Portlandben a Rockets, 21:30-kor kezdődik a program

Tíz meccs jön hajnalban, pályán a Cavs, a Thunder, a Rockets - 21:30-tól Clippers-Wizards a Sport2-n.

 

Los Angeles Clippers - Washington Wizards 21:30 (ÉLŐ - Sport2)

Idegenbeli túrájának negyedik állomásához érkezik a Washington úgy, hogy a borzasztó kezdés után az előző két meccsét megnyerte, Bradley Beal pedig vezérhez méltó teljesítménnyel rukkolt elő John Wall nélkül. A Clippers ellen is jó esélyei vannak a társaságnak, a hazaiknál ugyan visszatért, de hasznot még nem termelt Danilo Gallinari, a Griffin-Teodoszics-Beverley trió továbbra is hiányzik, ez pedig elöl-hátul rengeteget számít - Doc Rivers szerint a Griffin-Gallinari páros rengeteg tudott váltani hátul, Beverley pedig mindig megállította, aki szembe jött az első vonalban. Emellett most tűzerőben is nagyon kevesek, az előző négy meccsüket elvesztették, és leginkább csak abban bízhatnak, hogy Lou Williams keze elsül, vagy hogy a Washington fáradtan, tompán lép pályára - ha élesek lesznek Bealék, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. 

Brooklyn Nets - Miami Heat 00:00

A Netsnek bejött Mexikó, elsőre legyőzték itt az OKC-t, most a Miami ellen is hasonló a tervük, és jelenleg csak egyetlen meccsel maradnak el ellenfelüktől, ezt nem sokan gondolták volna a szezon előtt. A Heatnél komoly a baj, Hassan Whiteside hiányát nagyon megérzik, a center továbbra is sérült, az idegenbeli túrán még biztosan nem léphet pályára, így pedig gyűjtögetik is a vereségeket - igaz, azért a sorsolásuk sem egyszerű, az előző öt meccs során játszottak a Cavsszel, a Warriorsszal és a Spursszel is. Most azért kellene nekik a győzelem, kérdés, hogy tudják-e tartani a Nets tempóját, illetve hogy Whiteside nélkül képesek-e javítani a védekezésen - az említett öt meccs során 112,6 pontot kaptak átlagban, nem nehezítették meg ellenfeleik dolgát. 

Charlotte Hornets - Los Angeles Lakers 01:00

A Hornets back-to-backet játszik, ráadásul egy hosszabbításos hazai vereség után, egyáltalán nem ideális állapotban, pedig ez most megint egy kötelező győzelem lenne a csapat számára. Igaz, a Lakers jelenleg ugyanolyan mérleggel rendelkezik, mint a Charlotte, de az idegenbeli 3-8 azért jelzi a Hornets hazai 8-5-jével karöltve, hogy itt sokat számíthat az, hogy ki játszik otthon. A LAL nagy meccset nyert viszont Philadelphiában, amire mindenképpen építhetnek, a kérdés az, hogy a Ball-Ingram páros képes-e kiegyensúlyozottan teljesíteni, mert eddig nem nagyon tudtak két igazán jó meccset egymás mellé rakni. Fontos lesz, hogy Ball mire megy Walkerrel, illetve hogy az előző este szenzációs Howardot limitálni tudják-e a vendégek - nehéz tippelni, iszonyatosan ingadozó ez a két csapat, a Charlotte lesz otthon, de egyértelműen fáradtabbak is Batumék.

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:30

A héten egyszer már találkoztak a felek Orlandóban, akkor hosszabbításban nyert a Magic, de a Hawks azóta nem lépett pályára, míg az Orlando előző este igen, így back-to-backet játszik - ráadásul Fournier után Gordon is kidőlt, egyikük sem lesz ott a parketten. Ez jó lehetőség az Atlantának a visszavágásra, bár náluk is sérült Dedmon, Collins, Muscala és Babbitt is, meglátjuk, hogy végül közülük ki és milyen formában vállalja a játékot. A pihentség és a hazai pálya a Hawks mellett szól, ha Dennis Schröder jól mozgatja csapatát, akkor megörvendeztethetik egy győzelemmel közönségüket, a Magic finoman szólva sincs ideális állapotban. 

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 02:00

Megszakadt a Cavs 13 meccses győzelmi szériája, rögtön egy back-to-backen lehet javítani, kérdés, hogy mit hoz ki ez a helyzet LeBron Jamesékből. A Pacers ellen támadásban sem álltak a helyzet magaslatán, de a védekezésük sem volt az igazi, van min javítani, ráadásul Tristan Thompson még mindig nem bevethető - igaz, a vendégeknél meg Joel Embiid nem lesz ott (pihentetik), így kevésbé lesz fontos, hogy lesz-e jól védekező centere a Clevelandnek. Embiid hiánya azért fájó lehet a Phillynek, meglátjuk, hogy Simmons mennyivel tud többet vállalni James ellen, főleg, hogy Dario Saric is sérüléssel bajlódik, és a gárda két fájó hazai vereség után érkezik. A győzelemre nagy szüksége lenne mindkét csapatnak, de összességben Embiid nélkül azért esélyesebb a Cavaliers, ráadásul egyszer Philadelphiában már simán nyert az együttes.

Chicago Bulls - New York Knicks 02:00

Szép idegenbeli győzelmet aratott előző este a Bulls, de ez azt is jelenti, hogy fáradtabb a gárda, főleg, mivel hosszabbításban gyűrte le a Charlotte-ot - az viszont tagadhatatlan, hogy az elmúlt találkozókon már jobban játszanak Holidayék, Kris Dunn egyre magabiztosabb, és több tartás van bennük, mint korábban. Éppen ezért nehéz meccsre készülhet a Knicks akkor is, ha pihentebb, ráadásul az idegenbeli 1-7 továbbra is szörnyen fest a csapat neve mellett, vendégként egyszerűen képtelenek nyerni - persze hol máshol javítanának, mint a back-to-backet játszó keleti sereghajtó ellen. Legutóbb otthon megverték a Memphist, és jól védekeztek, erre most is szükségük lesz, mert bár Kristaps Porzingis 100%-osnak mondja magát, a szezon eleji formájától messze van, Tim Hardaway Jr. pedig sérült, ő most sem bevethető - támadásban csökkent a tűzerejük, jobban kell kaparniuk hátul. 

Milwaukee Bucks - Utah Jazz 02:30

A Bucks jó formában, de egy back-to-back második felén, a Jazz pedig pihentebben, de vendégként és két elveszített rangadó után lép pályára ezen a találkozón. A vendégek sorozatban hat győzelem után maradtak alul az OKC és a Rockets ellen, a Milwaukee viszont az elmúlt hat meccsükből ötöt nyertek, előző este nagy csatában gyűrték le a Dallast, ezzel a keleti negyedik helyre léptek fel. A Utah azért csak 2-8-ra áll idegenben, ez mindenképpen számíthat, Mitchellék vendégként nem az igaziak, de éppen az újonc az, akiben igazán bízhatnak, illetve Gobert palánk alatti védekezése is sokat érhet most - a Bucks elsősorban betörésekből eredményes, a gyűrű alatt viszont sokat ronthat a hatékonyságukon a francia center. Bledsoe-ék fáradtabbak, és az biztos, hogy védekezésben nem olyanok, mint a Utah, illetve azt is tegyük hozzá, hogy sorozatban hétszer, az előző 25 meccsből pedig 21-szer kaptak ki a Jazztől, idén is alulmaradtak már egyszer 121-108-ra.

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 03:00

Nehéz mit írni az OKC-ről, Russell Westbrookék elindultak felfelé, aztán Mexikóban ugyanazokat a hibákat követték el megint, mint amik miatt olyan helyzetbe kerültek, amilyenben vannak - ki is kaptak a Netsől, így nehéz lesz ez a szezon számukra. Az egyértelmű, hogy saját pályájuktól távol elvesznek a meccsekben, idegenben 2-10-re állnak, a végjátékokat rendszeresen elrontják, valami mindig félresiklik az első negyed után. A Memphis ellen pedig megint nyerniük kellene, Gasolék ezer sebből véreznek, back-to-backet játszanak, és bár nem voltak rosszak a Toronto ellen, de 41 pontot kaptak leindításból, ez vállalhatatlan adat. Ha így védekeznek most is, akkor azt a Thunder is ki fogja használni, ha valamiben jó a csapat, akkor az a rohanás, bár Paul George és Jerami Grant játéka kérdéses, lehet, hogy nélkülük kell megoldani a feladatot. 

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 03:00

A találkozó sztorija az lehet, hogy egyes hírek szerint Kawhi Leonard elkezdheti az idényt, bár Gregg Popovich ezt előző este nem erősítette meg - és Adrian Wojnarowski szerint csak kedden játszik először Leonard ebben a szezonban. A San Antonio egy nagy hazai győzelemből érkezik, és bár idegenben nem túl meggyőző a társaság (csak 5-6-ra áll), ráadásul back-to-backet játszik, természetesen mégis esélyesnek számít - a Sunsnál Devin Booker nem bevethető, de tegyük hozzá, hogy nélküle is volt tartásuk legutóbb. Azt nem túlzás kijelenteni, hogy a meccs kimenetele a Spurstől függ, hogy a back-to-back miatt milyen keretet állít ki Popovich és hogy valóban visszatér-e Leonard. 

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 04:00

Az ellenállhatatlan formában lévő Houston már ligaelsőként érkezik meg Portlandbe a Boston előző esti veresége miatt, ráadásul egyébként is sorozatban nyolc győzelmet aratott az együttes - jelenleg kérdés nélkül a liga legjobb csapata a Rockets. A Harden-Paul páros olyan könnyedén szedi szét az ellenfeleket, hogy a Portlandnek is nehéz estéje lehet, főleg hogy Lillardék abszolút gödörben vannak, az előző három meccsüket elvesztették, és itt a hazai pálya sem számít sokat - ők 7-7-re állnak otthon, a Houston pedig 11-1-re idegenben. A Blazers helyzetét tovább rontja, hogy Jusuf Nurkic nem léphet pályára, tényleg csak abban bízhatnak előzetesen, hogy a houstoni gépezetbe valami komoly hiba csúszik. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus