Ismét megmérkőzik a Clevelanddel a Toronto

Mire mennek DeRozanék LeBron Jamesék ellen? - a Nets ellen javíthat a Lakers - Portlandbe látogat a Bulls, Miamiba az Atlanta.

 

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 01:30 (Sport1 - ÉLŐ)

Idén egyszer már összecsapott egymással a tavalyi két keleti döntős, akkor a Cavs 94-91-re nyert Torontóban, most hazai pályán próbálják legyűrni egyik legnagyobb riválisukat LeBron Jamesék. A vendégeknél DeMar DeRozan továbbra is Michael Jordant idézi, hihetetlen szériát produkál, és az eddigi kilenc meccsből nyolcszor elérte a harmincpontos határt, de most is hasonló teljesítmény kell tőle, hogy legyen esélye a Raptorsnak. Lowry-ék emellett nagyon keményen védekeznek, és sikeresen alakítják úgy a meccsek tempóját, hogy az nekik kedvezzen, míg a Cavs inkább rohan, minden meccsen dob legalább tíz triplát, de hátul kevésbé hatékony – igaz, a Torontót ugye pont megfogták az első találkozón. Érdekes meccs lesz, mindkét fél számára nagyon fontos lenne a siker.

Miami Heat – Atlanta Hawks 01:30

Nehéz helyzetben van a Heat, sorozatban öt vereségnél jár a társaság, hiányzik Goran Dragic, ráadásul back-to-backet vív a gárda, így sok minden nem szól Winslow-ék mellett ezen az estén. A Hawks jóval pihentebb, és sokkal előrébb is tart, zsinórban négy győzelemből érkeznek Schröderék, támadásban pedig zongorázni lehet a két csapat közti különbséget – az utóbbi négy meccsük mindegyikén elérték a 110 pontot. Érdekes csatát vívhat a palánk alatt Whiteside és Howard, itt a Miami egyetlen méregfogát is kihúzhatják a vendégek, bár a floridaiak centerét idén még senki nem fogta meg igazán – az azonban látszik, hogy egymaga nagyon kevés a győzelmekhez.

Minnesota Timberwolves – Charlotte Hornets 02:00

A parádésan játszó Kemba Walkerre és a nagyon jól záró csapatvédekezésre építve remekül rajtolt a Charlotte, és bár az előző két meccsét elveszítette a gárda, a Raptors és a Cavs ellen is ki lehet kapni szoros találkozón. A Wolves javulóban van, Andrew Wiggins egy 47 pontos karriercsúcsból, a csapat pedig egy Lakers elleni kiütéses győzelemből érkezik, hazai pályán kifejezetten ponterősen kosárlabdáztak az utóbbi időben. Kérdés, hogy a Hornets védekezése ellen mennyire tudnak majd alkotni Townsék, mennyire ülnek majd a kinti dobásaik, és hogy hátul mihez kezdenek Walkerrel – ráadásul LaVine játéka kérdéses, míg a túloldalon Hibbert valószínűleg pályára léphet majd.

Portland Trail Blazers – Chicago Bulls 04:00

Mindkét csapat megnyerte az előző két találkozóját, a Bulls Jimmy Butler klasszisteljesítményével halad előre, míg a Portland a Lillard-McCollum duó vezérletével hozza a meccseket – igaz, eddig egyik fél sem túl meggyőző. A Blazersnél komoly gondok vannak a védekezéssel, ami nem túl jó jel Butler és Wade ellen, de a túloldalon nyilvánvalóan kisebb a tűzerő, főleg ami a triplákat illeti – ez is érdekes meccs lehet, a hazai pálya talán Lillardék felé billentheti a mérleg nyelvét.

Los Angeles Lakers – Brooklyn Nets 04:30

A Lakers a Minnesota elleni mélyütés után igyekszik összekapni magát hazai pályán, míg a Nets back-to-backből érkezik – pontosabban nem érkezik, hiszen tegnap a Clipperstől kaptak ki tükörsimán ugyanebben a csarnokban. Túl azért nem erőltették magukat Bogdanovic-ék, Lopez pályára sem lépett, most azonban minden bizonnyal ott lesz a kezdőben, és kulcsszerepe is lehet – a Lakers védekezése ugyan nem túl erős, de az biztos, hogy a pontokat termelni fogják, míg a Netsnél a centeren kívül nincs sok scorer. Kérdés, hogy a Wolves-meccshez képest mennyire tudja összekapni magát a hazai alakulat, mennyire tud figyelni az eladott labdákra, és mennyire lesz fegyelmezett, de az idegenben eddig csak egyetlen győzelmet arató Brooklyn ellen jó esélyekkel indulnak Lou Williamsék.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Partnerünk, a Tipplap.hu cikkében sportfogadási tippeket is találhattok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus