New Orleansban "előttem az utódom" párharc következik!

Ma éjjel hét találkozót vívnak meg az NBA-ben, s a hangsúly leginkább a különleges párosításokra lesz tehető. Ezek közül is kiemelkedik a Tim Duncan, illetve a hozzá hasonlított Anthony Davis párharca, de Bostonban két olyan gárda is farkasszemet néz egymással, melyek között rengeteg a kötelék. Ezen felül rázós utazás vár a szép győzelmi sorozatot építő Denverre, a hullámvölgyben lévő Washingtonra és a tempóból némileg visszavevő Phoenixre is. A játéknap nagy kérdése pedig az, hogy a Chicago, New York, Denver trió mely tagjai képesek folytatni mutatós diadalmenetüket. Lássuk, mit várhatunk az egyes párosításoktól!
 

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks (01:00)

A Raptors nagy lendületben van, csak abszolút élcsapatok tudták elverni a kanadaiakat, mióta Rudy gay távozott a gárdától, tehát a sereghajtó Milwaukee-nak papíron szemernyi sansza sincsen Torontóban. Ennek megfelelően inkább közönségszórakoztató és érdkes meccset várhatunk, mint izgalmakat, ahol Knight, Antetokounmpo, Sanders és a wisconsini fiatalok újabb értékes tapasztalatra tehetnek szert, a Casey-legénység pedig könnyed győzelmet arathat - igazi win-win szituáció, mivel a vendégeknél tudatosan robog a tank.

Boston Celtics - Houston Rockets (01:30)

Két olyan alakulat meccsel, melyek között rengeteg a kötelék: közös cserepletykákban való szereplés, ex-bostoni edző a houstoni padon, illetve egy korábbi Celtics-vezető GM vendég oldalon. A hazaiak nyolcas kudarcszériában vannak, amivel nincsen semmi gond bostoni szemszögből, hiszen kompetetív meccseket játszik a Stevens-alakulat, de mivel a hajrát mindig elrontják Jeff Greenék, ezért szépen tankolhat a Rajon Rondót gyanúsan sokáig jegelő rekordbajnok. Az esélyeket elnézve nem is kérdés, hogy a texasiaknak áll a zászló, ám vélhetően jó színvonalú derbit láthatunk a Gardenben.

New York Knicks - Phoenix Suns (01:30)

A Knicks rég nem látott, négyes diadalmenetben van, a Suns pedig utóbbi fellépésein rendre alul maradt, ha csak egy picivel is, Eric Bledsoe kidőlését keleti túráján tehát egyértelműen megérzi a Hornacek-legénység. Eegyértelmű favorit itt sincsen, de a momentum most megvan a New York oldalán, s az sem mellékes, hogy Tyson Chandler ma már betegségét követően újra ott lehet a parketten.

Chicago Bulls - Washington Wizards (02:00)

A Bulls még nem kapott ki Luol Deng elpasszolása óta, így lassan már a pozitív mérleg lesz a tét a keleti dobogó felé robogó Bulls számára, s a szintén a Top 4-et célba vevő, de jelenleg bukdácsoló fővárosiak ellen a nap egyik rangadóját vívják ma Tom Thibodeau tanítványai.

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs (02:00)

A még mindig nagyon hatékony Tim Duncan és a játékstílusa, valamint paraméterei miatt hozzá rengetegszer hasonlított Anthony Davis külön csatája az, ami leginkább érdekessé teszi ezt a match-upot, de a Holiday, Evans, Anderson trió távolléte okán abszolút favoritnak tekinthető a Spurs idegenben is, meglepő lenne, ha a zuhanórepülésben lévő NOP éppen most fordítaná meg saját sorsát.

Dallas Mavericks - Orlando Magic (02:30)

A Dallas a Magic ellen behúzhatja otthon a kötelezőt, Nik Vucsevics nélkül nem igazán kompetens csapat ez az orlandói, pláne nem egy nyugati túrán, PO-csapatok ellenfeleként. Mivel Shawn Marion sem egészséges a hazaiaknál, illetve még Devin Harris sem most tér vissza, elképzelhető, hogy képes relatíve szorosban ott maradni a Vaughn-alakulat, de kisebb csoda lenne, ha nyernének is Glen Davisék.

Utah Jazz - Denver Nuggets (03:00)

A Jazz van olyan állapotban, hogy akár képes is lehet a Gallinari, McGee, Miller, Chandler négyesfogat nélkül érkező, ám ötös sikerszériában lévő Denvert, legalábbis az biztosnak tűnik, hogy a két "szomszédvár" csatájában elég komoly erőbedobásra lesz szüksége a coloradói alakulatnak, ha saját közönsége előtt akarja legyőzni a Trey Burke irányította Utah-t.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus