Kijavítja a hibáit a Warriors, vagy 2-0-ra meglép a Toronto?

Hajnalban következik az idei NBA-nagydöntő második mérkőzése, nézzük, hogy mit érdemes tudni előtte.

Toronto Raptors - Golden State Warriors 2:00 (Sport 1)

Az első mérkőzésen megőrizte a pályaelőnyét a Raptors, méghozzá úgy, hogy szinte tökéletes meccset játszott - nagyjából végig kontrollálta az eseményeket a hazai alakulat, újfent parádés védekezést mutatott be, támadásban pedig Pascal Siakam köszönte szépen és 32 ponttal büntette meg a GSW-védekezés réseit. Az azért valószínű, hogy a Warriors ezt nem fogja hagyni még egyszer, de itt elsősorban Draymond Green egyéni felelősségét kell kiemelnünk, már csak azért is, mert a bajnok magasembere is saját magát "hívta ki" ezzel kapcsolatban - azt mondta, hogy ha ő jobban pörög, az magával rántja a többieket is, márpedig pontosan erre van szükségük. Való igaz, hogy alapvetően nem nézett ki rosszul a GSW elképzelése, szépen kivették a labdát Leonard kezéből és limitálták Lowryt, de nem tudták "befejezni" a munkát, mert Siakam, Gasol, vagy éppen VanVleet kiválóan élt azzal, hogy rájuk már nem jutott igazán figyelem.

Szintén nagyon fontos faktor lehet a leindítások levédekezése, amivel a Warriors szokatlanul szenvedett az első meccsen, figyelmetlenek voltak Livingstonék, a Raptors pedig van olyan jó csapat, hogy ezeket tökéletesen ki is használta. Újabb kérdés, hogy a GSW támadójátéka tud-e javulni, elsőre igazából csak Steph Curry hozta azt a szintet, amire szükségük volt, de itt azért nehezebben látni, hogy Kevin Durant nélkül hol tudnak előrelépni, ha a Toronto továbbra is így tud védekezni - meglátjuk, hogy Leonardék mennyire tudják megismételni az első meccsen mutatott teljesítményüket, illetve hogy a GSW mennyire tudja lerázni magáról a rozsdát, mennyire tud felpörögni.

Ha már Durant: ő továbbra sem léphet pályára, a nem teljesen egészséges Andre Iguodala viszont ott lesz a parketten, ugyanakkor a Toronto kerete kiegészül azzal az OG Anunobyval, akit a playoffban még nem láthattunk - kiderül, hogy mennyit használja őt Nick Nurse, azért elég régen játszott már és mégis csak egy nagydöntőről beszélünk, de ha fel tudja venni a ritmust, akkor fontos láncszeme lehet ő a kanadai együttesnek.

Még egy dolog: amíg az első meccsen igazából csak a Torontón volt teher, most már a Golden State-en is lesz, a 2-0-s Raptors-előny után a címvédő is elég nehéz helyzetbe kerülne.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus