Harmadszor is megpróbálja a Thunder a GSW ellen

Egyik csapat sincs ideális állapotban a rangadó előtt - kötelező előtt a Miami - rossz szériát törne meg a Spurs - folytatja a Mavs?

Miami Heat – Phoenix Suns 01:30

Kimondottan jó formában van a Miami, Joe Johnson nagyon hamar beilleszkedett, a gárda támadójátéka pedig meglehetősen eredményes – a védekezésük egész szezonban remek, így Chris Bosh kiválása óta 6-2-re állnak. Hazai pályán kötelező megverniük a Phoenixet, mert bár Teletovicék meglepték a Memphist, idegenben zsinórban 16 vereségnél járnak, átlagban 114 pontot engednek 50%-kal, és folyamatosan süllyednek – meglepő lenne, ha nyerni tudna a vendégcsapat. A Heat gyorsabb játéka mindenesetre feküdhet Goodwinéknak is, és azt bizonyították már, hogy jobb napjaikon nem esélytelenek egy pontháborúban, ennek ellenére egyértelmű favorit a Miami.

New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Mindkét gárda back-to-backből érkezik, de amíg a Pelicans egy nyögvenyelős houstoni vereségből, addig a Spurs egy sima hazai győzelemből, Anthony Davis ráadásul finoman szólva sem mutatott jó formát – márpedig a New Orleans csak akkor reménykedhet, ha ő extra napot fog ki. Védekezésben szakadéknyi a különbség a felek között, Kawhi Leonard visszatérése óta ismét a liga legjobbja ezen a téren a San Antonio, és egyértelműen más szintet képviselnek még idegenben is a texasiak, az viszont intő jel, hogy az utóbbi három meccsüket elbukták ebben a csarnokban, közte a novemberi találkozót is.

Dallas Mavericks – Sacramento Kings 02:30

Ellentétes előjelekkel várhatják a felek a meccset, mert a Dallas támadójátéka az utóbbi időben nagyon összeállt, különösen a periméteren, és sorra hozták a győzelmeket – ellentétben a Sacramentóval, amely zsinórban négy vereségnél jár. Ha a Mavs tartani tudja ezt a tűzerőt, akkor a liga leggyengébben védekező csapata közel reménytelen helyzetben lesz még akkor is, ha Cousins esetleg „szörny” estét produkál – az idegenbeli back-to-back sem a vendégek mellett szól, ráadásul Rajon Rondo játéka kérdéses kisebb bokasérülése miatt.

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 04:30

A nap csúcsrangadója természetesen ez lesz, az Oracle-ben február elején nagy meccset játszottak a csapatok, hétvégén pedig Oklahoma City-ben Steph Curry szenzációs estéjével, hosszabbításban tudott nyerni a Golden State. Az OKC tegnap 22 pontos előnyből kapott ki a Clippers otthonában, és a hajrában elég fáradtnak tűnt az együttes, ezek után back-to-back a GSW-hez látogatni óriási feladat lesz – igaz, Curry nélkül a Warriors is csak hosszabbításban gyűrte le két napja az Atlantát. Egy fokkal pihentebb lesz a bajnok, és a hazai pálya (ahol még veretlen) is mellette szól, ráadásul a hírek szerint Curry már teljes értékű munkát végzett, így valószínűleg ott lesz a pályán – hivatalosan ő és Iguodala is kérdőjeles még. Valószínűleg újabb óriási meccsre készülhetünk, ahol az OKC harmadszor is megpróbálja…

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus