Miamiban a GSW, javíthat a Cavs és a Thunder

Folytatja túráját a címvédő - a Charlotte ellen javíthat a Cleveland, Dallasan az OKC - a Kingshez látogat a Spurs

Cleveland Cavaliers – Charlotte Hornets 01:00

A Cavs legutóbb némileg váratlan vereséget szenvedett hazai pályán, azok után, hogy az OKC otthonában is nyerni tudtak Jamesék – ezúttal sem számíthatnak könnyű estére, hiszen február elején a Charlotte-tól már kikaptak egyszer. A Hornets zsinórban öt győzelemnél jár, és bár a védekezésükön akadnak rések, ezt elöl egyelőre túldobják, leginkább a hátvédeknek köszönhetően – ráadásul már Al Jefferson is visszatért. A gárda viszont hatmeccses idegenbeli túrájának negyedik állomásához érkezett, így valószínűleg fáradtabb lesz, mint a Cavs – a kérdés az, hogy Jamesék mennyire tudnak felülemelkedni legutóbbi fásultságukon, különösen támadásban.

Indiana Pacers – New York Knicks 01:00

Az Indiana kimondottan jó formában van, nagyon összeállt a gépezet, különösen a kezdő ötösük – Myles Turner tökéletes megoldás négyes poszton, Paul George pedig újra őszi formájában csillog hármasként. Ugyan legutóbb kikaptak hosszabbításban a Heattől, így is toronymagas esélyesek a kiegyensúlyozatlan Knicks ellen, főleg hazai pályán – Anthony-ék csinálnak szép dolgokat, de már hosszú hetek óta kissé erőtlen játékot mutatnak. Legutóbb a három kezdő frontcourt-játékoson kívül más szinte pontot sem tudott szerezni, ráadásul a periméteren védekezésben is elég harmatosak, ami döntő lehet – plusz adalék, hogy utoljára 2012-ben nyertek ebben a csarnokban, Jeremy Lin extrájával.

Detroit Pistons – Philadelphia 76ers 01:30

A Sixers az utóbbi mérkőzéseken egyértelműen a sokat dobunk-sokat kapunk elv szerint működik, Ish Smith vezérletével igyekeznek minél gyorsabban játszani és kintről-bentről veszélyesek is – meccsek óta 40% felett dobják a hármasokat, de Noelék is hatékonyak a festékben. Az eladott labdáik és a gyenge védekezésük viszont legalább ilyen állandó, az utóbbi időben látott Pistons pedig annál jobb csapat, hogy ezt kihasználatlanul hagyja – Tobias Harris illik a kezdőcsapatba az eddigiek alapján és a kezdőjük rendkívül erős. Nagyon kell is nekik a siker, hiszen két meccsre vannak a playoff-helyektől, úgyhogy számukra ez a győzelem kötelező.

Miami Heat – Golden State Warriors 01:30

Dwyane Wade szerint annak, aki meg akarja verni a GSW-t, közel tökéletesen kell játszania, miközben a címvédőnek rossz napot kell kifognia – a szezon eddigi része alapján ez nagyjából így is van. A Miami az utóbbi meccseken sokkal gyorsabb, direktebb játékot játszik Chris Bosh nélkül, Goran Dragic lubickol ebben a rendszerben, és meg is nyerték az előző három találkozójukat, de ezúttal védekezésben is nagyot kell alkotniuk, ha meg akarják fogni a Warriorst. Curry-ék hosszú idegenbeli túrán vannak, de ha 40% felett dobnak kintről, akkor még nem kaptak ki idén – ez ellen ugyan általában jól védekezik a Heat, ez lehet a kulcsfaktor. Januárban az Oracle-ben szoros meccset vívtak a felek, de a GSW mindig mindenhol egyértelmű esélyes és meglepetés lenne, ha nem nyerné meg ezt a találkozót is.

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves 01:30

DeMar DeRozan immár a Raptors legtöbb győzelemmel rendelkező játékosa, csapata pedig vércseként lesi a Cavs újabb hibáit – a gárda három meccsre van a keleti éllovastól. Ugyan nincsenek topformában, erejüket jelzi, hogy így is hozzák a találkozókat és a Minnesota ellen hazai pályán ismét esélyesnek számítanak. Könnyű estére azonban nem számíthatnak, két hete kikaptak Minnesotában, Karl-Anthony Towns 35 pontot dobott és a center azóta is bombaformában van, ráadásul a Wolves is egész pofás mostanság – legutóbb megverték a Bostont is. Védekezésben nagy különbség van a felek között, de ezt a túloldalon ellensúlyozhatják a vendégek, igaz, Rubio idegenben 28%-kal dob – a sikerhez extra kell elöl a Minnesotától.

Chicago Bulls – Washington Wizards 02:00

A Wizards az All-Star szünet óta parádésan védekezik és back-to-backet is nyert már, tegnap remek játékkal simázták le a New Orleanst – márpedig ha úgy harapnak hátul ezúttal is, a továbbra is tartalékos Chicago ellen is jó esélyeik vannak. A hazaiak Butler, Noah és Mirotic is nélkül is nyerték az előző két meccsüket, és nagyon hajt az egész gárda, de most Pau Gasol sem teljesen egészséges, és kérdés, hogy bírják-e a Washington tempóját – a meccsnek komoly tétje lesz, hiszen a Bulls jelenleg nyolcadik keleten, a vendégek pedig pontosan erre a helyre szeretnének odaérni…

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 02:00

A Lakersből továbbra is hiányzik az a plusz, amellyel meccseket tudnának nyerni Bryanték, hiába élvezhető időnként a játékuk, zsinórban hat vereségnél tartanak és most is nehéz estére számíthatnak. A Memphis Marc Gasol, Courtney Lee és Jeff Green elvesztése után is egyben van, Randolph húzza övéit, és ha Mike Conley-nak is kijön a lépés, még mindig veszélyesek támadásban – a vendégek védekezése továbbra is átjáróház, így meglepő lenne, ha nem tudná ezt feltörni a Grizzlies. A Toronto ellen gyengén játszottak, de a Raptors más kategória, saját pályájukon egyébként is sokkal jobbak és nagyon kell is nekik a siker, hogy megőrizzék nyugati ötödik pozíciójukat.

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 02:30

Az OKC idén már háromszor is megverte a Dallast, de most nincs túl jó passzban, előbb az Indianától, majd a Clevelandtől is kikaptak Duranték – legnagyobb erényeiket sem tudták csillogtatni, a gyengeségeikre viszont mindkét meccs rámutatott. A Mavs nincs olyan szinten, mint az említett két csapat, más stílust is képvisel és az erősebb ellenfelek ellen rendre elvérzik, de leírni nem lehet őket – érkezik David Lee, legutóbb nyerni tudtak, hazai pályán lesznek és nagyon kell nekik a győzelem. A lepattanózás döntő lesz, ebben papíron sokkal jobb a Thunder, de a Cavs ellen ebben is alulmaradtak – ugyanakkor bár sem Durantre, sem Westbrookra nincs jó védője a Dallasnak, az utóbbi meccseken senki nem tudott fellépni a két sztár mellé.

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 04:30

A Denver gyenge formában van, elöl visszaesett a lendületük, hátul pedig főleg a festékben lyukasak – az utóbbi öt meccsükből el is veszítettek négyet Gallinariék. A Clippers ellenben továbbra is remekel, és bár nem a centerjáték az erősségük, ha hozzák a megszokott védekezésüket, nem lehet számukra gond – főleg úgy, hogy az utóbbi négy meccsükön a Boston, a Spurs, a GSW és a Suns ellen 118 pontot átlagoltak. A vendégeknél az említett Gallinari nem teljesen egészséges, nincs igazi vezérük és képesek összeomlani, egy jó kezdéssel hamar eldöntheti a meccset a LAC – meglepetés lenne, ha saját pályáján bukna Doc Rivers együttese.

Sacramento Kings – San Antonio Spurs 04:30

Érdekes meccs lesz, a Sacramento tegnap megverte a Denvert, így back-to-backből érkezik, Cousins ismét nagy formába lendült, de védekezni továbbra sem tudnak – a túloldalon viszont Kawhi Leonard kiesése óta szintén akadnak gondok hátul, és sokkal inkább erőlködnek elöl is Parkerék. Az, hogy az utóbbi három meccsen majdnem 50%-kal dobtak az ellenfelek a San Antonio ellen, ijesztő lehet a texasiakra nézve, ráadásul ez idő alatt a Kings sorozatban hármat nyert, Cousins pedig 35 pontot átlagolt ezeken a mérkőzéseken – az ő semlegesítése Duncan és Aldridge feladata lesz majd. Sok múlhat azon, hogy melyik csapat tud keményebb lenni hátul, és hogy Rondo milyen napot fog ki a hazaiaknál – persze esélyesebb és pihentebb is a Spurs, de okozhat meglepetéseket a Sacramento.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus