Lesz-e második esélye a Pistonsnak, javít-e a Hornets?

Az első meccsen elszalasztotta a lehetőséget a Detroit - sokat kell javulnia a Charlotte-nak Miamiban - mit tud lépni a Portland?

 

Miami Heat – Charlotte Hornets 01:00

Az első meccsen nagyon simán nyert a Heat, de ez egyelőre semmi mást nem jelent, mint hogy 1-0-ra áll a párharc – a Charlotte kissé megilletődötten és gyengén játszott, a Miami ellenben extra dobóformát mutatott. Kérdés, hogy ezekből mi marad meg a második összecsapásra, és hogy a Deng-Whiteside páros ellen ki tud-e valamit találni Steve Clifford – ugyan elöl is komoly gondokkal küszködtek, főleg a védekezésük miatt kaptak ekkora pofont. A hazaiak legutóbb a triplákat is nagyon jó százalékkal dobták, pedig nem ez a fő erősségük, de nem biztos, hogy képesek még egyszer ilyen lendületesen és pontosan támadni, igaz, tartalékuk még nekik is lehet Wade-ben, Dragicban vagy éppen Joe Johnsonban. A rutin, a hazai pálya és talán az önbizalom is a Miami mellett szól, a Hornetsnek sok dologban kell javulni, de ha nyugodtabbak lesznek Walkerék, és lesz megoldásuk Whiteside-ékra hátul, akkor lehet keresnivalójuk.

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 02:00

Az első meccs nem úgy alakult, ahogy a Cavsnél remélték, de végül csak behúzták a győzelmet Jamesék, így előnnyel készülhetnek a második ütközetre. A Detroitnak gyakorlatilag ugyanazt kell hoznia, mint legutóbb, csak valahogy pályán tartani (és hasznosítani) Andre Drummondot a hajrában, egyébként szinte mindent jól csináltak Reggie Jacksonék. A hazaiaknak van min javítani, a James-Irving-Love trió remekelt, de a többiek mintha pályán sem lettek volna támadásban – igaz, a három sztár parádézott a végjátékban, ez jelentette számukra a győzelmet. Védekezésben mindkét csapat változtathat, mert a Pistons játékai remekül működtek végig, a Cavsnél pedig az említett három játékos ficánkolt kedvére, kérdés, hogy ki mit tud finomítani hátul. Alapvetően természetesen esélyes a Cleveland, de Drummondék legutóbb bizonyították, hogy leírni nem lehet őket.

A párharc állása: 1-0 a Cavaliers javára.

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 04:30

Az első meccsen elöl-hátul remekelt a Clippers, minden hazai játékos jól teljesített, a Portland pedig tulajdonképpen csak asszisztálni tudott Griffinék sima győzelméhez. A vendégeknek bőven van min javítani, amellett, hogy védekezésben gyakorlatilag semmit nem csináltak jól, főleg elöl voltak gondban, rengeteg dobást elhibáztak, CJ McCollum csak szenvedett, Damian Lillard pedig nagyon magára volt utalva. Ha rátalál saját ritmusára a Blazers, jóval szorosabb meccset láthatunk, illetve ha Terry Stotts védekezésben tud valamit változtatni, fordulhat a kocka – Lillard szerint egyébként ha tisztáznak bizonyos dolgokat, lesz esélyük.

A párharc állása: 1-0 a Clippers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus