Hajnalban Warriors-Spurs rangadó, előtte Nets-Pelicans a Sport TV-n

Folytatná szériáját a Lakers, de lesz egy Philly-Clippers is - nézzük, hogy mit kell tudnunk a játéknap előtt!

 

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 00:00 (Sport 1 - ÉLŐ)

A Pelicans back-to-backet játszik, a vendégek ráadásul borzasztóak voltak előző este és nagyon simán kaptak ki, az utóbbi hat meccsből már ötödször és továbbra is elég nagynak tűnik a gond az együttesnél - ezek után Brooklynban sem lesz egyszerű dolguk, pedig a győzelem nagyon kellene nekik, hiszen elúszhat a rájátszásuk ebben az időszakban. A pihentebb és otthon játszó Nets viszont nem fogja könnyen adni magát, bár mostanában nagyon rossz formában van az együttes, zsinórban négyszer kapott ki, Hollis-Jefferson és LeVert továbbra is sérült és főleg védekezésben kellene valamit találniuk Dinwiddie-éknek, hogy nyerni tudjanak. Számukra kisebb a tét, de emiatt a teher is, kérdés, hogy a pihentség mennyit fog számítani a New Orleansszal szemben. 

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 01:00

Itt a Bucks játszik back-to-backet, Bledsoe-ék előző este egy nehéz, fizikális meccset buktak el Miamiban, ezzel az utóbbi kilenc találkozójuk során másodszor szenvedtek vereséget, de a fáradtság itt is fontos tényező lehet - a frissebb Magic ráadásul kifejezetten jó formában van, sorozatban három találkozót húztak be Speightsék. Hazai pályán most is jó esélyeik lehetnek, mert saját közönségük előtt 11-14-re állnak, ami kategóriákkal jobb az idegenbeli mutatójuknál és bár vannak sérültjeik, a vendégeknél sem lesz ott a Brogdon-Dellavedova páros, így pedig még jobban fájhat az a back-to-back. 

Philadelphia 76ers - Los Angeles Clippers 01:00

Ezen a találkozón mindkét csapat back-to-backet jászik, de a Philly mégis pihentebb lehet, hiszen egyrészt előző este és most is hazai pályán játszik, míg a Clippers keleti túrát teljesít, másrészt Embiidék nagyon hamar eldöntötték a Pelicans elleni derbit, így bőven tudtak pihenni. Otthon borzasztó hatékonyak tudnak lenni és mostanában megy is nekik a játék saját közönségük előtt, de a LAC is eredményes idegenben, ráadásul egy hármas sikerszériából érkezik - nehéz megjósolni, hogy mire lehet számítani, főleg úgy, hogy Joel Embiid játéka kérdéses a back-to-back miatt. Vele a parketten inkább a Philly felé billenhet a mérleg nyelve, ha nem tudja vállalni a játékot, akkor viszont egy jó dobóformával még idegenben is veszélyesebb lehet a Los Angeles. 

Chicago Bulls - Washington Wizards 02:00

Nagy győzelemmel törte meg vereségszériáját a Chicago, Zach LaVine extrájával legyűrték a liga egyik legjobbjának számítő Minnesotát, ezek után kell back-to-backet játszaniuk a Washington ellen. A hazaiak fáradtsága egyértelműen befolyásoló tényező lehet és az sem lehet kérdés, hogy a Wizards jobb csapat, de a fővárosiak is kicsit megtorpantak, két vereséget szenvedtek, igaz, a másodikat csak hosszabbításban - nekik most nagyon kellene a győzelem, hogy tartsák a lépést a keleti playoff-mezőnyben. Náluk a fő kérdés az, hogy a kiegyensúlyozott támadójáték megborul-e, az utóbbi időben azért elő-előfordult, hogy Bradley Beal átment egy-egyezésbe és túlvállalta magát, ha ezt most is megteszi, akkor a nagy győzelem miatti löketet kihasználva okozhat meglepetést a Bulls. 

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 02:30

Az elmúlt hetekben a liga egyik legjobb csapataként emlegethettük a Lakerst, emiatt pedig most Dallasban is egyértelmű favorit Luke Walton csapata - ugyan inkább otthon parádés a társaság, de idegenben is sorra hozza a győzelmeket. A Mavs ennél jóval szerényebb mostanában, jelenleg a liga második legrosszabb és Nyugat legrosszabb csapatáról beszélünk, amely hazai pályán is szenved a dobással és úgy összességében a támadójátékkal, ráadásul egy nehéz idegenbeli túra után tért haza, sőt, Harrison Barnes játéka is erősen kérdéses. A vendégeknél Lonzo Ball nincs, a többiek közül viszont mindenki bevethető, egyedül Isaiah Thomas játéka kérdéses, de a hírek szerint a Clevelandből érkező irányító is játékra kész lesz.

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 02:30

Ez lesz a játéknap rangadója, ahol mindkét csapatnak van mit bizonyítania, hiszen a Warriors és a Spurs is elég gyenge formában van, bár legutóbb mindkét együttes nagyarányú győzelmet aratott. A hazai pálya a címvédő mellett szól, a San Antonio vendégként egy-egy kiugró eredményt leszámítva nem túl megbízható, ráadásul a támadójátékkal szintén ez a helyzet (egy-egy kiugrás, egyébként harmatos), míg a GSW esetében ezzel nincs probléma - Curryéknél az a kérdés, hogy mennyire veszik komolyan a védekezést és mennyire tartják kordában a frusztráltságukat. Kisebb-nagyobb sérülések akadnak mindkét oldalon, a Spursnél a hírek szerint Leonard és Gay mellett Murray és Parker sem játszhat, így pedig azért kérdés, hogy ki fogja irányítani az együttest, míg a Golden State oldalán Durant, Green, Livingston és West nem 100%-os, ők viszont valószínűleg mind vállalni tudják a játékot. A két csapat előző meccsét kereken húsz ponttal nyerte San Antonióban a bajnok és most is inkább Thompsonék tűnnek esélyesebbnek előzetesen. 

Phoenix Suns - Denver Nuggets 03:00

Itt a Nuggets vív back-to-backet, de nagyon azért nem fulladhatott ki a gárda, mert olyan simán kapott ki Houstonban, hogy nem kellett megszakadniuk a játékosoknak - a győzelem viszont nagyon kellene nekik, hiszen a playoff-vonal határán billegnek. A Suns ideális partner lehet most a Denver számára, hiszen a hazaiaknál Devin Booker még mindig nem edzett, legutóbb közel ötven ponttal kaptak ki saját pályájukon és jelenleg annyira nincs tartásuk, hogy még idegenben is Jokicsék az esélyesebbek, pedig a vendégként eddig hozott 7-19-es mérleg és a back-to-back mellett sem mehetünk el szó nélkül...

A mérkőzésekhez élőképes linkeket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus