Negyven év után bajnok a Warriors!

Elmaradt a Cavs-csoda, James is elfogyott - végig kézben tartotta a meccset a GSW - Iguodala lett az MVP

Nem tudott csodát tenni a Cavaliers: a Golden State Clevelandben nyerte meg a bajnoki címet, miután a találkozót szinte végig kézben tartva 105-97-re legyőzte LeBron Jameséket. A finálé legértékesebb játékosának Andre Iguodalát választották – íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: a Dubs-playoff méltó zárása

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 97-105

Bajnok a Golden State! Azok után, hogy 2-1-re vezetett a Cavaliers és mindenki arról beszélt, hogy mennyire nem találja magát a Warriors, Curry-ék összekapták magukat és sorozatban három mérkőzést nyerve érvényesítették a papírformát. Ezen a találkozón nagyon tudatosan és nagyon koncentráltan játszottak végig, bár a második negyedben lelassította őket a hazai csapat, ezt leszámítva az ő akaratuk érvényesült – hibákba hajszolták a Cavst, ezeket pedig a Curry-Iguodala-Green háromszög segítségével ki is használták. A harmadik negyedben 15 ponttal léptek meg, a hazaiak pedig csak az utolsó percben hozták vissza a halovány reményt, amikor JR Smith sorozatban három triplát pörkölt be pillanatok alatt. A csoda végül elmaradt, így negyven év után először ünnepelhet bajnoki címet a Warriors.

James nem tudta hozni az eddigit. A Cleveland vezére teljesen más felfogásban játszott ezúttal, mint amit láttunk tőle a döntőben, szinte nem is ment le pozícióba, a korábbiakhoz képest elenyésző nyomást helyezett a védelemre és indokolatlanul kipasszolta a lehetőségeit. Most jól látszott, hogy eddig miért játszott úgy, ahogy: a Cavs folyamatos eladott labdákkal verte meg magát, Mozgovon és JR Smith utolsó percben beszórt három tripláján kívül nem akadt értékelhető támadófegyver a hazaiaknál, sőt, még a labda megfogása is gondot okozott Shumpertéknek. A Cavs teljesen elfogyott a végére, de szégyenkezésre így sincs okuk – Irving kiesése után nem sokan hitték, hogy két mérkőzést tudnak nyerni és szorossá tudják tenni a döntőt.

Iguodala az MVP. A negyedik meccs után már többen megemlítették, hogy amennyiben bajnok lesz a GSW, el kell gondolkodni azon, hogy Steph Curry vagy Andre Iguodala volt a legértékesebb játékos – Curry ötödik meccsen beszórt 37 pontja után viszont már egyértelműbbnek tűnt a helyzet. Ezen a találkozón mindketten jól játszottak ismét (Iguodala 25 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, Curry 25 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés), a Bill Russell trófeát azonban előbbi kapta – azt nem lehet mondani, hogy érdemtelenül, hiszen hatodik emberből kezdővé és vezérré lépett elő.

A döntő végeredménye: 4-2 a Warriors javára.

A Cavaliers legjobb dobói: James 32/6, JR Smith 19/12, Mozgov 17
A Warriors legjobb dobói: Iguodala 25/9, Curry 25/9, Green 16/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus