Kyrie Irving playoff-karriercsúcsával győzött a Cavs

Tizenhat ponttal is vezetett már a Celtics - Irving megőrült, majd megsérült a harmadik negyedben - 3-1 a Clevelandnek. 

Már tizenhat ponttal is vezetett a Boston az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének negyedik meccsén, de a Cleveland az elképesztő estét hozó Kyrie Irving, valamint LeBron James vezérletével a második félidőben fordított és 3-1-es előnyhöz jutott a párharcban. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 112-99

Most a Cleveland jött vissza mélyről. A második negyedben úgy tűnt, hogy kis túlzással el is döntheti a mérkőzést a Boston, hiszen ismét remekül járt a labda Horfordéknál, ültek a dobások, jöttek a jó helyzetetk és már tizehat pontos előnyben is volt a vendégcsapat - ráadásul LeBron James már négy személyi hibával állt. Kyrie Irving azonban betöltötte a tavalyi nagydöntős szoftvert, a félidő utolsó öt percében bevert tizenkét pontot, majd a harmadik játékrészben kevesebb, mint öt perc alatt egymaga tizenkilenc (!) egységet rámolt be - a fordulás után már ellenállhatatlan volt a Cavs, 17 ponttal nyerte a gárda a harmadik negyedet és a nagyszünetet követően 70% felett (!) dobott mezőnyből. Az sem tudta megállítani a címvédőt, hogy Irving kisebb bokasérülést szenvedett, hiszen az irányító a fájdalmakkal együtt a pályán maradt és végül playoff-karriercsúcsot jelentő 42 ponttal zárt - mellette James is eljutott 34-ig (15 a negyedik negyedben), Kevin Love 17-ig és 17 lepattanóig, a hazai alakulat pedig lenyomta a Bostont és 3-1-es előnybe került.

Izgalmasá tette a Celtics. Az előző találkozó önbizalomnövelő győzelme után ezúttal nagyon határozottan játszott a Boston annak ellenére, hogy a legutóbb remeklő Marcus Smartnak egyáltalán nem ment a dobás - folyamatosan járt a labda, Crowder hozta a kinti tűzerőt és csak egyetlen büntetőt hibáztak. Az első negyedben hamar tíz pont feletti előnyhöz jutott a gárda, de az Irving elleni védekezést ezúttal nem tudták megoldani, az irányító azt csinált, amit akart - Brad Stevens is ezt emelte ki a meccs végén, ezen úszott el a győzelmük. A második félidőben már nem tudták tartani a lépést, föléjük nőtt a Cleveland, de bizakodásra adhat okot, hogy mindkét idegenbeli meccsükön partiban voltak a címvédővel, egyszer pedig nyertek is, méghozzá Isaiah Thomas nélkül - most otthon lépnek pályára a kiesés elkerüléséért és a sorozat nyújtásáért.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 42/12, James 34/3, Love 17/9, 
A Celtics legjobb dobói: Bradley 19/3, Crowder 18/12, Horford 16/3

A párharc állása: 3-1 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus