Otthon javíthat a GSW, Indianapolisban a Spurs

A Magicet fogadja a Warriors - David West a Pacers ellen - a Memphist fogadja a Cavs - Bulls-Bucks derbi - Dallasban a Clippers

 

Charlotte Hornets – Minnesota Timberwolves 01:00

Január 22-e óta 14-5-re áll a Charlotte, az utóbbi négy hazai meccsüket megnyerték, és saját közönségük előtt ezen az estén is esélyesnek számítanak. A Minnesota a borzalmas széria után az utóbbi 13 meccsből hatot megnyert, és a Wiggins-Towns-LaVine trió rendkívül biztató formát mutat – helyenként a védekezés is egészen jól működik, támadásban pedig a fiatalok előtt nincs lehetetlen. Összességében nyilvánvalóan jobb csapat a Hornets nagyobb tűzerővel (a triplákat tekintve szakadéknyi a különbség), de a festékben lehetnek gondjaik – az viszont érdekes lesz, hogy Rubio mennyire tudja majd lassítani Kemba Walkert.

Cleveland Cavaliers – Memphis Grizzlies 01:00

A Cavs a Boston elleni sikerrel bizonyított, az utóbbi meccsek győzelmei pedig elsősorban a megváltozott játéknak köszönhetőek – még agresszívebbek védekezésben, és még gyorsabban igyekeznek befejezni a támadásaikat. A Memphis a Phoenix elleni hazai vereségből érkezik, és a palánk alatt elég sovány a gárda, a back-to-back sem mellettük szól, és idegenben 50% alatt állnak – ellenben a Cleveland saját közönsége előtt még csak ötször szenvedett vereséget. Az erőviszonyok egyértelműek, bár a hírek szerint Tony Allen visszatérhet a Grizzliesnél, az ő védekezése pedig megtolhatja a vendégek szekerét.

Indiana Pacers – San Antonio Spurs 01:00

A Spurs legutóbb tartalékosan is tükörsima győzelmet aratott, most pedig valószínűleg Aldridge, Duncan és Green is pályára léphet már – Ginobili nagy formában tért vissza, így pedig idegenben is egyértelműen esélyes a gárda. A Pacersnél Paul George hatalmas formában van, de nagyon sok múlik az ő teljesítményén, és Kawhi Leonarddal szemben nehéz este elé néz – decemberben karrierje legcsúnyább meccsét játszotta ellene 1/14-es mezőnymutatóval. Ha ő nem hozza az utóbbi találkozón mutatott teljesítményét, akkor nem sok esélye lesz a hazai csapatnak, amely ráadásul saját közönsége előtt is elbukta az utóbbi két találkozóját. David West visszatéréséről is illik megemlékezni, az erőcsatár négy évet töltött Indianapolisban, mielőtt nyáron a Spurshöz írt volna alá „apróért”.

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 02:00

A Bullsnál legutóbb visszatért Jimmy Butler és vele a siker is, a hatékonyan játszó Derrick Rose és Pau Gasol mellett a dobóhátvédnek is nagy szerepe volt abban, hogy a gárda le tudta győzni a Houstont. Ez a trió a Milwaukee-nak is sok gondot okozhat, bár a teljes szezonban ingadozó teljesítményt nyújtottak, így nem biztos, hogy lehet alapozni az előző találkozón látottakra. A Bucks back-to-backből érkezik és idegenben nagyon gyenge a csapat, de Giannis Antetokounmpo élete formájában van (három tripla-dupla hét meccs alatt), és Jabari Parker is nagyon aktív, a fiatalok pedig tegnap kis híján megfogták az OKC-t is – ha azt a védekezést tudják hozni, most is jó esélyeik lehetnek.

New Orleans Pelicans – Sacramento Kings 02:00

Idei mindkét összecsapásukat a New Orleans nyerte, de a Pelicans az utóbbi négy meccsét elveszítette, bár az is igaz, hogy a Kings sincs sokkal jobb formában. Mindkét gárda gyengén dob és gyengén védekezik mostanság, és mindkettejük egy-egy magasembertől várja a csodát – az biztos, hogy a Davis-Cousins csatán rengeteg múlhat. A hírek szerint a hazaiaknál Jrue Holiday kezdhet, és érdekes csatát vívhat Rajon Rondóval, bár utóbbi játéka egyelőre nem biztos kisebb sérülése miatt – Gay valószínűleg játszik fájó vállával, Seth Curry viszont jó eséllyel kihagyja ezt a meccset.

Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers 02:30

A Dallas játszotta a legtöbb hosszabbítást eddig az idei szezonban, így talán nem meglepő, hogy előző nap szintén túlóráztak Nowitzkizék – Denverben kaptak ki az utolsó pillanatban. Ezek után könnyen lehet, hogy ismét pihenteti egy-két alapemberét Carlisle, ami erősen meglátszódhat a játékon, pedig támadásban egészen pofás az együttes, főleg hazai pályán. A Clippers az utóbbi meccseken egyre fáradtabbnak tűnik, átlagosan már több mint harminc triplát dobnak el Redickék, és az elmúlt hét találkozóból hármat is elveszítettek, kérdés, hogy mennyire tudnak visszatérni korábbi formájukhoz – a Mavsnél most pihentebbek lesznek, az biztos.

Golden State Warriors – Orlando Magic 04:30

A Warriors tegnap a szezon eddigi legmeglepőbb vereségét szenvedte el a Lakers otthonában, márpedig amikor egy csapat arra gyúr, hogy 82 meccsből 73-at nyerjen, akkor nem igazán férnek bele az ehhez hasonló botlások. Az nem kérdés, hogy ezen az estén ismét toronymagas esélyesek Curry-ék, és a hazai pálya segíthet is nekik felülemelkedni a tegnapi értelmezhetetlen „mindenmellé” napon, túl sok dolog nem szól a Magic mellett – védekezésben továbbra sem túl meggyőzőek a vendégek, és nincs olyan faktor, amiben jobbak lennének a címvédőnél. De a Lakersnél sem volt ilyen…

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus