Négy rangadó is a programban, Love visszatér Minnesotába

Memphisben próbál kapaszkodni a Thunder, a Warriors a Suns ellen próbál meg elkerülni egyújabb vereséget, Love visszatér Minnesotába.

11 mérkőzést rendeznek ma az NBA-ben, amelyek között négy rangadót is találunk - a keleti második és harmadik csap össze a fővárosban, a Raptors a Wizards vendége lesz, a Memphis a rájátszásért küzdő Thundert, a bajnok Spurs a Clipperst, a nap zárásaként pedig a Warriors a Sunst fogadja -, de kiemelendő még Kevin Love visszatérése is Minnesotába, illetve Josh Smith detroiti vendégjátéka. Lássuk, mit érdemes tudni a mai összecsapásokról!
 

Indiana Pacers – Sacramento Kings 01:00

Az Indiana ugyan a liga alsó felébe tartozik a szerzett pontok tekintetében, védekezésben viszont az elit tagja – ennek jó példája volt a Knicks elleni találkozó, ahol egy extra teljesítmény elég volt a húszpontos sikerhez. A festéket teljes mértékben uralták Hibberték, ha ezt ma is meg tudják oldani, gyakorlatilag a zsebükben lesz a győzelem – a Sacramento egyedül Cousinsban bízhat, ha a center nem tud dominálni, esélytelenek. A vendégek tegnap tükörsimán kikaptak Clevelandben, ezzel zsinórban nyolcadik vereségüket szenvedték és semmi nem utal arra, hogy ma jobban összeszednék magukat – amellett, hogy a védekezésük finoman szólva szellős, a támadójátékuk stílustalanná és ötlettelenné vált. A kaliforniaiak mind az öt keleti meccsüket elveszítették eddig, méghozzá átlagban több, mint 15 ponttal – ha ennyivel nem is, de mindenképpen a Pacers az esélyes.

Orlando Magic – Dallas Mavericks 01:00

A Magic továbbra sem képes pontot tenni védekezésbeli kálváriájára, sorozatban tizenegy mérkőzésen kaptak száz pont felett, ezt pedig érhetően nem tudják kompenzálni semmilyen támadójátékkal sem. Az utóbbi 15 mérkőzésükből 13-at elveszítettek, Vaughn alatt pedig elkezdett inogni a kispad – pedig ma sem ígérkezik éppen könnyűnek az este. A Dallas ugyan gyenge formában van, tegnap egyetlen rohanással lelépték a Miamit, ami nagyon kellett a négy vereségük után, de problémáikra nem találtak megoldást – továbbra is jó tíz ponttal átlagolnak kevesebbet, mint korábban. A szétcsúszott támadójátékot már jó ideje nem sikerül összerakni, bár ma a hírek szerint játszhat Chandler Parsons, de rendszerszinten akadozik a gépezet. A Magicnél Tobias Harris térde sérült meg és kérdéses a játéka ma, de az utóbbi időben már egyébként sem volt alapköve ennek a csapatnak.

Washington Wizards – Toronto Raptors 01:00

A nap keleti rangadóját a fővárosban vívják, ahol a Wizards az újra belendülő Torontót fogadja – a vendégek sorozatban öt győzelem után érkeznek meg Washingtonba. Ugyan a védekezésük továbbra is harmatos, a támadójáték összeállt, DeRozanék ismét megtalálták a dobásaikat. Hátul viszont mindenképpen javulniuk kell, mert John Wall szét fogja szedni őket – igaz, legutóbb neki és Bealnek is gyenge napja volt a Phoenix ellen, Nené játéka pedig kérdéses. Az ő kiesése nagy érvágás lenne a hazaiak számára, de a legnagyobb gondjuk az instabil támadójáték – egyik nap 60%-kal dobnak, másik nap 35%-kal, ellenféltől függetlenül. A Toronto stabilan hozza a pontokat és stabilan kapja is őket, a kérdés az lesz, hogy Wallék melyik arcukat mutatják – ha a jobbat, valószínűleg meg tudják nyerni a mérkőzést. Bealre védekezésben is komoly szerep hárul, neki kell majd megfognia DeRozant.

Atlanta Hawks – Philadelphia 76ers 01:30

Komoly győzelmi sorozatban van mindkét fél, az Atlanta 19-re nyújthatja ezt a szériát, amivel beérnék a tavalyi Spurst, a Sixers pedig idén először nyerhetne hármat zsinórban. Az újdonsült ligaelsőnél sem Carroll, sem Sefolosha kiesése nem okozott gondot tegnap a Portland ellen, ma mindkettejük játéka kérdéses – a rendszer ettől még működik. A Philly talán idei legjobb játékával verte el a Minnesotát, eloszlottak a labdák, Carter-Williams elöl, Noel pedig hátul volt vezér, de a Hawks védekezése nem ugyanaz a súlycsoport. Érdekes lesz a triplacsapata, a Hawks a liga egyik legjobb kintről dobó csapata, a Sixers viszont remekelt ezek ellen az elmúlt két találkozón – ráadásul Jeff Teague dobóformája sem az igazi. A vendégek ugyanakkor elöl is fejlődtek, 27 gólpasszt átlagoltak az előző két derbin, mindenképpen kulturáltabban játszanak, mint korábban. Ennek ellenére nyilván az éllovas az esélyes, más szintet képviselnek, mint a Philadelphia.

Detroit Pistons – Houston Rockets 01:30

A mérkőzés sztorija természetesen Josh Smith Detroitba való visszatérése lesz, az erőcsatárt meglepetésre kitették a motorvárosiak, majd elkezdtek nyerni – igaz, Jennings sérülése miatt ez már a múlté, Smith pedig fontos láncszem lett Houstonban. Az erőcsatár jól teljesít az utóbbi meccseken, Dwight Howard hiányában pláne nagyobb szerep hárul rá, amivel eddig él – ennek ellenére jóval összeszedettebben kell játszania csapatának. Tegnap Harden botrányos meccset zárt a Boston ellen és kis híján ki is kaptak, de Motiejunas karriercsúcsa végül győzelmet ért – mindig nem menekülhetnek meg az ilyen produkciók után. A Pistons most már teljesen a gyűrű alá koncentrál, DJ Augustin nem tudja stabilan hozni a pontokat és irányítani a csapatot. A Drummond-Monroe párostól kell is az extra, de még Howard nélkül is jó a festékben a Houston. Ugyanakkor a Pistons legutóbb 30%-kal dobott mezőnyből, láthatóan kipukkadt a lufi, zsinórban négy vereségnél járnak – a nyilvánvaló tudáskülönbség mellett a mentális fölényt is kihasználhatja a Rockets.

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 02:00

A nap nyugati rangadója mindenképpen ez a mérkőzés, pláne úgy, hogy Kevin Durant játékára van esély – a feldobás előtt dől el, hogy pályára lép-e. A regnáló MVP nélkül tíz ponttal átlagol kevesebbet csapata, mint vele, ma pedig nagy szükségük lesz azokra a pontokra, hiszen a Memphis megállíthatatlanul közelít a nyugati első Golden State-re – zsinórban öt meccset nyertek, és hazai pályán a liga harmadik legjobb mérlegét birtokolják. Randolph-ék ezen az öt meccsen 84,4 pontot kaptak átlagban és csak 23%-kal dobták ellenük a triplákat, az erőcsatár ráadásul zsinórban 11 dupla-duplánál tart, miközben majdnem 60%-kal dolgozik mezőnyből. A hazaiaknál ugyan Tony Allen már visszatért, Mike Conley és Vince Carter nem bevethető, így a periméteren gondban lehetnek – ha Adamsék meg tudják fogni Gasolékat belül, komoly sansza lehet a Thundernek. Izgalmas és kőkemény mérkőzésnek ígérkezik a találkozó.

Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers 02:00

A mérkőzés legfontosabb eseménye Kevin Love „hazatérése” lesz – az erőcsatár hat évig volt a Wolves franchise-playere, majd idén nyáron került Clevelandbe, hogy egy nagy hármast alkosson a James-Irving duóval és gyűrűt tudjon nyerni. Ugyan ettől még messze van, a Cavs zsinórban tizedik győzelmére készül, ezzel pedig a Hawks után a liga legjobb formában lévő csapata – a védekezésben teljesen súlytalan Minny ellen is abszolút Love-ék a favoritok. A Wolves támadójátéka kezd összeállni Pekovics és Martin visszatérésével, de amíg az újonc Wigginst leszámítva nincs érdemi védőjük, sok sanszuk nincs a győzelmekre – főleg a bombaformában lévő Cleveland ellen. Ugyan James csuklója nem teljesen egészséges, kérdés nincs, kötelező a győzelem a vendégcsapat számára.

Milwaukee Bucks – Portland Trail Blazers 02:30

Komoly gödörben van a Portland, utóbbi kilenc meccsükből hetet elveszítettek, idegenben pedig sorozatban öt vereségnél járnak – bár tegnap közel jártak a ligaelső Atlanta legyőzéséhez. LaMarcus Aldridge fantasztikus formában van (30 felett átlagol, mióta visszatért), de Lillard dobása teljesen szétesett, ahogy a védekezésük sem bírja végig a 48 percet, tegnap az Atlanta 71,4%-kal dobott ellenük az utolsó negyedben. Jason Kidd munkája viszont egyre gyümölcsözőbb Milwaukee-ban, a Bucks az utóbbi meccseken majdnem 30 gólpasszt átlagol már – bár Sanders, Ilyasova és Pachulia sem léphet pályára, mégsem látszik meg a csapaton. Védekezésben is aktívak, támadásban pedig hat-hét játékos jut általában tíz pont fölé, ezt pedig elég nehéz levédekezni. Mentálisan mindenképpen jobb passzban vannak, mint a Blazers, a kérdés az, hogy összeszedi-e magát Lillard, illetve hogy ki tud esetleg fellépni még Aldridge mellé pontszerzésben.

Denver Nuggets – Charlotte Hornets 03:00

Kissé fáradtnak tűnik a Charlotte, hiszen azok után, hogy 11-ből 9 meccset nyertek, közte egy 3-0-s, Walker nélküli szériával, most már nagyon megérzik legjobb játékosuk hiányát – ugyan a védekezésük rendben van, a pontszerzéssel komoly gondjuk van. Al Jefferson még nem találta meg korábbi formáját, amíg Biyombo játszott, nem is került vissza a kezdőbe – igaz, a Nuggets védekezése nem nagy kihívás az ellenfelek számára. A hazaiaknál ráadásul elöl is szaporodnak a gondok. Ty Lawson botrányos dobóformát mutat, a fizikális Hornets-védekezés aligha fog neki ízleni – a Memphis ellen mindössze 69 pontig jutott a csapat botrányos mezőnymutatóval és egyébként is alig 90 pont felett átlagolnak az utóbbi időben. Ennél ugyan a Charlotte sem dob többet, de ők kapják a legkevesebbet 2015-ben az egész ligában – tehát egy fizikális, pontszegény meccsre van kilátás.

San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers 03:00

Kawhi Leonard visszatérése óta összeállt a Spurs védekezése, ez pedig meghozta stabilitást a bajnok számára – az elmúlt 14 meccsükből 11-et megnyertek, miközben csak 93 pontot kaptak átlagban. A kiscsatár lepattanózásban és támadásban is fontos láncszeme a csapatnak, de az utóbbi időben Tim Duncan is klasszis teljesítményt nyújt, hazai pályán pedig különösen erős a Spurs. Ezzel összhangban gyengélkedik idegenben a Clippers, akik tegnap az Anthony Davist nélkülöző New Orleanstól kaptak ki és mindenképpen fejlődniük kell – az agresszív védekezés általában hatásos ellenük. Blake Griffin is belassult az utóbbi három találkozón, korábbi számaihoz képest majdnem tíz ponttal szerzett kevesebbet, Duncanék ellen pedig nagy szükség lesz rá. A két csapat utóbbi 34 texasi meccséből 31-et behúzott Popovich együttese – a vendégeknek sokkal jobban kell pörögniük, mint tették azt tegnap.

Golden State Warriors – Phoenix Suns 04:30

Két vereség után ma kötelező a győzelem a Golden State számára, hazai pályán zsinórban 19 győzelem után buktak a Chicago ellen – a jó formában lévő Suns ellen már nem hibázhatnak. A vereségeik oka a védekezés volt, ugyan továbbra is hozzák a száz pont feletti meccseket elöl, az utóbbi öt mérkőzésen 111,3-at kaptak átlagban, ezzel összhangban pedig jelentősen bukták a pattanózást is. Ugyan ebben nem túl erős a Phoenix, a periméteren nagy harc várható, miután Bledsoe-ék nagyot javultak védekezésben ezen a területen – a tűzijáték és a dobópárbaj garantált. Alapvetően stabilabb a Golden State és Thompson kifejezetten jó opció bármelyik Suns-hátvédre, de össze kell kapniuk magukat hátul és a palánk alatt, ha nem akarnak idén először sorozatban három mérkőzést elbukni.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus