Memphisben a Thunder, élesedik a playoff-harc

Az OKC Gasolék ellen próbál bizonyítani, a rivális Pelicans a Kingshez látogat, PO-meccseket vívnak Keleten, pályán a Spurs és a Bulls.

 

Indiana Pacers – Charlotte Hornets 01:00

A találkozó vesztese egészen biztosan kiszáll a playoff-harcból, így kulcskérdés, hogy melyik együttes tud ma felülkerekedni – jelenleg a Hornets áll jobban fél meccsel. A Pacers egy győzelemmel 3-1-re hozhatja a tiebrakert, és az utóbbi 19 meccsből 16-ot hoztak is a Charlotte-tal szemben, viszont összességében az előző 11 találkozójukból kilencet is elveszítettek – méghozzá úgy, hogy 105,7 pontot kaptak átlagban. Ha ezen nem tudnak javítani, ma sem lesz sok esélyük, játsszon akármilyen jól George Hill, vagy legyen akármennyire sérült Al Jefferson – a vendégek centere nagyon szenved mostanság, de Kemba Walker, Gerald Henderson és Mo Williams is jó formában van, lesz mit levédekeznie a hazai csapatnak.

Washington Wizards – New York Knicks 01:00

Szinte tökéletes három negyedet produkált a Washington a Philadelphia ellen legutóbb, ennél gyengébb este is elég lehet ma a New Yorkkal szemben. John Wallék arra a játékra mindenképpen alapozhatnak a továbbiakban is, és bár igazi tétje számukra nincs már a mérkőzéseknek (ha csak nem lesz égszakadás-földindulás, ötödikek lesznek Keleten), otthon a ligautolsó ellen mindenképpen kötelező a győzelem. A Knicks képes néha meglepően felszívni magát, Bargnani és Galloway elkaphat egy-egy jó meccset, ami mindig veszélyes az ellenfélre – viszont védekezésben továbbra is harmatosak, amennyiben Wallék hozzák a legutóbb látott sokpasszos, okos játékot, nem okozhat nekik problémát a találkozó. Kérdés, hogy pihentet-e Wittman, az előző találkozókat Paul Pierce ülte ki.

Boston Celtics – Milwaukee Bucks 01:30

Evan Turner karrierje első három tripla-dupláját az előző 21 találkozóján szerezte, Bostonban igazi mindenesként, vezérként képes funkcionálni – kevés hibával, pontosan kosárlabdázik. A túloldalon Carter-Williams nem mondhatja el ezt magáról, a két játékos csapattárs volt tavaly egy ideig Philadelphiában, most viszont nagyon más pályán futnak: MCW érkezése óta meg sem közelíti korábbi teljesítményét a Bucks. Jason Kidd csapata sorozatban 12. idegenbeli vereségét igyekszik elkerülni, az irányítóval még nem nyertek saját pályájuktól távol, ellenben a Celtics kifejezetten megbízható saját csarnokában. A Bostonnak fontosabb lenne a győzelem, jelenleg holtversenyben állnak a Miamival a keleti nyolcadik-kilencedik helyen, de ebből a gödörből már a vendégeknek is illene kimászni…

Brooklyn Nets – Toronto Raptors 01:30

A Brooklyn pont a legjobbkor kapta el a fonalat, minden kirakós a helyére került, és sorozatban öt győzelem után, önbizalomtól duzzadva várhatják a Torontót – akiknek szintén nincs sok okuk panaszra. A Raptors is zsinórban három győzelemnél jár, visszavették a Chicagótól a harmadik helyet és menetelnek előre – igaz, ma ismét Kyle Lowry nélkül léphetnek pályára. Kulcskérdés lesz, hogy Valanciunasék mihez kezdenek a szárnyaló Brook Lopezzel, valamint az is, hogy Joe Johnsonék mennyire tudják tartani a lépést DeRozannal – előbbihez hozzátartozik, hogy Valanciunas parádézott eddig idén a Nets ellen. Lowry nélkül a vendégek védekezése harmatos a periméteren, Deron Williams pedig éppen mostanság idézi régi önmagát, az ő játéka mindenképpen döntő faktor lehet a találkozón.

Chicago Bulls – Detroit Pistons 02:00

A Bulls a negyedik negyedben bizonyult rövidnek legutóbb Milwaukee-ban, amivel átmenetileg elveszítették a keleti harmadik helyet – ennek ellenére az előző hat meccsükből ötöt megnyertek, és 104,5 pontot átlagoltak közben. Otthon mindenképpen javítaniuk kell, főleg úgy, hogy a Pistons idén már kétszer is elkapta őket – legutóbb nagyjából két hete. Kulcskérdés lesz, hogy Jimmy Butler mihez kezd védőoldalon Reggie Jacksonnal és Caldwell-Pope-pal, a két hátvéd jó dobóformája dönti el általában, hogy mire megy a Detroit – Drummond stabilan domináns, de ez általában önmagában kevés. Ma Noah-ék mellett neki sem lesz könnyű dolga, ráadásul védekezésben is nagyot kell domborítania, hiszen Gasolék rendkívül jól passzolnak és középtávolról is veszélyesek – Miroticra szerkezetileg sincs igazán embere a vendégcsapatnak. A Detroitnál Monroe, a hazaiaknál pedig Hinrich hiányozhat, bár egyik sem 100% jelenleg.

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 02:00

Lassan meg kellene értenie a Thundernek, hogy nem elég Westbrook folyamatos tripla-duplája, de még az sem, hogy Kanter (és/vagy Morrow) fellép mellé hatékonyan, védekezni is kell ahhoz, hogy igazán jó csapatként könyvelhessük el az OKC-t. Westbrook az előző 17 (!) mérkőzésen 31,9 pontot, 9,2 lepattanót és 10,4 gólpasszt átlagol, de egyrészt a dobószázaléka nem az igazi, másrészt védekezni sokszor nincs ereje – ez pedig nem fér bele Kanter „ólomlábúsága” mellett. Általában 110 pont körül kapnak, a Mavs 61%-kal dobott ellenük, és bár a Memphistől erre nem nagyon számíthatnak, Gasolék védekezése bőven elég lehet ahhoz, hogy kihasználják a vendégek hibáit. Az említett Gasol jelentősen lassíthatja Kantert, a túloldalon viszont megszórhatja magát róla, Mike Conley is zavarhatja Westbrookot, és bár Tony Allen játéka kérdéses, az idegenbeli vereségek után otthon már bizonyította a Memphis, hogy ide nem nyerni járnak a csapatok…

Minnesota Timberwolves – Orlando Magic 02:00

Egyik fél szezonja sem úgy sikerült, ahogy tervezték, különböző okok miatt nem sikerült beváltani a keretekben rejlő potenciált, ennek ellenére egyikük sem a tankolással foglalkozik, mindketten nyerni szeretnének. Villanások a Wolvesnál és a Magicnél is vannak, Andrew Wigginst mindig érdemes nézni, a túloldalon Elfrid Payton csinál szép dolgokat, ma viszont inkább Vucsevics lehet a döntő: a festékben csak az nem szedi szét a Minny-t, aki nem akarja, a klasszis center nagy este elé nézhet. Az Orlando is inkább támadásban erős, Payton 15 pont, 9 gólpassz körül átlagol mostanság, Oladipo 31,5 egységet hoz március eleje óta, és Tobias Harris is teszi, amit kell – ezzel szemben Wiggins és LaVine lehet, hogy kevés tűzerő lesz. A tengernyi sérült nyilván nem segíti a hazaiakat, de a Magic idegenben egészen botrányos, ebben mindenképpen bízhatnak.

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 02:30

A címvédő sorozatban öt győzelem után fogadja a Denvert, méghozzá azzal a szándékkal, hogy simán átlép rajta – számukra sokkal fontosabb lesz a Houston elleni két derbi, hiszen őket, a Clipperst és a Memphist van esélyük megelőzni a hátralévő pár mérkőzésen. A Spurs játéka egyre többször idézi a tavalyi playoff-formát, Parker megtalálta magát, Leonard parádézik, Diaw hozza, amit kell, és legutóbb már Manu Ginobili is éledezett – nem valószínű, hogy egy jó formában lévő San Antoniónak ellen tud állni a Nuggets. Melvin Hunt regnálása alatt 8-8-ra áll a csapat, de legutóbb borzalmas dobóteljesítménnyel kaptak ki, és nincs sok indok arra, hogy miért nyernek ma – Faried, Lawson vagy éppen Gallinari is kifoghat nagy estét, de ha Popovich gárdája hozza, amit tud, hoznia kell a győzelmet.

Sacramento Kings – New Orleans Pelicans 04:00

A Pelicans utolsó reményei még mindig életben vannak, a Thunder botladozásai mellett ők sorozatban három meggyőző sikert arattak, visszakapták Ryan Andersont, és a rivális sorsolását látva egyáltalán nem esélytelen, hogy megcsípik a nyugati nyolcadik helyet. Persze Davisék is kemény meccseket vívnak még a nyugati topcsapatok ellen, épp ezért ha azt akarják, hogy azoknak még tétje legyen, ma nem fér bele semmi megingás számukra. Másfél hete simán lelépték a Sacramentót otthon, de a Kings hazai pályán sorozatban három győzelemnél jár, négyet pedig 2012 óta (!) nem nyertek saját otthonunkban egymás után – komoly tett lenne, ha ma ez sikerülne. Nyilvánvalóan sokat számít majd a Davis-Cousins páros játéka, de a periméteren talán előrébb jár a New Orleans Anderson visszatérésével – a hazaiak védekezése továbbra is elég szellős itt, és ha Rudy Gay nem játszik, tűzerőben is elmaradnak a vendégektől.

Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 04:30

A Thunder vereségével már a feldobás előtt megnyerheti a divízióját matematikailag is a Portland, ha mégsem, akkor egy győzelem még mindig segíthet ezen – erre minden esélyük megvan. Sorozatban négy győzelem után kaptak ki legutóbb a Clipperstől úgy, hogy Chris Paul fenomenális formában kosarazott és 41 pontot szórt a LAC a negyedik negyedben, hozzá hasonló klasszisa pedig nincs a Lakersnek. Igaz, Jordan Clarkson 21 pontot átlagol 54%-os dobóteljesítménnyel az utóbbi hat meccsén, de a Los Angeles sorozatban kilenc derbit bukott el nyugati csapatokkal szemben, és bár akadnak rések a Portland védekezésén, nem lehet egy lapon említeni a két csapatot. Clarkson és Lillard párharca mindenesetre csemegének ígérkezik, de Aldridgre-re már nem igazán lehet válasza a hazai csapatnak – mindemellett fontos is a siker a Blazersnek, hiszen a hazai pályát még simán bukhatják divízióbajnokként is.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus