Oklahoma City-be látogat a Memphis, javíthat a Cavs

Sorozatban tizedik sikerére készül a Houston, folytatná jó szériáját a Clippers, a Washingtont fogadja a Boston - íme a beharangozó.

 

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:00

Az elmúlt négy meccséből hármat megnyert a Sixers, Joel Embiid már a playoffról beszélt legutóbb, a Knicks pedig a Milwaukee legyőzése óta újabb két pofonba szaladt bele - most már Derrick Rose is visszatérhet, mindenki játszhat az alapemberek közül. Nekik nagyon fontos lenne a siker, hiszen a rájátszáshoz ők vannak közelebb, ráadásul ebből a negatív szériából is ki kellene már mászniuk. Érdekes lehet az Embiid-Porzingis csata, hiszen a jelen és a jövő két klasszis magasemberét láthatjuk egymás ellen, illetve az is kérdés, hogy védekezésben össze tudja-e szedni magát a New York - ha nem, akkor most is nehéz dolguk lesz Anthony-éknak.

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 02:00

Rangadó lesz, a Grizzlies jelenleg fél meccsel és két hellyel van előrébb a tabellán, de játékerőben is nagyon hasonlóak a felek. A Thundernél ismét bebizonyosodott, hogy amikor Russell Westbrook kontrollálja magát, akkor nagyon nehéz megfogni őket, de a Grizzlies egyszer már megsemmisítő csapást mért a gárda, amikor 114-80-ra megverte - van miért visszavágniuk a hazaiaknak. A Memphis javuló formában van, ugyan védekezésben voltak gondjaik, de legutóbb már ezt is rendbe tették, így igazán érdekes csata alakulhat ki a palánk alatt - Gasol és Randolph az egyik, Adams és Kanter pedig a másik oldalon alapköve a sikereknek. A periméteren Roberson tehet sokat azért, hogy Conley-nak hosszú estéje legyen, a túloldalon pedig éppen Conley és Allen szívhatja Westbrook, valamint Oladipo vérét - izgalmas csatára van kilátás.

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 02:00

Újabb back-to-backet vív a Houston, a texasiak tegnap otthon verték a Charlotte-ot, és zsinórban kilenc győzelemnél járnak, nehéz megmondani, hogy ki és hogyan állítja meg őket. Nem verhetetlenek, a védekezésük nem az igazi, és velük is előfordulnak leolvadások, de utóbbiban még mindig a Minnesota a császár: Wigginsék rendszeresen eldobnak 15 pontos előnyöket is, képtelenek lemenedzselni egy találkozót. Éppen emiatt masszív favorit a fáradtabb Rockets még idegenben is, igaz, ne feledjük el, hogy a Minny talán legnagyobb összeomlását éppen a Houston ellen követte el decemberben, amikor bő két perc alatt leadtak 12 pontos fórt, és végül hosszabbításban kikaptak hihetetlen körülmények között...

Boston Celtics - Washington Wizards 02:00

Mindkét gárda back-to-backet játszik, a Celtics idegenben kapott ki a Raptorstól, a Wizards pedig óriási csatában gyűrte le otthon a Chicagót, de ők sem lehetnek magukra különösebben büszkék. Idegenben ráadásul egy kategóriával gyengébbek, mint otthon, így a keleti harmadik Celtics felé billenhet a mérleg nyelve. Érdekes harc alakulhat ki a periméteren, hiszen Isaiah Thomas és John Wall is nagy formában van, de a hazaiak megérezhetik a Bradley-Zeller páros hiányát - igaz, még így is jóval hosszabb a kispadjuk, mint a Washingtoné. Bradley játékára ráadásul jó esély is van, ha valóban pályára lép, akkor pláne a Boston lehet a favorit - igaz, az mindig kérdés, hogy a back-to-back kiből mennyit vesz ki.

Los Angeles Clippers - Orlando Magic 04:30

Ellentétes előjelekkel érkeznek csatába a felek, a Clippers zsinórban négy győzelem, a Magic viszont sorozatban három vereség után lép pályára. Ezt, a játékerőt és a hazai pályát figyelembe véve kötelező a győzelem a Los Angeles számára még Blake Griffin nélkül is, a vendégeknél az előző három meccsen már nem csak a védekezés, de a támadójáték is behorpadt, rendre száz pont alatt maradtak - Frank Vogel szerint nehéz megmondani, hogy mi ment félre az elmúlt időszakban. Meglepő lenne, ha éppen a belendült Clippers otthonában találnának győztes megoldást, Chris Paulra nem nagyon lehet válaszuk, de ha csapatként összeszedik magukat, szoros mérkőzést játszhatnak.

Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 04:30

Itt is két back-to-backes csapat találkozik, a Blazers fontos csatát nyert Los Angelesben, a Cleveland viszont kikapott a Jazztől, most mindenképpen javítania kell a bajnoknak. A fő gond az volt, hogy nem találtak megoldást Gobert-ék védekezésére, de annak ellenére, hogy a Portland sokat javult korábbi önmagához képest ezen a téren, nem összehasonlítható a Jazz-zel - egy motivált Cleveland ellen pokoli nehéz dolguk lesz. Dobópárbajban lehet esélyük, főleg otthon, ha Lillard és McCollum is jó napot fog ki, de komoly blama lenne a címvédőnek, ha back-to-back vereséget szenvedne.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus