Jön a Toronto-Boston visszavágó, javítana a Spurs és a Pelicans

Eldőlhet, vagy kiéleződhet a keleti első hely sorsa - képes idegenben nyerni a Spurs? - muszáj győznie a New Orleansnak. 

 

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 01:00

Két kiváló formában lévő keleti csapatról beszélünk, a Philly konkrétan sorozatban tizenegy győzelemnél tart, míg a Detroit ötnél, ráadásul Stan Van Gundy legénységét segíti a hazai pálya és az is, hogy jóval pihentebb - két szünnap után lép parkettre a társaság, míg a Sixers egy back-to-back második felén. Nagy kérdés, hogy mire mennek egymással a felek, a Pistonsnak igazából már nincs tét, de az utóbbi időben ez nem nagyon zavarta a gárdát, míg a Philly a keleti harmadik helyért kapar és még az Embiid által kitűzött ötven győzelem is elérhető. Brett Brown kicsit pihentetett tegnap, így nagyon azért nem fáradtak el Simmonsék, de biztos, hogy a Detroit lesz energikusabb, a nagy kérdés pedig az, hogy Reggie Jacksonék mostanában kiváló védekezése mihez kezd a vendégek szárnyaló támadójátékával. Embiid, Saric és Griffin nincs, de Drummond lubickolhat a palánk alatt, az ő játéka is érdekes matchupot eredményezhet majd. 

Orlando Magic - Dallas Mavericks 01:00

Mindkét fél back-to-backet játszik, de egyiknek sem számít már sehova ez a mérkőzés, a Magic az előző esti győzelmével gyakorlatilag eldöntötte, hogy nem lesz keleti utolsó, míg a Mavs a Portland legyőzésével azt bizonyította, hogy van benne tartás. Kérdés, hogy "másnaposan" melyik csapat mire lesz képes, alapvetően azért több van a Dallasban, főleg ami a támadójátékot illeti, Dennis Smith Jr. remekül mozog és ha ülnek a tripláik, akkor (mint ahogy a Blazers példája is mutatja) bárkit képesek elkapni, az Orlandónál pedig ráadásul jobbak is - Vucsevicsék mostanában nem jönnek ki a száz pontból, sőt, a kilencvenből se mindig...

Atlanta Hawks - Miami Heat 01:30

Back-to-back néz egymással farkasszemet a két csapat, hiszen előző este Miamiban találkoztak és akkor óriásit küzdve, a meccset egy 11-0-s rohammal lezárva nyerni tudott a Heat - márpedig most is nyernie kellene, hiszen számára még van tétje az összecsapásnak. A Hawks számára nincs, de ha megint olyan tompák lesznek Dragicék, akkor most megéghetnek, mert Collinsék tegnap sem csináltak semmi különöset, csak kihasználták (kis túlzással), amikor a floridaiak a lábukra pattintották a labdát betörés közben. Ha Erik Spoelstra felrázza övéit, akkor idegenben is esélyesek és összességében blama lenne, ha nem tudnák megverni a keleti sereghajtót - sérültjük nincs, elvileg mindenki bevethető lesz. 

Toronto Raptors - Boston Celtics 02:00

Ez lesz a játéknap rangadója, hiszen ez a két csapat feszül egymásnak a keleti első helyért, de csak akkor lesz éles az utolsó pár nap, ha most nyerni tud a Boston - hétvégén otthon megoldották a feladatot Tatumék, de most nehezebb dolguk lesz. Egyrészt Torontóban győzni komolyabb feladat, másrészt közben kidőlt Terry Rozier és előző este ki is kaptak a Milwaukee-tól, nagyon látszott, hogy egyetlen érdemi irányítójuk sincs. A Raptors sem lehet büszke, Kyle Lowry botrányosan játszott és a Cavs ellen is elbuktak, most már jó ideje csak erőlködnek és nagy kérdés, hogy rendezni tudják-e még a soraikat a rájátszás előtt. Most bizonyíthatnak, de védekezésben továbbra is jóval összeszedettebb a Celtics, ezen mindenképpen javítaniuk kell DeRozanéknak, kérdés, hogy a back-to-back második felén képesek lesznek-e rá - igaz, a túloldal is másnaposan lép pályára. Ha nyer a Toronto, akkor eldől a küzdelem, ha viszont a Celtics tud győzni, akkor egyetlen meccsre csökken köztük a távolság és az egymás elleni mérleget is behúzzák Brownék. 

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 02:00

Itt kötelező nyernie a New Orleansnak, Anthony Davisék sorozatban négy vereséggel visszacsúsztak a nyugati nyolcadik helyre és ha most is kikapnak, akkor utoléri őket a nagyot hajrázó Denver, egyszerűen nem hibázhatnak, főleg nem a liga egyik leggyengébb csapata ellen, hazai pályán. A Grizzlies-játékosok igyekeznek egyébként, az edzői stáb pedig próbálja őket kordában tartani kiültetéssel, pihentetéssel, sőt, akinek jól megy a játék meccs közben, simán kihagyják a negyedik negyedben, már csak emiatt is óriási blama lenne, ha nem hozná simán a kötelezőt a NOP. Lesznek még komolyabb feladataik is Rondóéknak, de bár arról beszéltek legutóbb, hogy valamiért mostanában megáll a labda támadásban és nincsenek meg a figuráik, most akárhogyan is, de csak a győzelem számít. 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 04:30

Itt mindkét együttes back-to-backet játszik és mindkettő egy vereség másnapján lép pályára. A Spurs megint nem tudott nyerni vendégként, ezúttal a Clippers otthonában kapott ki, most pedig ugyanabban a csarnokban kell bizonyítania, míg a Lakers a Jazz ellen maradt alul idegenben - meglátjuk, hogy a meglehetősen szűk rotáció hogyan bírja a két egymást követő mérkőzést. Ball, Thomas és Ingram most sem bevethető, ami azért komoly gond náluk, de Randle, Kuzma, vagy éppen Caldwell-Pope is kifoghat olyan napot, amely sok lesz a San Antoniónak - a vendégeknek ráadásul nagyon kellene a győzelem a kiemelés miatt, jelenleg visszacsúsztak az ötödik helyre. A nagy kérdés továbbra is az, hogy képes-e sikeres lenni idegenben a SAS...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus