző kettőt nyerte meg Orlandóban és Miamiban. Az nem kérdés, hogy jobb csapat a San Antonio, a texasi közeg is Gasolékat segíti, a Kings nyilvánvalóan jóval fáradtabb, de mégis, ha Foxék azt a védekezést hozzák, mint az elmúlt két összecsapásukon, akkor akár meglepetésre is képesek lehetnek. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus