Rose dudaszós triplájával verte a Bulls a Cavst!

Rose buzzerével vezeti a párharcot a Chicago - Austin Rivers és JJ Redick parádéjával lemosta a Houstont a Clippers

Derrick Rose dudaszóra gyűrűbe vágódó hármasa döntött a Chicago-Cleveland párharc harmadik mérkőzésén az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, így a Bulls 2-1-re vezeti a szériát. A másik mérkőzésen Austin Rivers élete estéjét játszotta, a Clippers pedig parádés támadójátékkal 25 pontos verésben részesítette a Houstont – íme a részletek!

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 99-96

Derrick Rose buzzer triplája döntött. Végig szorosan alakult a találkozó, nagy előnyt egyik fél sem tudott kiépíteni – a kulcsemberek mindkét oldalon nagyon sokat hibáztak, Pau Gasol pedig a harmadik negyedben ki is vált sérülés miatt. Az utolsó negyed egypontos Bulls-vezetésről indult, de bár a Rose-Butler páros vezérletével már kétszer is úgy tűnt, hogy behúzza a derbit a hazai csapat, a Cavs mindkétszer visszatáncolt az eltiltása után visszatérő JR Smith tripláival. Tíz másodperccel a vége előtt is ő egyenlített ki, de az időkérés után maradt még ideje egy támadásra a Chicagónak. Nem igazán jött ki a figura, Rose kapta a labdát, de védővel a nyakán, elindult a triplavonalon, majd az idő lejártakor fordulásból eldobta a hármast Thompson felett – a labda a palánk segítségével a dudaszó pillanatában vágódott a gyűrűbe.

Nagyon pontatlan volt a Cavs. Ugyan LeBron James 14 gólpasszt osztott szét (ezzel megelőzte a playoffra vonatkozó listán Tony Parkert, Steve Nash-t és Larry Birdöt), mindössze 8/25-ös (!) mezőnymutatóval jutott el 27 pontig, ez pedig kicsit sem megszokott tőle – főleg úgy jelentett ez gondot, hogy Irving is csak 3/13-mal tüzelt mezőnyből. A vendégcsapat 40% alatti dobóteljesítményt nyújtott összességében és ha a triplák nem ültek volna (a kispad 8/16-ot termelt a vonalon túlról), már korábban is eldönthette volna a Bulls – persze a 30 pontos, 7 pattanós, 7 gólpasszos Rose is csak 10/26-ot hajított mezőnyből. Összességében mindkét fél pocsékul dobott, de a hazaiak Gasol nélkül is 54-39-re hozták a pattanózást, valamint simán nyertek a festékből, ez pedig elégnek bizonyult – persze csak Rose hármasával együtt.

A párharc állása: 2-1 a Bulls javára.

A Bulls legjobb dobói: Rose 30/3, Butler 20/3, Dunleavy 16/9
A Cavaliers legjobb dobói: James 27/3, Smith 14/12, Irving 11/9

Los Angeles Clippers – Houston Rockets 124-99

Austin Rivers volt a kulcsjátékos. A Clippers dobóhátvédje élete estéjét produkálta ezen a mérkőzésen és kis túlzással ő volt a mérleg nyelve. Chris Paul pályára tudott lépni, így Rivers a kispadról érkezett, de azonnal lenyomatot hagyott a találkozón, hiszen Hardenék képtelenek voltak megállítani – sorozatos betörésekkel szerezte a pontjait, de kintről is betalált, komoly veszélyt jelentett. Végül 25 pontos playoff-karriercsúccsal zárt 23 perc alatt, 10/13-mal tüzelt mezőnyből, közte 3/6 triplával – amikor lejött a pályáról, a közönség felállva skandálta a nevét…

Másfél negyedig bírta a Rockets. Bár már az első játékrészben meglépett kissé a Clippers, a hatékonyan játszó Harden vezérletével még a második negyedben is tartotta magát a vendégcsapat – a hajrában azonban jött Rivers és egy 20-3-as futással lepték meg ellenfelüket a hazaiak. Innentől csak a különbség volt kérdés, a Houstonban nem volt meg az átütőerő és képtelenek voltak összekapni magukat védekezésben – a Clippersnél ellenben Rivers mellett a 31 pontot szóró (5/6 tripla) JJ Redick és a korábbiakhoz képest kevesebbet vállaló Griffin is hozta magát, így 25 pontos verésben részesítették a texasiakat. A hazaiak támadójátékáról (és a vendégek védekezéséről) sokat elárul az, hogy mezőnyből 55%-kal, a triplavonalon túlról 44%-kal dobott Doc Rivers csapata…

A párharc állása: 2-1 a Clippers javára.

A Clippers legjobb dobói: Redick 31/15, Rivers 25/9, Griffin 22
A Rockets legjobb dobói: Harden 25/12, Howard 14, Terry 13/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus