Portland - Golden State a Sport TV-n

A sérült Blazers fogadja a GSW-t - Dallasban a Spurs - Bucks-Heat playoff-harc - folytatná a Kings - Westbrookot hogyan fogja meg a Lakers?

Detroit Pistons – Toronto Raptors 00:30

A Raptors igyekszik formába lendülni a playoff előtt, ennek megfelelően javul is a játékuk – annak ellenére, hogy Kyle Lowry ismét sérüléssel küszködik, nem biztos, hogy ma pályára tud lépni. A gárda az utóbbi időben egyre többször tartja az ellenfeleket száz pont alatt azok után, hogy közel 110-et kaptak átlagban az 1-6-os szériájuk alatt, a pontszerzéssel pedig igazán sosem volt komoly gondjuk. Azonban most már a Pistons is összekapta magát, az előző négy találkozóból hármat behúztak, Caldwell-Pope és Jackson is javul, Drummond pedig továbbra is brutális – így két felemelkedőben lévő csapat találkozik ma. A kérdés a periméter lesz, mihez kezd egymással a DeRozan-Ross-Williams trió és a Jackson-KCP duó, igaz, Drummond mellé a hírek szerint ma visszatérhet Monroe, így a palánk alatt alighanem fölényben lesznek a hazaiak. A Raptors az előző tíz meccsből nyolcat elbukott idegenben, márpedig most nagy szükségük van a sikerre a keleti harmadik hely szempontjából.

Milwaukee Bucks – Miami Heat 01:00

Ahogy közeledünk az alapszakasz vége felé, úgy kerül egyre nagyobb gondba a Milwaukee, most már megjelent a láthatáron az is, hogy esetleg mégsem jutnak be a playoffba – ebből a szempontból a mai találkozó duplán fontos számukra. A Miami mögöttük a hetedik, és már csak másfél meccs a két csapat között a távolság, így most mindenképpen nyerniük kell Antetokounmpóéknak. A Heat azért főleg otthon aratta a győzelmeit mostanság, jelenleg egy kemény idegenbeli túrán vannak, és legutóbb a Thunder otthonában eléggé el is fogyott az erő a támadójátékból – zsinórban négyet, az utóbbi tízből pedig nyolcat buktak Wade-ék saját pályájuktól távol. Ebben mindenképpen bízhat a Milwaukee, de kulcsfontosságú lesz, hogy a botrányosan sok eladott labdájukon javítsanak, főleg úgy, hogy a floridaiak pont ezek kiharcolásában jeleskedtek az utóbbi időben. Mayo és Dudley játéka erősen kérdéses a hazaiaknál, a kispadjuk pedig közel húsz ponttal hoz kevesebbet mostanság, mint korábban – mindenesetre óriási tétje van a találkozónak.

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers 01:00

Hazai pályán szinte verhetetlen az OKC, összességében 26-9 a mérlegük otthon, de az előző 21 találkozójukból 19-et megnyertek ebben a csarnokban – ezzel szemben a Lakers az elmúlt 16 idegenbeli meccséből 15-öt elveszített. Russell Westbrookra nincs ellenszer, és a vendégek védekezése nem is az a szigorú fajta, így hiába hiányzik Ibaka és Durant, nem nagyon látni, hogy hogyan fogják megállítani az OKC-t – főleg úgy, hogy Kanter 21,1 pontot, valamint 12,1 lepattanót átlagol az előző hét mérkőzésén. Ugyan a Lakersben is benne van egy-egy nagy meccs, és meg is vannak azok a játékosaik, akik képesek „elszabadulni”, óriási különbség van a felek között, ráadásul az utóbbi öt egymás elleni derbit átlagosan több mint 18 ponttal nyerte a Thunder…

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 01:00

Az idegenbeli túra lezártával és a playoff közeledtével összekapta magát Tony Parker és a San Antonio is, és az Atlanta elleni győzelem felidézte, miért is nyerték ők tavaly a bajnokságot. A francia irányító szűk 20 pontot átlagol majdnem 60%-kal az előző tíz mérkőzésén, a Spurs sorra nyeri a találkozókat, Leonard a „helyén van”, és bár Ginobili sérült, jelen pillanatban bőven jobb csapatnak tűnnek, mint a sorozatban harmadik vereségét elkerülni igyekvő Dallas. Monta Ellis egészen csapnivaló formát mutat, az előző két meccsén 7/31-es mezőnymutatót szenvedett össze, és egy fellángolást leszámítva már jó ideje csak árnyéka önmagának – Parsons visszatérése dobott kicsit a csapaton, már az is a múlté. Egyetlen esélyük van a hazaiaknak, ha Ellis jó napot fog ki, ha neki nem megy a dobás, 8-16 a mérlegük – márpedig védekezésben azért vannak opciói Gregg Popovich-nak a hátvédre. A két gárda között egy meccs a különbség a Spurs javára, de a címvédő a Clipperstől is csak ugyanennyire van…

Sacramento Kings – Philadelphia 76ers 03:00

Négy hónap után nyert először egymás után két meccset a Sacramento, méghozzá nem is akárhogy, a Washingtonon valósággal átgázoltak Cousinsék. A gárda sikerességének kulcsa az előző nyolc meccsen 27,6 pontot átlagoló Rudy Gay, aki lubickol az erőcsatár-pozícióban, és sorra hozza a jobbnál jobb meccseket – mellette persze „amikor csak teheti”, húsz pont felett termel Cousins is. Ezzel a tűzerővel nem igazán tud mit kezdeni a Sixers, de egyrészt a csapatvédekezésük rendben van, másrészt a Kings lyukas periméterét szétdobhatják Canaanék – más kérdés, hogy a nagy esték általában otthon szoktak kicsúszni a Philly kisembereiből. A hazai pálya miatt mindenképpen esélyesebb most a Sacramento, egyszerűen nincs meg a Sixersben az a potenciál, hogy tartsák a lépést a lendületben lévő hazaiakkal – ha száz pontot kapnak, csupán 2-35 (!) a mérlegük idén.

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 03:30 (Sport1)

Óriási bajban van a Portland, egyrészt a 8-1-es etapjuk után kifulladtak, és sorozatban négy mérkőzést buktak el, másrészt Aldridge rásérült a hüvelykujjára, és ma biztosan nem játszik – persze ennél is nagyobb gond lesz, ha a sérülés miatt esetleg a playoffban sem számíthatnak rá. Rajta és a szezont már korábban befejező Wesley Matthewson kívül valószínűleg Batum sem fog pályára lépni, és Kaman sem egészséges, négy alapember hiányát pedig nem igazán lehet eltüntetni – főleg nem a Golden State-tel szemben. A ligaelső idegenben azért mérsékeltebb, hiszen otthon szinte verhetetlenek Curry-ék, saját pályájuktól távol viszont december 16-a óta csak 10-10-re állnak – a Portland pedig a Moda Centerben az előző tíz találkozójából kilencet hozott. Ennek ellenére meglepetés lenne ma Lillardék győzelme, Curry 35,8 pontot átlagolt az előző négy összecsapáson, és egyébként is annyira egyben van a gárda, a szinte minden poszton hiányzókkal számoló Blazerstől nagy bravúr lenne a siker.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus