Sima GSW-győzelemmel kezdődött a nagydöntő

Borzasztó Splash Brothers, félelmetes Warriors-pad - erőlködő, pontatlan Cleveland - nem várt forgatókönyv után 1-0 a bajnoknak.

Egy kis megingást leszámítva végig kézben tartotta az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) döntőjének első meccsét a Warriors, de nem azért, amiért mindenki gondolta.

Visszajátszás c. napi videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 104-89

Nem erre számítottunk a GSW-től. Egészen pocsék napot fogott ki Steph Curry és Klay Thompson is, pedig elsősorban tőlük várhattuk volna azt, hogy a hátukon viszik a címvédőt. Azonban végül ketten együtt (!) jutottak el húsz pontig, ami azt jelenthetné, hogy tökéletesen működött a Cavs stratégiája - ez viszont így nem igaz, ugyanis a Warriors cserepadja félelmetes formában játszott. Shaun Livingston húsz ponttal (8/10 mezőnyből) playoff-karriercsúcsot dobott, Andre Iguodala és Leandro Barbosa is parádésan szállt be, vezérletükkel pedig tulajdonképpen végig kézben tartotta a meccset a címvédő. A védekezésük nagyon működött, a támadójátékukról pedig sokat elárul, hogy a két sztár betlijével együtt 49,4%-kal dobtak - nem ezt vártuk, de a Golden State-nek így is jó...

Egy rohama volt a Clevelandnek. A vendégcsapat játéka maximum nyomokban emlékeztetett arra, amellyel végigverték Keletet, nagyon nem ízlett nekik a Warriors védekezése, hátul pedig képtelenek voltak megállítani a hazai kiegészítőket. A kevés könnyű dobásuk nagy részét is elrontották Jamesék és egyetlen kimondottan jó teljesítmény sem akadt náluk - igaz, a harmadik negyedben egy párperces rohammal így is átvették a vezetést. Erre azonban ismét válaszoltak Livingstonék és a záró etap elején már tizenöt pont körüli hátrányban volt a Cavs, sőt, később ez elérte a húszat is - innen még egyszer visszakapaszkodtak a vendégek látótávolságon belülre, de ez már későinek bizonyult. Elsőre tehát egy furcsa meccsen, nem várt forgatókönyv szerint aratott sima győzelmet a címvédő, a Clevelandnek pedig nagyott kell váltania a második találkozóra - ha nem tudja elvenni a GSW pályaelőnyét, onnan nagyon nehéz dolga lesz Tyronn Lue együttesének.

A Warriors legjobb dobói: Livingston 20, Green 16/6, Iguodala 12/6
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 26/3, James 23/6, Love 17/6

A döntő állása: 1-0 a Warriors javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus