Steph Curry 46 pontos meccsével 10-0-nál jár a GSW

Curry megint varázsolt, 129-et dobott a GSW - a Suns nem adott esélyt a Clippersnek - Wade nélkül nyert a Heat

A címvédő Golden State továbbra is hibátlan az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, miután Curry parádés előadásával pontzáporos meccsen a Minnesota otthonában is nyerni tudott. Brandon Knight is extrát játszott, a Phoenix simán megverte a tartalékos Clipperst, a Heat és a Jazz viszont nagyon fizikális és szoros mérkőzést vívott – a végén a Miami örülhetett. Íme a részletek!

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Miami Heat – Utah Jazz 92-91

Előléptek a cserehátvédek. Mario Chalmerst elcserélte a Heat, Dwyane Wade és Gerald Green pedig kihagyta ezt a találkozót, így Josh Richardson került be a kezdőbe – húsz perc alatt 3/5-ös mezőnymutatóval (2/3 tripla) nyolc pontig jutott. Nem is ő volt azonban a kulcs, hanem a padról 17 egységet szóró Tyler Johnson, aki rendkívül éretten és jól játszott, az utolsó bő másfél percben két clutch kosarat is szerzett – a 25 pontos Bosh mellett ő volt a floridai győzelem fő letéteményese.

A liga két legjobb védelme? Ez a két csapat kapta eddig a legkevesebb pontot átlagban és ennek meg is felelt a találkozó képe – rendkívül fizikális, kemény meccset vívtak a felek, könnyű kosár és jó kinti dobóhelyzet alig akadt. A Jazznél hiányzott Rudy Gobert és nélküle viszonylag pontosan dobott a Heat, de Favors 25 pontos, 12 lepattanós dupla-duplája mellett 7 (!) blokkot osztott ki – igaz, a túloldalom a Bosh-Whiteside páros kilencet. A Utah végül 40% alatt maradt mezőnyből, ami nem bizonyult elégnek, az utolsó percekben nem igazán tudtak a gyűrűbe találni Haywardék és bár a vége csak egy pont lett, ennyire tudták kozmetikázni az eredményt a vendégek.

A Heat legjobb dobói: Bosh 25/3, T. Johnson 17/3, Dragic 14
A Jazz legjobb dobói: Favors 25, Hayward 24, Burks 24/9

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 116-129

Steph Curry újratöltve. Az MVP a káprázatos idényrajt után három „átlagos” meccset játszott és azt hihettük, hogy vége a varázslatnak – jelentjük, nincs. Curry már az első negyedben 21 pontot rámolt be, végül 46-tal (!) zárt 8/13-as triplamutatóval, valamint több hatalmas kosárral és bár a gólpasszokat nem osztotta, megtette ezt Draymond Green (23 pont, 8 pattanó, 12 assziszt). A címvédő ezzel sorozatban 10. mérkőzését is megnyerte (a 10-0 franchise-rekord), méghozzá úgy, hogy végig vezetett – igaz, a Minnesota az utolsó percekig tapadt ellenfelére. Ráadásul nem elég, hogy 10-0-lal állnak Curry-ék, védekezésük egyik legfontosabb láncszeme, Bogut is kezd újra jó formába lendülni (21 perc, 3 blokk)…

A triplák hiányoztak a Wolvesnak. A hazaiak parádés támadójátékot játszottak és a GSW hibáit sorozatosan kihasználták – ennek következtében végig ott loholtak a címvédő nyomában, igazán nagy hátrányt nem szedtek össze. Amikor azonban jött volna az áttörés, mindig érkezett egy Warriors-tripla, ezekre pedig nem tudott válaszolni a Minny – összesen 3/9 hármast süllyesztettek el a hazaiak. Townsék simán nyerték a lepattanózást és jobbak voltak a festékben, a center dupla-duplája mellett Wiggins és a kispad is hozzátette a magáét, de egyrészt nem tudtak mit kezdeni Curry-vel (129 kapott ponttal nem lehet meccset nyerni), másrészt kinti dobások híján nem volt meg az igazi átütőerő a fontos pillanatokban.

A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 19/3, Towns 17, Muhammad 16
A Warriors legjobb dobói: Curry 46/24, D. Green 23/6, K. Thompson 15/9

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 118-104

Hátvédposzton szakadéknyi volt a különbség. A vendégeknél sem Chris Paul, sem JJ Redick nem tudott pályára lépni, így Pablo Prigioni és Austin Rivers alkotta a kezdő hátvédpárt – ketten együtt 33%-kal dobtak 17 pontot. A túloldalon ellenben lubickolt a Bledsoe-Knight duó, előbbi egy gólpasszra (és két eladott labdára) volt a 26 pontos tripla-duplától, utóbbi viszont csak a pontszerzéssel törődött, be is rámolt 37-et – messzebbre már nem is kell néznünk, hogy miért nyert a Phoenix. Erre a két játékosra nem tudott mit lépni a Clippers, félidőben kilenc, a harmadik negyed végén pedig kereken húsz ponttal járt előrébb a Suns, ezen már csak kozmetikázni tudott Doc Rivers csapata.

Griffint kiállították. Eléggé frusztráltan játszottak a vendégek, a két hiányzó kezdőjátékos mellett pedig Blake Griffin sem töltött sokat a pályán – 16 perc után megkapta 2. technikaiját és kiállították. Innentől vált reménytelenné a Clippers helyzete, DeAndre Jordan nem tudott érvényesülni Tyson Chandler mellett, a veteránok közül pedig egyedül Crawford tudott fellépni, Pierce, Josh Smith vagy éppen Stephenson sok hasznosat nem tett hozzá. Nem csak Griffin hagyta el egyébként idő előtt a játékteret, az első negyedben Markieff Morris térde sérült meg és már nem tért vissza, Ronnie Price agyrázkódást szenvedett, Weems és Booker összefejelt és mindkettejüket össze kellett varrni - ráadásul DeAndre Jordan válla is megsérült. A LAC mérlege így a remek rajt után 5-4-re romlott, a Phoenix viszont 50%-ra javult.

A Suns legjobb dobói: Knight 37/18, Bledsoe 26/6, Warren 18/3
A Clippers legjobb dobói: Crawford 18/3, W. Johnson 14/9, Stephenson 11, Griffin 11, Jordan 11, Rivers 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus