NBA: Nagy derbik Portlandben és LA-ben

Ma éjjel 10 összecsapást fognak megrendezni az NBA-ben, köztük több csemegének tűnő párosítással. A palánk alatt egyaránt tartalékos Portland, valamint a Brooklyn ki-ki meccse, illetve a Clippers és a Rockets Los Angeles-i derbije fémjelzi a mai programot, de az OKC - Cavs csata, valamint a Bulls - Warriors összecsapás is sok szakmai, illetve nézői érdekességgel kecsegtet. Lássuk, mit várhatunk ezen a játéknapon!

Philadelphia 76ers - Orlando Magic (01:00)

A Sixers az utóbbi évek legnyíltabb tankolásába kezdett, úgyhogy hiába hasonlóan gyenge gárda a Magic, vélhetően simán hagyja nyerni a floridaiakat Brett Brown fiatal és tapasztalatlan legénysége.

Boston Celtics - Atlanta Hawks (01:30)

A Celtics már Rondóval a fedélzeten jó esélyekkel száll harcba az Atlantával, de kérdéses, mennyire akar nyerni a szintén a lehető legjobb draftcetlire hajtó bostoni alakulat, mely "gyanúsan" rosszul szerepel a végjátékokban, pláne a közvetlen riválisokkal szemben. Az Elton Brandet leszámítva az összes használható magasemberét nélkülöző Hawks tehát talán elállíthatja ma a vérzést, de ehhez az is kell, hogy a Bradley és Sullinger távollétében harcoló Stevens-tanítványok megint alulmúlják önmagukat.

Chicago Bulls - Golden State Warriors (02:00)

A Bulls és a Warriors párosítása sejteti a leghajtósabb derbit ezen az éjjelen, ráadásul hiába számít jóval erősebb gárdának a GSW, Noah-ék "nem az én házamban" hozzáállása megkeserítheti ma Steph Curry-ék életét is, nehéz is lenne tehát egyértelmű esélyekről beszélni, még akkor is, ha Lee és Bogut is játszik a vendégeknél.

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans (02:00)

A Mavs és a Pelicans sok jó derbit vívott már meg az utóbbi években, de most annyival gyengébb a sok sérült miatt az NOP, hogy otthon elég valószínűnek tűnik egy sima dallasi diadal. Nowitzki és Davis harca négyes poszton az oda-vissza mismatch miatt igen egyedi lesz, de vélhetően nem itt dől majd el ez a párharc.

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers (02:00)

A Lakers sem kompetens ellenfél a Nash, Bryant páros távollétében, ráadásul Kendall Marshall is nagyon visszavett a lendületből, a Memphis a visszatérő Tony Allennel a színen pedig vélheten igyekszik majd ízekre szedni a nem is nagyon létező Los Angeles-i védelmet. A Gasolok párharca odabenn csemege a javából, pláne mivel Pau egykori sikerei helyszínére tér vissza vendégként.

Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers (02:00)

A Thunder két fájó vereséget követően igyekszik józanodni a Cavs ellen, de a vendégek új erőre kaptak az utóbbi hetekben, ráadásul pár csúnya vereség most Irvingéknek is becsúszott, tehát ők is kettőzött erővel küzdenek majd a W-ért. A realitások talaján maradva kisebb csoda lenne, ha Oklahoma Cityben nyerne a Cleveland, de szórakoztató derbit várhatunk.

San Antonio Spurs - Detroit Pistons (02:30)

A Spurs már Kawhi Leonarddal a színen indulhat csatába az ingatag Pistons ellen, s ez tűnik a nap egyik legegyértelműbb mérkőzésének még akkor is, ha tudjuk, hogy Tony Parker hiánya nem érinti jól a texasiakat, akik pattanózásban jó eséllyel komoly hátrányba kerülnek most.

Utah Jazz - Phoenix Suns (03:00)

A Suns és a Jazz is bukott nyerhető meccseket a napokban, ráadásul otthon egész stabil a Utah, de a Phoenix nem játszik gyámoltalanul idegenben sem, így nehéz lenne egyértelmű favoritot kikiáltani. Mivel Derrick Favors már ott van a palánk alatt, így minden esélye meg is van a Jazznek a bravúrra, ráadásul volt már idén az utolsó pillanatban eldőlő csata is a két gárda közt, garantált tehát a színvonalas összecsapás.

Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets (04:00)

A Blazers lehet, hogy már újra bedobja Aldridge-ot, de ha ő nem játszik, akkor a palánk alatt lehetnek gondjai az oregoni gárdának, még az alacsonyabb szerkezetben gondolkodó Brooklyn ellen is. A vendégek megint visszább vettek a tempóból, de Deron Williams egyénileg feljövőben van, ez akár billentheti is a mérleg nyelvét.

Los Angeles Clippers - Houston Rockets (04:30)

A Clippers és a Rockets is győztes rangadókon van túl, s bár JJ Redick nagyon hiányzik Doc Rivers fiainál, ám a most bemutatkozó Big Baby Davis annyi pluszt hozhat csereként a palánk alatt, amivel Dwight Howardékat meglepheti a Los Angeles-i had. Ezzel együtt tudjuk jól, hogy milyen az, ha beindul a houstoni triplagyár, teljesen kiszámíthatatlan, viszont óriási derbivel kecsegtető párosítás ez.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus