Idegenben meccsel a Rockets, a GSW és a Wolves, otthon a Boston

Tíz mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában, nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt!

 

Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 01:30

Egy kisebb hullámvölgy után most megint összeszedte magát a Lakers és nyert két meccset az All-Star óta, így a keleti sereghajtó Hawks otthonában szintén jó eséllyel lép pályára. Lonzo Ball a hírek szerint most ismét pályára léphet és ha hozza magát a társaság, akkor papíron nyernie kellene ezt az összecsapást, ráadásul az Atlanta egyébként sincs jó formában, az előző három mérkőzését elvesztette. Sérültek és hiányzók is vannak a hazaiaknál, majd meglátjuk, hogy végül ki vállalja a játékot és bár a Schröder-Bazemore-Collins trióban bízhatnak, erre elvileg bőven megvan a Los Angeles válasza. 

Boston Celtics - Memphis Grizzlies 01:30

Úgy fest, hogy a szünetben rendezte a sorokat a Boston és azóta kettőből kettőt nyert, így ismét a Toronto sarkát tapossa, most pedig egy kötelező győzelem vár a társaságra - a Grizzlies zsinórban kilenc vereségnél tart, támadásban nagyon harmatos a gárda és védekezésben sem tudja ezt ellensúlyozni. Ugyan a hírek szerint Marc Gasol most visszatérhet, de Tyreke Evans ezúttal sem lesz majd ott a pályán, míg a hazaiaknál csak Aron Baynes játéka kérdéses (inkább valószínűtlen), de őt legutóbb is kiválóan pótolták Daniel Theis révén. Minden a Boston mellett szól, kell is a győzelem Irvingéknek, nagy szenzáció lenne, ha elbukna az együttes. 

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 01:30

Mindkét gárda eléggé behorpadt mostanában, a Nets sorozatban nyolcszor kapott ki, míg a Bullsnál maximálisan átváltottak a fiatalok fejlesztésére, igaz, ennek ellenére otthon jó meccset játszottak például a Phillyvel. Idegenben azért más, meglátjuk, hogy tudnak-e javulni, de az utóbbi időben a Netsben sincs tartás, igaz, a hírek szerint most visszatérhet Hollis-Jefferson, ő azért javíthat a társaságon - sőt, Caris LeVert is bevethető már, vele is számolhatnak. Ezek miatt és a hazai pályát is figyelembe véve azért nincs rossz esélye a Brooklynnak, főleg hogy a Chicagónál Lopez és Holiday valószínűleg, LaVine pedig lehet, hogy nem játszik, utóbbival kapcsolatban kérdéses, hogy a back-to-back első vagy második felét üli-e ki.

New York Knicks - Golden State Warriors 01:30

Itt természetesen egyértelmű esélyes a Golden State, Curryék szigorúbbak lettek az All-Star óta, legutóbb lerombolták az OKC-t, de nem emiatt kerültek a figyelem középpontjába, hanem Zaza Pachulia Westbrook ellen elkövetett "esése" miatt, meglátjuk, hogy lesz-e visszhangja az esetnek a meccsen, vagy hogy hat-e ez valamilyen szinten a csapatra. Az nem kérdés, hogy melyik a jobb együttes, a Knicksnél ugyan Trey Burke hozott némi extrát az előző két meccsen és ebből egyet meg is tudtak nyerni, de védekezésben nem tartanak ott, hogy fel tudják venni a kesztyűt a Golden State-tel, egy dobópárbajban pedig szintén nincsenek túl jó esélyeik - ráadásul sérült sincs a GSW oldalán, Jordan Bellt leszámítva mindenki játszhat majd. 

Toronto Raptors - Detroit Pistons 01:30

Mindkét fél számára fontos meccs következik, de az esélyek itt is egyértelműnek tűnnek előzetesen, hiszen a Raptors a keleti listavezető, bombaerős hazai mérleggel, míg a Pistons egy lefelé zuhanó középcsapat, amely ráadásul egy sima vereség másnapján, a back-to-back második felén érkezik ide. Charlotte-ban nem sok esélyük volt Griffinéknek és sok jóra most sem számíthatnak, a Toronto legutóbb bukott saját közönsége előtt, most alighanem kellően fel fog pörögni ahhoz, hogy ne érje újabb meglepetés - sérültjük nincs, mindenkivel számolhat Dwane Casey és igazából minden poszton meg is van a válaszuk a Detroitra. A vendégeknél a kispadot vette elő Stan Van Gundy, ezen a téren főleg nagy a Raptors előnye és azért Ibakáék ellen olyan egyértelmű dominancia a Drummond-Griffin páros részéről sem várható, főleg nem fáradtabban. 

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 02:00

Ezen a találkozón a New Orleans játszik back-to-backet, méghozzá egy újabb hosszabbítás után, az utóbbi öt meccsből harmadszor túlórázott a társaság, igaz, végül mind az öt találkozót meg is nyerte, ezzel tartja magát partiban a nyugati playoff-mezőnyben. A fáradtság-faktor viszont most már jelentős lehet akkor is, ha hazai pályán játszanak Anthony Davisék, nem túl bő a rotációjuk és általában ugyanannak a három embernek kell intéznie a meccseket, így megszenvedhetnek a pihentebb és az All-Star óta valamelyest javuló Suns ellen. Kérdés persze, hogy a vendégek akarnak-e egyáltalán nyerni, legutóbb olyan bénázással kaptak ki a Portlandtől, hogy "meg is érdemelték" a sorozatban elszenvedett kilencedik vereséget és akár tetszik, akár nem, az alsóházban nagyon erősen tetten érhető a tankolás, rengetegen vannak komoly negatív szériában... 

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 02:00

A GSW elleni mélyütés után most kötelező nyernie a Thundernek, persze egyébként is az lenne, hiszen a Magic elleni hazai találkozót nem lehet elrontani a jelenlegi szoros nyugati küzdelemben. A vendégek éppen egy ötös vereségszériában vannak, Vucsevics és Gordon visszatérése sem segített, az OKC-nél pedig Robersont kivéve mindenki bevethető, nincs rossz állapotban Billy Donovan legénysége, így egyértelmű favoritja a mérkőzésnek, de említsük meg, hogy Orlandóban kikaptak már Westbrookék ebben a szezonban...

Dallas Mavericks - Indiana Pacers 02:30

Itt idegenben is esélyesebb a kiváló formában, sorozatban négy győzelemből érkező Indiana, a Mavs nagyon nem áll a helyzet magaslatán jelen pillanatban és az előző négy összecsapását elvesztette. A hazai pálya szól a texasiak mellett, mert a Pacers idegenben azért 50% alatt van, de Oladipóéknál csak Collison hiányzik, ezt pedig eddig is elbírták, egyébként a palánk alatt és a periméteren is jó formában van, akinek kell. Legutóbb az Atlanta ellen a védekezés is jól nézett ki, ráadásul nagyon kell is nekik a győzelem, blama lenne, ha most szakadna meg a sorozat. 

Utah Jazz - Houston Rockets 03:00

A ligaelső back-to-backet játszik, előző este éles meccset vívott a társaság Denverben, de James Harden vezetésével végül ott is nyerni tudott, így már tizenkét győzelmet aratott sorozatban - ezt kellene valahogy megtörnie a Jazznek. Érdekes a helyzet, mert Rubióék is egy 11-es sikerszériában voltak, mielőtt kikaptak és legutóbb is gyengén játszva nyertek, nagy kérdés, hogy támadásban feljebb tudnak-e kapcsolni - ők a frissebbek, ez mindenképpen faktor lehet és a hazai pálya is őket segíti. A pontjaikat viszont újra meg kell találniuk, Rubio formája jelentősen visszaesett a sérülése óta, még nem 100%-os, kérdés, hogy a védekezés elég lesz-e a Houstonnal szemben.

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 04:00

Nagy kérdőjel övezi a Minnesotát, hiszen idegenben most már zsinórban hét vereségnél tart az együttes és a Kingshez hasonló "alsóházi" csapatokat sem tudta mostanában megverni, ráadásul elveszítette Jimmy Butlert, aki nélkül még jóval nehezebb dolga lesz. Ennek ellenére muszáj lenne nyernie Sacramentóban, mert iszonyatosan szoros a harc Nyugaton és minden ilyen elvesztegetett meccs helyezést jelenthet az alapszakasz végén. Viszont most vigyázni kell ezzel a Kingsszel, újabban szoros meccseket játszanak Foxék és bár az előző három találkozójukat elvesztették, mindegyiken viszonylag közel voltak a végén - ráadásul nemrég Minnesotában is csak öt ponttal maradtak alul, testközelből tapasztalhatták meg a helyzetet Wigginsék. Új sérült nincs, ez nem lesz befolyásoló tényező, a nagy kérdés az, hogy legyőzi-e az idegenbeli mumust a Wolves, vagy továbbra is fog az átok...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus