Los Angelesben a Cavaliers, Memphisben a Spurs

A Buckst fogadja a GSW - a Denver ellen kell javítania a Houstonnak - ki lesz bevethető a bajnoknál a Clippers ellen? - rangadózik a SAS - már 20:00-tól pályán a Thunder - 23:00-tól Hawks-Blazers a Sport1-en.

 

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 20:00

Itt egyértelműen esélyes a Thunder, és szerencsés esetben a játéknap végén már a nyugati ötödik helyig zárkózik az együttes - zsinórban négy győzelem után hazai pályán nem hibázhatnak a Kings ellen Adamsék. A vendégek ugyan megnyerték az előző két találkozójukat, és bizonyították, hogy nem lehet leírni őket, de nyilvánvalóan más szintet képviselnek, mint az OKC, Russell Westbrookra nincs igazán emberük, de ha a hazaiak vezére úgy dolgozik, mint legutóbb, akkor esélyük sem nagyon lesz. Kérdés persze a Thunder védekezése, de ha csak nem érkezik egy újabb váratlan extra a Sacramentónál, akkor ezt bajosan tudnák csak kihasználni a vendégek. 

Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 23:00 (Sport1 - ÉLŐ)

A Hawks három győzelem után kikapott, most hazai pályán igyekszik vissza találni az ezt megelőző útra, a Portland viszont egy borzalmas vereség után nyerni tudott San Antonióban, látszik, hogy van kakaó Lillardékban. Ezzel együtt már sorozatban negyedik idegenbeli meccsükre készülnek, és nem is túl acélosak saját pályájuktól távol, de a Hawks is képes nagy ingadozásokra, elsősorban Schröder játékától függően. A német irányító papíron könnyebb este elé néz, a Portland perimétere finoman szólva is verhető védekezésben, de azért kérdés, hogy a hazai támadójáték mennyire lesz gördülékeny. Nurkic érkezése óta azért többször stabil a Blazers is hátul, ő nehezítheti Millsap dolgát is, érdekes találkozó lesz - a vendégeknek "minden meccs háború" most már, ha utol akarják érni a Denvert. 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 00:00

A Wizards back-to-backet játszik, John Wall pedig kisebb sérüléssel együtt lépett pályára előző este, kérdés, hogy most is ott lesz-e a parketten - a húsz gólpasszából ítélve nagy baja azért nincs, úgyhogy jó eséllyel igen. A fővárosiak nincsenek kirobbanó formában az utóbbi időben, fáradtabbak is, mint a Charlotte, de a hazaiaknál is elfogyott a lendület: egy jobb időszak után kikaptak zsinórban háromszor, és ha most sem nyernek, jó eséllyel kiesnek a playoff-harcból. A tét tehát nem kicsit, a Wizards is üldözi a Bostont a második helyért, de a fő kérdés az, hogy úrrá tud-e lenni a problémákon a Hornets - Batum játéka továbbra is kérdéses, nélküle pedig elöl-hátul visszaesett a gárda. A frissesség a hazaiak mellett szól, ráadásul Markieff Morris jó eséllyel most is hiányozni fog a Washingtonnál.

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 01:30

Ez rangadó lesz, a Clippersen pedig egyre nagyobb a nyomás, hiszen zsinórban három vereség után igyekszik összeszedni magát és elmenekülni az OKC-Memphis páros elől - vereség esetén azonban lehet, hogy rögtön a hetedik helyig csúsznak vissza Paulék. A címvédő belendült, LeBron James kérdés nélkül MVP-formában van, de kérdés, hogy ki léphet majd pályára, hiszen Irving és Shumpert is megsérült, Korver és Derrick Williams pedig egyébként sem lépett pályára legutóbb. Így azért nehéz megjósolni, hogy mit várhatunk, az biztos, hogy LeBronra nincs védő a hazaiaknál, ez pedig önmagában is döntő faktor lehet - fegyvere így is maradt (Love, JR Smith, Deron Williams, Frye...) a kiscsatárnak, amellyel megbüntetheti Griffinéket. 

Chicago Bulls - Utah Jazz 02:00

A Bulls back-to-backet játszik, előző este kikapott Washingtonban, igaz, a második félidőben egészen jól teljesített az együttes Dwyane Wade nélkül is - ha azt a játékot tudják most hozni, nem lesznek esélytelenek. Ehhez mindenképpen extra kell Jimmy Butlertől, és legalább egy valakinek fel kell mellé lépni. de Rudy Gobert és a Jazz elit védekezése ellen nehéz dolguk lesz, Robin Lopez most aligha fog szezoncsúcsokat döntögetni a palánk alatt. Márpedig ha még tervben van a rájátszás Mirotic-ék számára, akkor muszáj lenne nyerniük, mert már így is komoly lépéshátrányban vannak ezen a téren - most sem ők az esélyesek, a vendégek pihentebbek, egészségesebbek és sokkal erősebb kerettel, sokkal stabilabb játékkal bírnak.

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 02:00

A Spurs legutóbb vereséget szenvedett, de visszakapta LaMarcus Aldridge-et, most pedig idegenben folytathatja a Warriors üldözését - igaz, a Memphis már kilábalt a gödörből, sorozatban három győzelmet aratott, jó formában van. Kulcskérdés lesz természetesen a védekezés, a Grizzliesnél mindig ez a döntő faktor, ha valahogy limitálni tudják Kawhi Leonardot, és a Conley-Gasol páros kontrollálni tudja a mérkőzést, akkor minden esélyük meglesz a sikerre. A vendégeknél Parker és Murray játéka továbbra is erősen kérdéses, így egyes poszton megint Mills kaphat komoly játékpercet, illetve újabb fejezetet láthatunk a Gasol-testvérek egymás elleni csatájából is, ami mindenképpen érdekesnek ígérkezik.

Denver Nuggets - Houston Rockets 02:30

A Rockets meglepő verésbe futott bele előző este New Orleansban, és most a back-to-back második felén egy hasonló stílusú együttessel találkoznak - a Nuggetsnél is egy magasember áll a középpontban, de még a tegnapi Pelicansnél is komolyabb tűzerővel rendelkeznek. A Denvernél Jokics mellett Plumlee is bőven használható, a centerek passzait pedig remekül értékesítik a dobógépek, igaz, Gallinari és Chandler játéka most is kérdéses, legutóbb nem tudtak pályára lépni. Kérdés, hogy védekezésben tud-e feljebb kapcsolni a Houston, elsősorban az agresszivitással és a "munkakedvvel" voltak problémáik, mindenesestre dobjon akármennyit James Harden, a négy győzelemből érkező, playoffért harcoló, otthon játszó és pihentebb Nuggets ellen nagyon nehéz dolguk lesz.

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 03:30

A GSW legutóbb már jobban játszott, ugyan még mindig kimaradt sok üres hármas, de megvolt a ritmus, Klay Thompson egy 21 pontos negyeddel megadta az alaphangot - kérdés, hogy ez a siker elindítja-e a jó irányba a ligaelsőt. A Bucks kifejezetten jó formában van, de hatmeccses idegenbeli túrát teljesít, back-to-backet játszik, előző este a Lakerst gyűrte le, így túl pihentnek semmiképp sem lehet nevezni. Nagyon érdekes lesz a Green-Antetokounmpo csata, mindketten parádésak elöl-hátul, illetve hogy Middleton, Brogdon és Dellavedova mire megy a Splash Brothersszel - persze itt azért fontos faktor, hogy Curry dobóformája javul-e, mert egyelőre akkor sem hatékony, ha gyengén védekeznek rajta. A vendégek számára is fontos lenne a bravúr a playoff-harc miatt, de a Warriorsnak is nagyon kell a győzelem - igaz, Steve Kerr szerint ha úgy érzi, pihentetni fog, mert most számukra a frissesség a legfontosabb.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus