Most a Cleveland próbálja megállítani a Memphist

Gasol sem játszik a bajnok ellen - Thibodeau Chicagóba látogat - lezárja idegenbeli túráját a GSW - az OKC-t fogadja a Blazers.

Cleveland Cavaliers – Memphis Grizzlies 01:00

Nagy rangadó lehetne, a Memphis elképesztő formában van, és legutóbb a Golden State-et is lejátszotta a pályáról – most azonban a siker alapja, Marc Gasol nem fog pályára lépni, a centert egyszerűen pihenteti Dave Fizdale. Nélküle már tényleg nehéz elképzelni, hogy bármi esélye legyen a gárdának a bajnok otthonában, főleg hogy LeBron Jamesék is remek formában vannak, sorra nyerik a meccseiket parádés támadójátékkal, otthon 11-2 a mérlegük, ráadásul JR Smith és Channing Frye is visszatérhetett már. Rangadó lehet, de vajon az lesz-e?

Atlanta Hawks – Orlando Magic 01:30

Úgy fest, hogy elindult felfelé az Atlanta, az előző két meccsét megnyerte a gárda, és most a gyenge formában lévő Magic ellen, hazai pályán újra 50% fölé emelkedhetnek Howardék. Az Orlando sorozatban három vereségből érkezik, ahol a korábban stabil védekezésük esett szét elsősorban, és ezen a téren a Hawks még a legmélyebb gödör idején is a ligaelitben volt – kérdés, hogy a vendégek mennyire tudnak visszatalálni korábbi önmagukhoz. A palánk alatt érdekes harc lehet a Howard-Millsap kettős és a Biyombo-Ibaka duó között, mindkét együttesnél nagyon fontos, hogy a magasemberek mit tesznek hozzá.

Chicago Bulls – Minnesota Timberwolves 02:00

Az összecsapás pikantériáját természetesen Tom Thibodeau adja, a tréner hosszú éveket töltött Chicagóban, és most tér vissza először ellenfélként – igaz, egy jóval gyengébb csapat kispadján. A Wolves gyakorlatilag semmit nem lépett előre az elmúlt másfél hónapban, ugyanúgy megvannak a leolvadások, ugyanúgy harmatos a védekezés, és sokszor ugyanúgy hiányzik a keménység a játékukból, amíg ezeket nem tudják megoldani, sok reményük nem lehet – ezt a négymeccses vereségszéria is bizonyítja. A Bulls ugyan ingadozó, de összességében mégis sokkal eredményesebb, védekezésben kategóriákkal hatékonyabb, elöl pedig a Wade-Butler kettős rutinja hozza a meccseket, 13-10-es mérlegükkel ott vannak a keleti élmezőnyben. Most is egyértelműen esélyesek, ha csak nem a legrosszabbik arcukat mutatják, illetve ha a Minnesota nem éppen most találja meg a megoldást a leolvadásokra.

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 02:00

Papíron országos kettes, de a Warriors most zárja ötmeccses túráját, és az előző két találkozón egyáltalán nem voltak meggyőzőek Curry-ék, míg a Pelicans legutóbb Jrue Holiday-jel megint nyerni tudott – ha az irányító játszik, kategóriákkal stabilabb a csapat. Idén már kétszer találkoztak a felek, mindkétszer a GSW nyert, de egyik sem volt sima, most a Holiday-Frazier hátvédsor Davisszel kiegészülve már komoly feladat lehet a fáradt vendégcsapatnak. Érdekes meccs lehet, az esélyek ugyan papíron egyértelműek, de a legutóbbi biztató találkozó után nem lehet leírni a New Orleanst.

Phoenix Suns – New York Knicks 03:00

Évek óta nem látott formában van a New York, a gárda jelenleg a keleti harmadik helyen áll, két győzelemmel kezdte nyugati túráját, és most is esélyesebbnek tűnik – az előző hat meccsből ötöt húztak Porzingisék, ez komoly fegyvertény. A Suns viszont az előző öt meccséből csak a Lakerst tudta megverni szoros küzdelemben, védekezésben továbbra is harmatosak Bledsoe-ék, és az elmúlt egy hónapban egyetlen egyszer, az Atlanta ellen tudtak nyerni otthon. Papíron minden a Knicks mellett szól, de Anthony-ék is képesek ingadozó játékra, vendégként csak az utóbbi meccseken kapták össze magukat, és ez azért mégiscsak a harmadik állomás már a túrán.

Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder 04:30 (Sport1 - ÉLŐ)

A Portland nehéz back-to-backet vív, tegnap még a Clippers otthonában léptek pályára és kaptak ki szoros csatában Lillardék, most viszont nagyon nyerniük kellene a remek formában lévő OKC ellen. A vendégektől még inkább Westbrook-központú játékra számíthatunk, hiszen legutóbb megsérült Oladipo, de az biztos, hogy óriási energiával fognak pályára lépni – védekezésben egyébként is összehasonlíthatatlan a két csapat, bár a periméteren ennek egyik alapja éppen Oladipo volt. Azt nem igazán látni, hogy Westbrookot hogyan fogja megállítani a Blazers, a többiek viszont nem emelik ki igazán az ő hiányosságaikat hátul, így ha Lillardék jó napot fognak ki támadásban, bőven lehet keresnivalójuk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus