Folytatja túráját a Spurs és a GSW, rangadó Portlandben

Idegenbeli back-to-backet vív a két nagyágyú - New Orleansban lép pályára az OKC - Portland-Houston rangadó - íme a kínálat!

 

Orlando Magic – Golden State Warriors 01:00

A GSW tegnap Miamiban nyert nagy meccset és így már 3-1-re áll idegenbeli túráján – két találkozó így is hátra van, amíg hazatérhetnek Steph Curry-ék. A back-to-back és az ötödik idegenbeli meccs ellenük szól, ráadásul az utóbbi időben nem sokat törődnek a védekezéssel, ami Orlandóban is visszaüthet, hiszen Paytonék az utóbbi hat meccsükből csak San Antonióban és az Indiana ellen kaptak ki. Oladipóék azonban pont ott gyengék, ami nagyon fájhat ezen az estén: még jó formájukban is gyengén védekeznek a triplák ellen, bőven 40% felett kapnak, amit a címvédő könnyen ki is használhat. A Warriors természetesen egyértelmű esélyes bárhol, de nyilvánvalóan fáradtak már Curry-ék, ez lehet a Magic esélye.

Boston Celtics – Milwaukee Bucks 01:30

A Boston az előző nyolc hazai mérkőzését megnyerte, miközben a Milwaukee idegenben csak 8-24-re áll, így elég egyértelműek az erőviszonyok ezen a találkozón. A festékben ugyan lehet keresnivalója a Bucksnak (a kezdő ötös felforgatása óta Antetokoumpo és Parker is nagy formában van), ráadásul a Celtics rohanós stílusához is jól tudnak alkalmazkodni, de Thomasék kerete bővebb, több fegyverük van támadásban és sokkal veszélyesebbek kintről – mindemellett védekezésben is ők járnak előrébb. Ami árnyalhatja a képet az az, hogy az All-Star óta még a Boston sem volt kiegyensúlyozott hátul és február elején kikaptak Milwaukee-ban, de saját pályájukon mindenképpen ők számítanak esélyesnek.

New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 02:00

Az OKC a Durant-Westbrook párosra építve javított a két vereséget követően, és bár back-to-backet játszik a gárda idegenben, így is ők számítanak esélyesnek ezen a találkozón. Február elején otthon lemosták a Pelicanst, akik ráadásul legutóbb nagyon gyengén játszva kaptak ki, így saját pályájukon sem számíthatnak sok jóra – a playoffra már csak matematikai esélyük van, és ha nem hoz kolosszális estét Anthony Davis, nem igazán látni, hogy hogyan fognak nyerni. A fegyvereik megvannak, de egy pontháborút nem sűrűn nyernének meg az OKC ellen, védekezésben pedig nincs igazi emberük a Thunder sztárjai ellen.

Phoenix Suns – Brooklyn Nets 03:00

A Suns sorozatban tizenkét vereségnél jár, az utóbbi két hónapban az NBA legrosszabb mérlegét sikerült felmutatniuk, és nehéz róluk bármi pozitív dolgot írni – ugyan a Nets utolsó előtti Keleten, így is kategóriákkal jobb csapat. A vendégek tudnak építeni a remek formában lévő Brook Lopezre, sokkal egységesebbek, jobb napjaikon kintről is veszélyesek, ezzel szemben a Suns eddig egy-egy meccsre tudta felszívni magát, védekezésben pedig annyira sem. Előbb-utóbb minden sorozat megszakad, de itt említhetjük azt is, hogy a Nets az előző hét idegenbeli meccsét elveszítette…

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 04:30

Az utóbbi hetek egyik legfényesebb történetét a Portland alkotja, a Lillard-McCollum páros gyakorlatilag tarthatatlan – minden védelmet összekuszálnak, emellett a csapatvédekezés parádésan működik. Sokkal élesebbek, mint a továbbra is kissé lélektelennek tűnő Houston, a hazai pálya is mellettük szól: James Hardentől vagy a triplavetőktől nagy meccs kell ahhoz, hogy nyerni tudjanak a texasiak. A tét nagy, hiszen a playoffért hajt mindkét csapat és a Houstonban meg is van a potenciál akár egy sima győzelemhez is, de ezt az arcukat nem igazán láthattuk idén – most kisebb meglepetésként hatna, ha nyerni tudnának.

Utah Jazz – San Antonio Spurs 04:30

A Rodeo Trip eddig jól alakul a Spursnek, közben már visszatért Kawhi Leonard is, és tegnap a megszokott domináns játékkal arattak győzelmet – most azonban nem lesz könnyű dolguk. A Jazz otthon 40% körül tartja ellenfeleit mezőnyből, ráadásul ebben a csarnokban sorozatban hét mérkőzést nyertek és támadásban is képesek alkotni, ha hagyják. Jó formában vannak és az idegenbeli túra nem segíti a Spurst, ráadásul kérdés, hogy visszatérése után milyen formában lesz a back-to-back alkalmával Leonard – vagy hogy pályára lép-e Tim Duncan. Természetesen esélyesebb a Spurs, de ez nehéz meccsnek ígérkezik számukra.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus