Paul George és az OKC Indianában

Visszatér korábbi csapatához PG - otthon játszik a Houston és a Boston - folytatja a Bulls? - Pelicans-Bucks derbi New Orleansban.

 

Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder 01:00

Ez mindenképpen kiemelt találkozó lesz, hiszen Paul George visszatér Indianába, míg a Thundernél "leselejtezett", de idén élete szezonját futó Victor Oladipo szembenézhet vele, illetve Russell Westbrookkal is. A hazai pazar formában vannak, sorozatban négy meccset nyertek, míg a Thunder legutóbb megint megégett, ezúttal otthon és egy jobb szériát leszámítva ugyanott tart a gárda, mint bármikor korábban. Nagy kérdés, hogy mikor sikerül letisztázniuk a dolgaikat és hogy mikor áll össze a játékuk, az előző meccsen a védekezésük esett szét Andre Roberson nélkül, a védőspecialista játéka pedig most is erősen kérdéses. Mindkét gárda szereti a gyors, rohanós játékot, ez a Pacersnek és az OKC-nek is fekszik, meglátjuk, hogy ki jön ki ebből jobban, de az Indiana jelenleg sokkal inkább együtt van, jók a magasembereik, mindenki tudja a szerepét. Persze a Thundernek minden meccs borzasztóan kellene most már...

Orlando Magic - Los Angeles Clippers 01:00

A Magic két újabb vereséget gyűjtött be, a Clippers viszont kissé váratlanul összeszedte magát, a Wizards elleni egypontos győzelem után sikerült legyőzniük a Torontót is, ráadásul visszatért Milos Teodoszics is, ő dobhat egyet a játékon. Danilo Gallinari viszont éppen hogy csak megmutatta magát és megint megsérült, rá ezúttal sem számthatnak, de ha tudnak építeni arra a mentális pluszra, amit ezzel a két győzelemmel szereztek, akkor most is minden esélyük meglehet a győzelemre. A Magicnél Fournier és Gordon is sérüléssel bajlódik, előbbi valószínűleg nem fog játszani, utóbbinál ez kérdéses, de Afflalo sem teljesen egészséges - sem védekezésben, sem támadásban nem állnak a helyzet magaslatán, nagyon sok dologban kellene javulniuk. 

Washington Wizards - Memphis Grizzlies 01:00

A Wizards back-to-backet játszik, ráadásul már előző este is nagyon fáradtnak tűnt a társaság, Bradley Beal 33 mezőnykísérlettel dolgozott és végül ki is kaptak Brooklynban, de legalább lezárták idegenbeli túrájukat és most jönnek a hazai meccseik. A Memphis ellen minden esélyük meg is lehet a győzelemre, Gasolék jelenleg a liga leggyengébb csapatának számítanak, csak a frissesség szól mellettük a Washingtonnal szemben. A hírek szerint ráadásul a hazaiaknál van már esély John Wall játékára, ő pedig nagyon kellene már a gárdának, mert nélküle elég hektikus a támadójáték - ha pályára léphet, akkor mindenképpen favorit a Wizards. 

Boston Celtics - Denver Nuggets 01:30

A Denver back-to-backet játszik és a hírek szerint még most sem lesz ott a parketten Nikola Jokics, a center kap még egy mérkőzést, hogy 100%-os állapotban térhessen vissza - igaz, előző este Plumlee és Lyles kiválóan kosárlabdázott a helyén. A fáradtság és a minőség azonban összességében nem a Nuggets mellett szól, a Celticsnek otthon most mindenképpen nyernie kell a chicagói vereséget követően, ráadásul Kyrie Irving visszatérhet, így ismét meglehet az egyensúly támadásban. Al Horford ugyan bajlódik egy kisebb sérüléssel, de szinte biztos, hogy ő is ott lesz a pályán, a bostoni periméter-védekezés pedig nagyon megnehezítheti majd Bartonék dolgát - hátul több kategóriával jobb a keleti listavezető, ha nem fog ki rossz napot, akkor hoznia kell az összecsapást- 

Miami Heat - Portland Trail Blazers 01:30

Komoly mélyrepülésben van a Portland, ugyan nincs könnyű sorsolása a gárdának, de sorozatban öt vereséget elszenvedni sosem jelent jót, főleg, hogy az egyik alapember, Jusuf Nurkic is kidőlt sérülés miatt. A center most sem lesz bevethető és mióta ő nincs, a védekezés nagyon gyenge lábakon áll, kérdés, hogy ezt a támadásban sokszor harmatos Heat ki tudja-e használni - tűzerőben azért nem nagyon lehet összehasonlítani a két együttest, Lillardékban jóval nagyobb a potenciál elöl. A hazaiaknál sincs ott a kezdő center már egy ideje, Hassan Whiteside-ra ezúttal sem számíthatnak, Adebayo éy Olynyk fogja megoldani ezt a posztot most is, de ha az előző két találkozón látott védekezésüket (90 pont alatt maradt a Nets és a Grizzlies) most is hozzák Dragicék, akkor otthon jó esélyeik lesznek. 

Chicago Bulls - Utah Jazz 02:00

Meglepően jó formába lendült a Chicago, Fred Hoiberg összerakta a társaságot taktikailag és mentálisan is, a korábbi ligautolsó pedig sorozatban három győzelemnél jár, legutóbb a keleti éllovas Bostont verte meg jó alaposan. Ezek után érdeklődve várjuk, hogy otthon képes-e folytatni ezt a szériát a társaság, a zsinórban három vereségből érkező Jazz azért elég veszélyes ellenfél - Mitchellékben nagyon benne van egy-egy kiugró este támadásban, de hátul is kőkemények tudnak lenni. Az utóbbi meccseken azért sokat egyikből sem láttunk Gobert-éktől, többször kaptak 100, akár 110 pont felett és a kosarak sem úgy jöttek, mint előtte - magabiztosabban léphet pályára a Bulls, főleg hogy a Jazz 2-9-re áll csak idegenben. 

New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 02:00

Ez látványos találkozónak ígérkezik, a Pelicans támadójátéka csúcssebességre kapcsolt az elmúlt időszakban, gyakorlatilag csak pontzáporos meccset vívott az együttes decemberben, változó eredménnyel. A Bucks is elkapta a fonalat, sorozatban hármat nyertek Antetokounmpóék és ők sem mennek a szomszédba némi látványért, a döntő az lehet, hogy melyik félnek sikerül pontosabban, agresszívebben védekeznie, mert ezzel mindketten adósak. A New Orleansnál kérdéses Anthony Davis játéka, de eljutottunk odáig, hogy ő és Cousins nem egyedül opció a csapatnál, a három hátvéd (Rondo, Holiday és Moore) viszi a prímet, bejött az alacsony szerkezet is, ráadásul Cousins így is épp eléggé fölényben lehet majd a palánk alatt fizikálisan. A Bucksnál is három periméter-játékos termeli a pontokat, de ők egy fokkal védekezésben is jobban mutatnak, meglátjuk, hogy idegenben mennyire tudnak érvényesülni. 

Phoenix Suns - Toronto Raptors 03:00

A Suns eléggé megzuhant Devin Booker kiesésével, sorozatban negyedszer kapott ki az együttes, támadásban előző este is pocsék dolgokat művelt, ráadásul most back-to-backet játszik, nincs könnyű helyzetben. A Raptorsnak is javítania kell, mert legutóbb kikapott a Clipperstől és a ligaelit támadójáték becsődölt, mindenképpen vissza kell térniük ahhoz elöl, amit előtte, a sorozatban aratott hat győzelem során produkáltak. A Phoenix védekezése alapvetően nem okozhat túl nagy problémát, főleg, hogy most támadásban is csak keresik magukat Warrenék, de idegenben több kellemetlen meglepetést is okozott már magának a Toronto...

Houston Rockets - Charlotte Hornets 03:30

A játéknapot a ligaelső zárja a Charlotte ellen, ahol megint az a kérdés, hogy megbotlanak-e James Hardenék, vagy a következő ellenfelüket is bedarálják. Elképesztő, amit művel Mike D'Antoni csapata, az előző két meccsen ráadásul már a védekezés sem működött, de így is túldobták ellenfelüket Chris Paulék, egyelőre megállíthatatlanok. Persze egyszer minden sorozat megszakad és az elmúlt két találkozón tényleg a tűzzel játszottak, most akár meg is égethetik magukat, de ehhez a Hornetstől is extra kell - Walkerék viszont egyelőre ezzel adósak, ugyan három vereség után nyertek Oklahoma Cityben, de a Rockets most más szintet képvisel, mint a Thunder. Arra a játékra mindenesetre építhetnek, nekik is megvannak a kinti dobóik, akik felvehetik a kesztyűt Andersonékkal, Howard korábbi csapata és Capela ellen szintén nem indul rossz esélyekkel a palánk alatt, de természetesen komoly bravúr lenne, de természetesen komoly bravúr lenne, ha sikerülne meglepniük a Houstont. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus