Már kitette az indexet a San Antonio

A Dallast is lelépte a Spurs - robbantott a Minnesota - simán verte a Miamit az OKC - pontháborút nyert a Denver

Sorozatban tizenegyedik győzelmét szerezte a San Antonio az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, miután Aldridge-ék gond nélkül múlták felül a Dallas Maverickst – így már csak másfél meccsel vannak lemaradva a Golden State-től. A Thunder huszonöt pontos verést mért a Miamira, a Minnesota zsinórban kilenc vereség után kiütötte a Phoenixet, a Denver őrült pontháborúban gyűrte le az Indianát, a Houston ellenben nem adott esélyt a Lakersnek – igaz, Kobe Bryant ismét történelmet  írt.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 117-87

Ez már nagyon kellett a Minnesotának. Sorozatban kilenc vereség után egy igazán önbizalom-növelő győzelmet aratott a Timberwolves, ennek érdekében pedig az utolsó negyedben is nagyon pörgött a gárda. Először a második játékrészben léptek meg tíz ponttal, de végleg csak a záró etapban döntötték el a meccset – igaz, a Sunsban addig sem volt meg az erő a fordításhoz. A kezdőcsapatból Wiggins, Rubio és Towns is remekelt, az igazi pluszt azonban a cserepad adta, mert LaVine-ék 61 (!) pontot tettek hozzá – az 56%-os mezőnymutató is jól jelzi, hogy hogyan teljesített a gárda ezen az estén.

Erőtlen volt a Suns. Az első negyedben még tartották a lépést a vendégek, de később egyre inkább elfogytak – védekezésben egy pillanatig sem tudták lassítani Wigginséket, támadásban pedig egyetlen stabil és jó játékosuk sem akadt. Brandon Knight ugyan beszórt húsz pontot, de ehhez húsz dobásra volt szüksége, a tripláik nem ültek (3/15) és a büntetőkkel is csak szenvedtek (14/25) – a játék minden elemében jobb volt a Minnesota, így Hornacek csapata demoralizáló vereséget szenvedett.

A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 18, Rubio 18/6, Dieng 15
A Suns legjobb dobói: Knight 20/6, Morris 17, Booker 11

Oklahoma City Thunder – Miami Heat 99-74

Most védekezett az OKC. Bár ez sokszor hiánycikk volt a Thundernél, ezen az estén nagyon figyeltek a védekezésre és teljesen elszívták a levegőt a Miami elől, különösen a második félidőben. A fordulást követően már csak 32 pontot engedélyeztek a vendégeknek és hamar el is döntötték a mérkőzés sorsát, hiszen közben elöl a pontatlan, de idei ötödik tripla-dupláját jegyző Westbrook, a 24 pontos Durant és a 19-ig jutó Ibaka termelte a kosarakat. A hazaiak különösebben nem izzadtak meg, a hajrában már nem kellett pályán lennie az első csapatnak, a második félidőben végig kontrollálták a találkozót.

Vége a túrának. Hatmeccses kirándulása végéhez ért a Miami, ezen az estén pedig érezhető is volt a fáradtság a csapaton. Ugyan a 34. születésnapját ünneplő Wade vállalta a játékot, Dragic mellett Udrih is kidőlt, így végig Tyler Johnson irányított – ennél is nagyobb baj volt, hogy Chris Bosh-t (5/16 mezőnyből, 12 pont) teljesen levették a pályáról Ibakáék. Így nem volt meg a kellő tűzerő a Heatben, az első félidőben még tartották magukat, a fordulás után azonban percek alatt 15 pontos hátrányt szedtek össze, amelyből már nem volt visszaút.

A Thunder legjobb dobói: Durant 24/9, Ibaka 19/3, Waiters 18/3
A Heat legjobb dobói: Wade 22, Johnson 16/6, Whiteside 14

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 112-83

Megvan a 11. A liga leghosszabb aktív győzelmi szériájában van a San Antonio, ehhez pedig a Dallas sem tudott sokat hozzászólni. Ugyan pontatlanul, több eladott labdával nyitott a Spurs, a második negyedtől kézbe vette az irányítást Popovich csapata és a nagyszünetre már tíz pontos előnnyel vonulhatott, majd a fordulás után el is döntötte a mérkőzés sorsát. Aldridge 23 pontot szórt és bár Tony Parker és Tim Duncan kosarat sem szerzett (!), „Spurs-módra” mindenki hozzátette a magáét és senki nem játszott többet 29 percnél. A gárda már kitette az indexet, másfél meccsre zárkóztak a GSW mögé.

Tehetetlen volt a Dallas. A San Antonio védekezése minden játékot elvett a vendégcsapattól, a teljes mérkőzés során csak szenvedtek Deron Williamsék – ezt jelzi többek között Nowitzki négy pontja és hogy csak Powell, valamint Matthews tudta átlépni a tízpontos határt. Mindemellett a 2., 3. és 4. negyedben összesen 98 pontot rakott fel a táblára a Spurs, nagyjából azt csináltak Leonardék, amit akartak, így nem volt kérdés a győztes kiléte – ezzel a vereséggel a Dallas lecsúszott a Memphis mögé a nyugati hatodik helyre.

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 23, Diaw 16/6, Leonard 15/3
A Mavericks legjobb dobói: Powell 15/6, Matthews 12/3, Felton 9

Denver Nuggets – Indiana Pacers 129-126

Közönségcsalogató meccs. A védekezéssel egyik fél sem törődött, viszont parádésan dobott a Pacers és a Nuggets is, a vendégek 58,5%-kal (!) tüzeltek mezőnyből, de a hazaiak is 50%-kal, így rengeteg kosarat, szép jelenetet láthattunk. A második negyedben tíz pont feletti előnyt épített ki az Indiana, de a fordulás után ezt elkezdte ledolgozni a Denver, a negyedik negyedben pedig 45 (!) pontot dobtak Gallinariék. A döntő szót Randy Foye mondta ki egy triplával 123-123-nál, az utolsó lehetőséget Paul George elrontotta, így a Nuggets nyerte az őrült pontháborút – méghozzá úgy, hogy az említett Gallinari csak 23 percet tölthetett pályán (igaz, ez alatt 23 pontot dobott) faultgondjai miatt.

Myles Turner karriercsúcsot hintett. A vendégeknél George Hill és Ian Mahinmi sem léphetett pályára, a kezdőcsapatból csak Ellis és George játszott jól, de az igazi „robbanás” Myles Turner volt – a magasember a padról beszállva 25 pontig jutott 11/13-as mezőnymutatóval és folyamatosan lehetett rá számítani. Ezzel együtt a Denvernél több játékos is megszórta magát, heten érték el a tízpontos határt és jelezték, hogy a nyugati playoff-harcban még ne írjuk le őket – a Pacers viszont sorozatban harmadik vereségével tovább zuhan és már csak hetedik keleten.

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 23/3, Barton 21/9, Harris 20/3
A Pacers legjobb dobói: Turner 25, Ellis 24/6, George 19/9

Los Angeles Lakers – Houston Rockets 95-112

Könnyen jött a houstoni siker. Ugyan az első negyedet a Lakers nyerte, a másodiktól már szigorított védekezésén és fordított a Rockets, a harmadikban pedig James Harden vezérletével el is döntötte a találkozót a vendég együttes. A dobóhátvéd 27 perc alatt jutott el 31 pontig, a záró etap elején már húsz egység környékén járt a texasi előny, így mindenki tudott pihenni is – harminc perc felett csak Ty Lawson kapott, aki viszont ezúttal sem váltotta meg a világot. A Rockets ezzel a sikerrel egy meccsre van a Memphis-Dallas párostól.

Bryant ismét történelmet írt. A Lakers visszavonuló félben lévő sztárja ezúttal passz-üzemmódban működött, az első negyedben hét gólpasszt osztott szét és nagyjából eddig volt partiban csapata. Végül kilenccel zárt, emellé öt pontot szerzett és 24 perc után leült, de a gólpasszok tekintetében így is megelőzte Jerry Westet és fellépett a második helyre a franchise örökranglistáján. Ezen felül sok öröme nem volt csapatának, bár a kezdőbe visszakerülő (Nance Jr. nem lépett pályára) Randle 26 perc alatt dupla-duplázott, a gárda tükörsimán kikapott, így továbbra sincs meg idei 10. győzelme.

A Lakers legjobb dobói: Williams 20/3, Clarkson 16, Russell 12/6, Randle 12
A Rockets legjobb dobói: Harden 31/12, Howard 14, Capela 14

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus