Kifulladt a bajnok: 81 ponton tartotta és legyőzte a GSW-t a Denver

Nagy idegenbeli bravúrt mutatott be a Nuggets, ismét a Rockets áll az élen - visszavágott a Bullsnak a Celtics - ismét nyert a Raptors.

Sorozatban tizenegy győzelem után kapott ki a teljesen elfáradó Golden State az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, Kevin Duranték összesen 81 pontot tudtak dobni hazai pályán és alulmaradtak a Denverrel szemben. Nem hibázott viszont a Chicagót szétszedő Boston, továbbra is remekel a Toronto, nyerni tudott a Spurs, a Pelicans, a Minnesota és a Thunder is - nézzük, hogy mi történt hajnalban!

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken elérhető!

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 102-86

Embiid visszatérése sem segített. A gondban lévő Phillynek mindenkire szüksége volt, hogy valahogy kilábaljon a gödörből, így a nem teljesen egészséges Joel Embiid is vállalta a játékot, de nem igazán volt meg a ritmusa - Brett Brown szerint nem is edzett, ennél többet így nem tudott hozzátenni. 23 perce alatt azért 14 ponttal, 8 lepattanóval és 3 blokkal jelentkezett, de ő sem tudott segíteni csapatán, amely ezúttal támadásban mondott csődöt: Embiid vállalta a gárda első hat dobását a meccsen, de a jó nyitó játékrész után nem talált fogást a vendégcsapat és végül 25,9%-os triplamutatóval, 22 eladott labdával, gyenge játékkal szenvedett viszonylag sima vereséget. Brown szerint persze nincs ok pánikra, ha egyszer megtörik ezt a rossz szériát, minden a helyére kerül.

Decemberben megállíthatatlan a Raptors. A második negyedben meglépett és onnantól végig irányította ezt a találkozót a Toronto, ugyan a hazai együttes sem dobott igazán jól, de ott volt DeRozan (29 pont, 4/7 tripla) megbízható fegyverként, körülötte pedig még négyen érték el a tíz pontot, többen is hozzátették a magukét. A záró etapban már izgulniuk sem kellett, húsz pont körüli előnyük nem forgott veszélyben, így végül tudtak kicsit pihenni is (30 perc felett csak DeRozan játszott), ezzel a sikerrel pedig már 12-1-re állnak otthon, ami a liga legjobbja - ráadásul a decemberi 10-1-es mérlegük a Golden State-tel holtversenyben első az NBA-ben.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 29/12, Ibaka 17/3, Wright 14/3
A 76ers legjobb dobói: Saric 17/9, Embiid 14/3, Simmons 10

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 111-106

Előlépett a kispad. Végül Kemba Walker és Dwight Howard is vállalta a játékot a hazai alakulatnál, de így sem igazán működött a gépezet és a harmadik negyedben volt már 18 pontos hátrányban is, amikor előkerült a cseresor és visszajött a meccsbe a Charlotte. Jeremy Lamb 13 pontja mellett a Kaminsky-Graham kettős is beszórt 28 pontot 6/8 triplával, ráadásul kiváló védekezéssel, amellyel megtörték a Bucks lendületét - felálltak a komoly hátrányból és szűk négy perccel a mérkőzés vége előtt átvették a vezetést. A szoros végjátékot aztán végül be is húzták, eddigre már ők voltak mentális fölényben, Kidd-Gilchrist bemutatott egy-két nagy védekezést, Walkernek pedig (19 pont, 8 gólpassz) volt triplája, gólpassza, majd az utolsó hat másodpercben 4/4 clutch büntetője is, ami végül győzelmet ért - a kispad 50-28-ra dobta túl a Bucks cseréit, de a dupla-duplázó (21 pont, 16 lepattanó) Howard játéka is kiemelendő, így a Charlotte visszavágott ellenfelének az előző esti vereségért.

Hiányzott Antetokounmpo. A Milwaukee görög MVP-jelöltje térdfájdalmak miatt kiülte a back-to-back második felét, nélküle kicsit többet kellett vállalni mindenkinek, míg a karmesteri pálcát Bledsoe-nak (16 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) és Middletonnak (31 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) kellett kézbe vennie. Ez többé-kevésbé sikerült is, a harmadik negyedet egy 19-2-vel kezdte a félidőben egy ponttal vezető társaság, de innentől jött egy hullámvölgy, Jason Kidd szerint túl sok felesleges faultot ütöttek be, megtört a ritmus, a belendülő Charlotte pedig meg tudta fordítani a találkozót. A vendégek végül 32 személyivel, míg a hazaiak emiatt negyven kiharcolt büntetővel zártak, a hajrában pedig egyszerűen nem tudott úrrá lenni a helyzeten a Bucks, így végül vereséget szenvedett - szerda hajnalban a Chicagóval meccselnek, reményeik szerint már ismét Antetokounmpóval. 

A Hornets legjobb dobói: Howard 21, Walker 19/9, Kaminsky 14/6, Graham 14/12
A Bucks legjobb dobói: Middleton 31/12, Henson 16, Bledsoe 16/3

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 123-119 - hosszabbítás után

Oladipo elöl, Turner hátul. Victor Oladipo újabb kiváló teljesítménnyel folytatta pályafutása eddigi legjobb szezonját, a Pacers vezére ezúttal 38 ponttal (13/23 mezőnyből) és hat gólpasszal zárt, ráadásul övé volt a meccset eldöntő utolsó négy büntető is, végig borzasztó agresszív és pontos játékkal húzta övéit. Mellette Myles Turner emelhető ki, aki idén egyetlen meccset leszámítva mindig kiosztott legalább egy blokkot és 2,5-es átlagával vezeti a ligát, ezúttal pedig meg sem állt hat kiosztott sapkáig 23 pontja és 9 lepattanója mellett. Erre a két emberre építve dolgozta le 19 pontos hátrányát és nyerte meg végül a meccset az Indiana, a tizenöt ponttal behúzott harmadik negyed után ugyan a rendes játékidőben nem sikerült eldönteni a győztes kilétét, de a ráadás utolsó perce már Oladipóé és a Pacersé volt - a gárda a keleti negyedik helyről folytathatja, méghozzá a közvetlen rivális Detroit otthonában.

Egy dobás hiányzott. Az első félidőt uralta a parádés támadójátékot és egyúttal stabil védekezést bemutató Brooklyn, de a fordulás után hátul megborult a rendszer és két negyed alatt kaptak hetven pontot, így elúszott a tekintélyes előny. Spencer Dinwiddie 26 ponttal beállította a karriercsúcsát, DeMarrre Carroll is beszórt húszat, összességében kiválóan dobtak kintről, ráadásul leszedtek 18 támadópattanót is, de a győzelem nem jött össze - a rendes játékidő végén még Dinwiddie egyenlíteni tudott, de a hosszabbításban Carroll triplája volt az utolsó szó a részükről, míg 119-119 után a Pacersben volt még négy jó büntető, ez döntött. Nagy baj persze nincs náluk, most San Antonióban folytatják idegenbeli túrájukat. 

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 38/6, Turner 23/9, Bogdanovic 17/6
A Nets legjobb dobói: Dinwiddie 26/15, Carroll 20/12, Hollis-Jefferson 18

Washington Wizards - Orlando Magic 130-103

Előkerült a másik arc is. A Wizards egészen vállalhatatlan játékkal kapott ki előző este a Brooklyntól, most viszont nem adott esélyt az Orlandónak és már a nagyszünetre eldöntötte a győztes kilétét - addigra 24 pontra nőtt a különbség és nem férhetett kétség a fővárosiak sikeréhez. Egyénileg nincs kit kiemelni, mindenki hozzátette, amit hozzá kellett, 54,7%-kal dobtak mezőnyből a hazaiak, 53,3%-kal tripláztak és 49-28-ra nyerték a lepattanózást, abszolút dominálták az összecsapást, ezzel kívántak boldog karácsonyt szurkolóiknak - a szezoncsúcsot jelentő 130 pont után Scott Brooks vezetőedző sem tudta megmagyarázni, hogy mi is történt az előző két meccs során, csak annyit mondott, hogy "üdv egy edző világában"...

Vucsevics is kidőlt. Minden Magic-meccsnél felsoroljuk a sérültjeiket, ezúttal is meg kell említeni, hogy Fournier, Ross, Gordon és Isaac nélkül állt ki a társaság, de tényleg igaz, hogy szegény embert még az ág is húzza: az első negyedben ujjtörést szenvedett Nik Vucsevics, így a centert is elvesztette a gárda, egyelőre nem tudni, hogy milyen hosszú időre. Négy kezdőjátékos és az idén draftolt fiatal nélkül Elfrid Payton gyártotta a statisztikát (30 pont, 10 gólpassz), de reális esélyük nem lehetett semmire, így az utóbbi 22 meccsükből a 19. vereségüket könyvelhették el. 

A Wizards legjobb dobói: Scott 18/3, Beal 17/9, Porter 17/12
A Magic legjobb dobói: Payton 30, Hezonja 16/6, Simmons 14/6

Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 112-107

A második félidőben már nem volt ellenszer Schröderre. Az előző meccset bokasérülés miatt kiülő atlantai irányító nem kezdett túl jól, a nagyszünetben még csak hat pontnál járt, ám a fordulás után leszegte a fejét és szétszedte a Mavs védekezését. A harmadik negyedben tizenkét, a negyedik játékrészben tizenöt pontot szórt, kintről-bentről megbüntette a vendégeket, ráadásul 33 pontos karriercsúcs-beállítását egy clutch triplával koronázta meg bő egy perccel a vége előtt, amivel hárompontos előnyhöz juttatta csapatát 107-107 után. Az ő extrája mellett Ilyasova (21 pont, 7/9 mezőnyből) is kiválóan dobott, John Collins már tíz pontnál járt a nagyszünetben és a Hawks végül idei első olyan győzelmét aratta, ami egy back-to-back második felén született - igaz, ennek ellenére továbbra is ligautolsó a társaság, de az elmúlt két összecsapáson jó játékot mutatott be.

Mélyen van a Dallas. Hiába kapaszkodtak a vendégek és hiába loholtak végig ott a Hawks sarkában, ezúttal sem tudtak nyerni, pedig két és fél perccel a vége előtt Barea kosarával még ki is tudtak egyenlíteni. Az irányító (15 pont, 12 gólpassz) remekül szállt be a padról, Barnes (22 pont, 10/21 mezőnyből) és Nowitzki (18 pont, 7/11 mezőnyből) is hozta magát, de hiába az 50%-os mezőnymutató és a 31 gólpassz, védekezésben ezúttal sem hozták azt, mint amit december első felében megszokhattunk tőlük - Schröder azt csinált velük, amit csak akart és 27,3%-os triplázással ezúttal nem tudták túldobni ellenfelüket. Ezzel az utóbbi tíz meccsből a nyolcadikat bukták el és bár volt egy jobb időszakuk, most megint már másfél meccsel vannak lemaradva bárkitől Nyugaton és csak fél meccsel előzik meg a ligautolsó Atlantát...

A Hawks legjobb dobói: Schröder 33/12, Ilyasova 21/6, Collins 13
A Mavericks legjobb dobói: Barnes 22, Nowitzki 18/9, Barea 15/6

Boston Celtics - Chicago Bulls 117-92

A harmadik negyedben dőlt el. Érezhetően motiváltan lépett pályára ezen az estén a Boston, hiszen nemrég húsz pont feletti verést kapott a társaság a Bullstól, de ahhoz a meccshez képest most többen voltak Kyrie Irvinggel - a hazaiak irányítója pedig ezúttal parádézott, bevert 5/7 triplát és könyörtelenül megbüntetett minden hibát a vendégek részéről. Az első félidő így is szorosan alakult, de a harmadik negyedben előbb egy 13-2-t, majd egy 15-4-et futott a társaság, 38-18-ra megnyerte ezt a játékrészt és el is döntötte a derbit - Irving (25 pont, 9/15 mezőnyből, 7 gólpassz) és Brown (20 pont, 7/10 mezőnyből, 4/6 tripla) villogott, erre a kettősre építve pedig két vereség után ismét győzött a keleti listavezető. A második félidőben bemutatott védekezéssel és ezzel az Irvinggel jó esélyekkel mehetnek bele a karácsonyi, Washington elleni derbibe is. 

Összeesett a Chicago. Jól kezdett a Bulls és az első félidőben végig partiban volt a Bostonnal annak ellenére, hogy a sikerszéria két fő mozgatórugója, Kris Dunn és Nikola Mirotic elég gyengén teljesített. A fordulás után azonban jött egy hullámvölgy, nem tudtak mit kezdeni a Celtics agresszívebbé váló védekezésével (6/18 mezőnyből, 6 eladott labda a harmadik negyedben) és ebből már nem is lábaltak ki, Dunn 1/12-t, Mirotic 3/10-et dobott végül mezőnyből és a gárda itt teljesen összezuhant - hét győzelem után zsinórban másodszor kaptak ki, igaz, két élcsapattól idegenben, szerda hajnalban a Milwaukee ellen folytatják. 

A Celtics legjobb dobói: Irving 25/15, Brown 20/12, Tatum 13/3
A Bulls legjobb dobói: Portis 17, Markkanen 12/6, Holiday 12/6

Miami Heat - New Orleans Pelicans 94-109

Mindig megvolt az üres ember. Jól reagáltak a Miami védekezésére a vendégek, ezúttal Anthony Davis és DeMarcus Cousins sem erőlködött, hanem jó ütemben passzolgatták ki a labdát és megtalálták az üres dobókat - ennek eredménye egy rendkívül kiegyensúlyozott, de hatékony támadójáték lett. A faultgondokkal küzdő Cousins végül összesen hét dobást vállalt (hét lepattanó, nyolc gólpassz, három blokk), Davis is csak tizenegyet (hat lepattanó, négy blokk), a padról beszálló Clark-Miller páros vezetésével viszont 15/25 hármast bombázott be a társaság, a 39 kosárra 27 gólpassz jutott, türelmesen és jól játszottak Holidayék. Ennek a harmadik negyedben lett meg a gyümölcse, akkor sikerült megtörni a Heatet és egy 17-2-es rohammal döntő fölénybe kerülni, innentől nem volt kérdés a mérkőzés kimenetete.

Ehhez most kevés volt a Heat. A floridaiak sérültjei közül felépült Goran Dragic, de ő sem tudott segíteni a még így is erősen tartalékos csapaton, támadásban ezúttal egyedül Tyler Johnson (20 pont, 9/17 mezőnyből) játszott jól, a többiek nem nagyon tudtak érvényesülni a jól záró Pelicans-védekezés ellen. Ez főleg a harmadik negyedben domborodott ki, amikor percekig nem találtak a gyűrűbe és bár összességében nem játszottak rosszul, most nem volt bennük elég tűzerő ahhoz, hogy felálljanak a 15-20 pontos hátrányból - ezzel a vereséggel megint a playoff-vonal alá csúsztak, de szerda hajnalban a Magic ellen javíthatnak. 

A Heat legjobb dobói: T. Johnson 20/6, Dragic 13, Ellington 13/9
A Pelicans legjobb dobói: Clark 19/15, Davis 17/3, Cousins 16/3

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 115-112

Két extra mégsem elég. Próbálta megisméteni a Houstonban bevált receptet a Clippers, Austin Rivers 38 ponttal tovább javította karriercsúcsát, Lou Williams is bevert 36-ot, a két szenzációs egyéni teljesítmény mellé pedig DeAndre Jordan is hozta a 18 lepattanóját, ezúttal mégsem tudott ezzel nyerni a társaság. Hiába dobott hetven pont felett a hátvédpár, a többiek csak elvétve szóltak hozzá, miközben a védekezésre egyáltalán nem figyeltek oda, így 115 pontot kaptak attól a Memphistől, amely támadásban a liga harmadik legrosszabb csapata. Öt perccel a vége előtt még 16 ponttal égett a LAC, innen rohantak egy nagyot a hajrában, de az utolsó egy percben egyik csapat sem tudott már a gyűrűbe találni, jó pár lehetőséget elrontottak Williamsék arra, hogy egyenlítsenek, így végül kissé meglepő vereséget szenvedtek - Doc Rivers szerint talán a back-to-back miatt, de nem voltak elég kemények, ez pedig jelen helyzetükben nem férhet bele.

Gasol sérülten is vállalta. A spanyol center saját bevallása szerint annyira fájt a csípője reggel, hogy nem hitte, hogy pályára tud lépni, de végül összeszorított fogakkal vállalta a játékot, mert "nagyon nagy szükségünk van a hazai győzelmekre" - a meccs után úgy fogalmazott, hogy megérte, hiszen végül sikerült behúzniuk a találkozót. Ebben neki is (17 pont, 15 lepattanó, 4 gólpassz) nagy szerepe volt, de az igazi X-faktor-teljesítményt most Tyreke Evans hozta, aki 30 ponttal, 11 gólpasszal és karriercsúcsot jelentő 6/11 triplával állt a Grizzlies élére - folyamatosan vagy megbontotta, vagy átdobta a Clippers védekezését, ő vezette győzelemre övéit. A Memphis ezzel az utóbbi 22 meccséből csak a harmadikat nyerte meg, de karácsony előtt legalább találtak valami szépségtapaszt a mögöttük lévő időszakra. 

A Grizzlies legjobb dobói: Evans 30/18, Gasol 17/3, Harrison 15/3
A Clippers legjobb dobói: Rivers 38/15, Williams 36/15, Teodoszics 9/3

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 89-103

Westbrook és George elintézte. Zsinórban negyedik győzelmét aratta az OKC, az utóbbi időszakban tisztázódni látszanak a szerepek a csapaton belül, a két említett úriember irányította a játékot, Anthony pedig inkább dobott. Nem túl jól, de kintről nem lehetett ott hagyni, és ez pont elég is volt a szezonbeli 11. tripla-dupláját (27 pont, 10-10 pattanó és gólpassz) jegyző Westbrooknak és a mindkét oldalon parádés George-nak (26 pont, 5 lepattanó, 6 szerzett labda), hogy nyugodtan végezhessék a dolgukat. Az első negyedtől kezdve a Thunder akarata érvényesült, a 3. játékrészben Westbrook és George kosaraival  elléptek, és már nem néztek vissza. 

Most hiányzott valami plusz. A két meccset kihagyó újonc Donovan Mitchell kiválóan tért vissza (29 pont, 12/16 mezőnyből), de ez egyből meg is borította a rotációt, a padra visszakerülő Rodney Hood nem találta el a berendezést (3/14), Ingles és Rubio nehézkesen szervezett (összesen 10 gólpassz), Derrick Favors pedig így nem nagyon kapott labdát. Hozzá kell tenni, hogy a rossz támadójátékban benne volt az egyre rettegettebb OKC-védekezés is, de elsősorban akarati tényezők döntöttek – a vendégek rendre megcsinálták a fontos játékokat, a hazaiak pedig sorra elrontották azokat. 

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 29/3, Favors, Sefolosha 11-11.
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 27/6, George 26/12, Anthony 16/12.

Golden State Warriors - Denver Nuggets 81-96

A GSW sorozatának is vége. A hazaiaknál az előző napokban már párszor rezgett a léc, de valahogy mindig tovább éltették a 11 győzelemből álló szériát, ma viszont back-to-back a Denver már sok volt nekik. Kevin Duranten és Klay Thompsonon látszott, hogy alig élnek, ketten egy 1/15-ös triplamutatót hoztak össze, de a kiegészítők is borzasztóan játszottak, Andre Iguodala például üres zsákolást rontott. Draymond Green és a két fiatal erő, McCaw és Bell próbált hajtani, védekezni, ennek köszönhetően 100 pont alatt tartották a Nuggetsot, de ez ma nem volt faktor – ráadás, hogy Green kapott egy könyököst az arcába Jokicstól, ami után nem festett szépen.... 

A Nuggets azt játszotta, amit kell. Hamar ráérzett a Warriors tompaságára a vendéggárda, a második negyedben fokozatosan elléptek, az itt megszerzett előnnyel pedig végig jól sáfárkodtak. Nem voltak egyénieskedések, kiválóan járatták a labdát, fárasztották a védőket, 38 mezőnykosarukra 25 gólpassz jutott, így azt a ritka bravúrt hajtották végre, hogy 7/28-as triplázással is simán győzni tudtak az Oracle-ben – ráadásul ők is back-to-back jöttek Portlandből. A vendégek a tabellán tapadnak a Thunderre, a hazaiak viszont visszaadták a nyugati első helyet a Houstonnak. 

A Warriors legjobb dobói: Durant 18, Thompson 15/3, Green 10/3.
A Nuggets legjobb dobói: Harris 19/6, Jokics 18, Chandler 15/6, Lyles 15/3.

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 106-115

Harcolt a Suns, de ez kevés. 43 pontot tett fel a táblára az első félidőben a Suns, 21 pontos hátrányban voltak a nagyszünetben, ekkor úgy tűnt, hogy csúnya vereségbe futhatnak bele. Ekkor azonban TJ Warren mellett előlépett a cseresor két hátvédje, Daniels (18 pont, 6 tripla) és Canaan (15 pont, 9 gólpassz), és úgy felpörgették a tempót, hogy a Phoenix két pontra zárkózott a harmadik negyed hajrájára. Itt kellett volna érkeznie a többiek segítségének, de ez elmaradt, a Wolves visszakapaszkodott a nyeregbe és végül simán nyert – a hazaiak annak örülhetnek, hogy a következő meccsen már valószínűleg játszhat legjobb dobójuk, Devin Booker…

Majdnem elrontotta a Wolves. Egy félidőn keresztül nyugati negyedik helyezetthez méltóan játszott a Minny, Jimmy Butler (32 pont, 12/13 büntető) volt a vezér, a kezdőötös többi tagja is jól játszott (végül mindenki 50 százalék felett dobott), a padról Dieng és Crawford is hozzá tudott szólni. Fordulás után viszont az öltözőben maradt a Wolves, szerencséjükre a Phoenix megtette azt a szívességet, hogy képtelen volt átvenni a vezetést, és hagyta észhez térni ellenfelét – Crawford és Butler kosarai mellett Dieng és Tyus Jones tripláival 12-0-t futottak a vendégek, és behúzták a kötelezőt. 

A Suns legjobb dobói: Warren 24, Daniels 18/18, Canaan 15/6.
A Timberwolves legjobb dobói: Butler 32, Wiggins 17/3, Towns 16/3.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 92-95 

A Lakersnél megint lehet hiányérzet a játékvezetés miatt. Mostanában téma, hogy a játékvezetők panaszkodnak a játékosok-edzők egyre keményebb megnyilvánulásaira, de azért ez nem alaptalan, a Lakersnél a héten két győzelmet kérhetnek számon rajtuk (is). A hazaiak nem játszottak jól, Ingram sérülés miatt hiányzott, a kezdőben Kuzma és Ball (10 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz) is egész este szenvedett a dobásaival, szerencsére az inkább védekezésben erős Hart és Caldwell-Pope 22 pontot és 19 pattanót tett a közösbe, ehhez jött a kispadról Randle és Clarkson ponterős játéka. A negyedik negyedben egálról jöttek a felek, a végjátékban 92-91-es hazai vezetésnél viszont Kuzma triplakísérleténél egyértelműen elütötte a dobókezét az újonc Zach Collins, a túloldalon Harkless csinált egy 2+1-et – potenciális négypontos előnyből lett kétpontos hátrány 20 másodperccel a vége előtt, innen már nem állt fel a hazai csapat. 

Megküzdött érte a Portland. A végén a vendégek is számonkérhettek egy egyértelmű visszajátszásos szituációt, de abból végül nem kaptak kosarat, így Lillard távollétében és McCollum borzalmas napja ellenére (7/23 mezőnyből) is fontos sikert arattak a nyugati középmezőny húsdarálójában. A siker letéteményese a végén a 2+1-et megcsináló, fontos pattanókat leszedő Harkless, illetve a 4 triplát vágó Napier voltak, de Collins is érett játékot mutatott fiatal kora ellenére. Azt is meg kell említeni, hogy Andrew Bogut 15 perc alatt kipontozódott, a small-ballozó Los Angeles ellen pedig nem volt pályán tartható Jusuf Nurkic (2/11 mezőnyből), aki menet közben kihevert egy nem szándékos Randle-könyököst is – így gyakorlatilag három vezérük nélkül küzdöttek a vendégek. 

A Lakers legjobb dobói: Kuzma, Clarkson 18/6-18/6, Randle 16. 
A Trail Blazers legjobb dobói: Harkless 22/6, Napier 21/12, McCollum 17/6.

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 99-108

Megint a magasemberek. Az utóbbi időben kiváló formába lendült LaMarcus Aldridge (29 pont, 10 pattanó) és a tripla-duplázó Pau Gasol (14 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz), ma is nekik osztották a lapokat, egyszerűen képtelen volt őket megfogni a Kings. Ráadásul a padról beszálló Ginobili 15 pontot szórt, Dejounte Murray is messziről szemezett a tripla-duplával (13 pont, 7 pattanó, 6 gólpassz), és Tony Parker is eljutott 10 pontig és 6 gólpasszig. A vendégek a cseresor segítségével a második negyedben el is léptek, utána már jól menedzselték az előnyt, végül 50 százalékos mezőnnyel, jó triplázással és büntetőzéssel zártak - és még Kawhi Leonardöt is pihentették. 

Erre a szintre kell eljutni. Még a csapatépítés elején jár a Kings, és bár vannak biztató eredmények és a játékuk is alakul, most egyértelműen az összeszokottság döntött: amíg a vendégek végig egyenletesen játszottak, a Sacramento támadójátéka hullámvölgyekből és hullámhegyekből állt. Emellett a védekezésük is folyton lyukas volt valahol, így hiába termelt nagyszerűen Buddy Hield, dobott hibátlanul Bogdan Bogdanovics, vagy hozott össze 41 pontot a Randolph és Cauley-Stein alkotta magas-szekció, amikor nagyon kellett volna néhány nagy játék hátul, az rendre elmaradt – ebből születtek például teljesen üres Manu Ginobili-ziccerek...

A Kings legjobb dobói: Hield 24/12, Cauley-Stein 22, Bogdanovics 15/9.
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 29/6, Ginobili 15/6, Gasol 14/6. 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus