Megdönti hajnalban a TD-rekordot Westbrook?

Phoenixben lép pályára az OKC - otthon játszik a Cavs és a Rockets - tartalékol a Spurs - Torontóban a Miami, Denverben a Pelicans.

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 01:30

A Cavs a Celtics kitömése és a fő rivális tegnapi veresége után magabiztosan léphet pályára, mindenki bevethető már, a Hawks pedig back-to-backet játszik – igaz, előző este éppen a Bostont verték meg, váratlanul erős játékkal. Kérdés, hogy a címvédő ellen milyen lesz a támadógépezet, Millsapre építve jól működött a Bostonnal szemben, de ha harapni fognak Jamesék, akkor az azért más szint, ezt láthattuk a héten. A bajnok az utóbbi időben azért összekapta magát, és ezt a mérkőzést még hoznia kellene az első kiemeléshez, így talán nem pihentet Tyronn Lue – ebben az esetben játsszon bármilyen jól a Hawks, Irvingék az esélyesek. Ráadásul ne felejtsük el, hogy a Hawks még jó formában is mindig jó matchup volt a Cavsnek, legutóbb például 25 hármat vert be a címvédő, és hasonlóra volt már példa a playoffban is.

Toronto Raptors – Miami Heat 01:30

A Miami legutóbb extra dobóformával, 21 triplával aratott nagy győzelmet, de annyira nehéz a hátralévő sorsolásuk Dragic-éknak, hogy ilyen teljesítményre lesz szükségük minden mérkőzésükön. Torontóban ez rögtön pokolian nehéz lesz, a hazai csapathoz visszatért Kyle Lowry, és a védekezésük egyébként is rendkívül hatékony, fizikális, őket azért kevésbé szokták megszórni – Lowry-val még tovább erősödtek, ráadásul az irányító támadásban is rögtön vezérré vált. Ha ezt a védekezést hozni tudja a Raptors, akkor mindenképpen esélyesebb, ráadásul nekik is komoly a tét, hiszen egálban vannak a harmadik-negyedik helyen a Washingtonnal – viszont ha kikap a Heat, akkor már nagyon a szakadék szélére kerül.

Memphis Grizzlies – New York Knicks 02:00

A Knicks back-to-backet játszik, szoros találkozón maradt alul otthon a Washington ellen – Rose és Porzingis sérült, Anthony próbálkozik, de ő sincs kirobbanó formában. Kérdés, hogy a back-to-back második felén ő pályára lép-e, mindenesetre ez a csapat támadópotenciálban nagyon mélyen van, viszont akaratban, küzdőszellemben parádés, a Wizards ellen például húsz támadópattanót húztak be Hernangomezék. Éppen ezért lesz érdekes a Memphis elleni meccsük, hiszen a Grizzlies is hasonló most, ők is a védekezésre, brusztolásra építenek, igaz, a hírek szerint Mike Conley most játszhat a szemsérülése után – ő azért támadásban sokat dobhat a hazai alakulaton. Tétje egyik csapatnak sincs már a meccsnek, de a Memphis három vereség után nyilván szeretne javítani saját közönsége előtt.

Houston Rockets – Detroit Pistons 02:00

Itt sincs már tét, a Detroit lemaradt a playoffról, a Houston pedig biztosan nyugati harmadikként kezd, kérdés, hogy hazai pályán akarnak-e pihentetni, vagy hogy mennyire veszik komolyan – megszakadni aligha fognak Hardenék, bár legutóbb Szakáll azért eléggé hajtott még. A Detroit is kérdés, az utóbbi öt meccsből négyet elveszített a gárda, igaz, az előző kettőn azért nem játszott rosszul. Tűzerőben nyilvánvalóan nagy a különbség a Rockets javára, de Anderson és Dekker sérült, és a motiváció azért tényleg kérdéses – itt nagy küzdelemre előzetesen nem igazán számíthatunk.

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 02:30

Sajnos már itt sincs tét, ennek megfelelően a Spursnél hiányozni fog Leonard, Aldridge és Gasol is pihentetés miatt – a Mavsnél ennek nincs sok értelme, hiszen számukra jövő héten véget ér a szezon. Seth Curry mindenesetre sérült, ő valószínűleg most sem lesz ott a pályán, de a Spurs-B ellen (Ginobili, Green vagy Murray játéka is kérdéses) azért jó esélyeik lehetnek, ha nyerni akarnak – kérdés persze, hogy akarnak-e…

Denver Nuggets – New Orleans Pelicans 03:00

Itt még van tét a Denver számára, bár már csak szalmaszálakba kapaszkodik a gárda – a Portland előző esti sikerével ismét lépéshátrányban vannak Gallinariék, muszáj nyerniük. A két csapat három napja találkozott New Orleansban, akkor 134-131-re nyert a Denver, és most is hasonlóra számíthatunk – akkor a Davis-Cousins páros dominált, de több fegyverre építhettek Jokicsék, így szoros végjátékban nyerni tudtak. A Pelicans számára ugyan mindegy a végeredmény, de ők így is motiváltak, bizonyítani akarnak, és meg is van hozzá mindenük, hogy visszavágjanak a legutóbbiért még idegenben is – itt érdekes, látványos találkozó várható.

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves 03:00

A Minnesota back-to-backet vív, egy érdekes leolvadással kapott ki a Portlandtől, ezután pedig a Jazz otthonában is nehéz dolguk lesz Wigginséknek – a hazai alakulat erős, motivált, nagyszerűen védekezik, és a matchupokat tekintve is kedvezőtlen a Minny számára. Rudy Gobert például nagyon megnehezítheti Karl-Anthony Towns dolgát, amivel rögtön el is vehetik a fáradtabb Wolves kedvét és méregfogát, ez pedig elég is lehet nekik a győzelemhez – mindenképpen nyerniük kell, ha maguk mögött akarják tartani a nagy formában lévő Clipperst. Érdekesség egyébként, hogy legutóbb ebben a csarnokban 27 ponttal nyertek Rubióék, de a Utah most még akkor is esélyesebb, ha Hill, Hood és Favors is sérüléssel bajlódik, ők az utóbbi találkozókon nem is léphettek pályára.

Phoenix Suns – Oklahoma City Thunder 04:00

A Thunder a Memphis legyőzésével gyakorlatilag bebiztosította nyugati hatodik helyét és azt, hogy a Houstonnal találkozik majd a rájátszás első körében, egy tennivaló maradt a hátralévő négy meccsen: Russell Westbrooknak még egy tripla-duplát és összesen 6 gólpasszt kell elérnie. Az MVP-jelölt bombaformában van így az alapszakasz végén, legutóbb ugyan elmaradt a TD, de 45 ponttal vezette győzelemre csapatát, és jelen állás szerint az lenne a nagy meglepetés, ha a liga jelenlegi leggyengébb csapata ellen nem hozná össze azt a szükséges 10-10 pattanót és gólpasszt - 6 asszisztnál pedig bebiztosítja a tripla-dupla átlagot a teljes szezonra. A Suns zsinórban tizenhárom vereségnél jár, a fiatal, védekezésben szinte „láthatatlan” gárda pedig ugyan produkál szép dolgokat, a tartalékos GSW ellen is voltak jó időszakai, de hogy mire képes egy száguldó Westbrookkal szemben, az azért előzetesen sejthető…

Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 04:30

Lényegtelen találkozó, bár mindkét együttesnek voltak jó meccsei mostanában, olyannyira, hogy két-két győzelemből érkeznek a felek. A Lakersnél még több a hiányzó, Russell, Young, Clarkson és Ingram játéka is vagy kizárt vagy minimum erősen kérdéses, a Kingsnél Afflalo sérült, a többiek bevethetők. Nagy színvonalra nem számíthatunk, mindenesetre érdekes lesz látni, hogy a fiatalok (a hazaiaknál a szezon elejéhez képest lassan C-csapatról beszélhetünk) mire mennek egymással pár nappal az alapszakasz vége előtt.

A mérkőzésekhez élőképes streamekett ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus