Summer League: Trae Youngnak nem megy, Derrick White-nak igen

Folytatódott a Utah-i és a sacramentói nyári liga, mutatjuk, hogy mi történt hajnalban. 

Utah, 2. nap

Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 81-103

Már a nagyszünetben 27 ponttal vezetett a Spurs, nem volt kérdéses a végkimenetel, a texasiaknál pedig ismét a tavaly draftolt Derrick White (21 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk) volt a vezér, az első nap után ezúttal is ő emelkedett ki felfelé. A tavalyi második kör végén megszerzett Jaron Blossomgame 16 pontot, 10 lepattanós dupla-dupláját is érdemes megemlíteni, de a már 30 éves Jedd Ledbetter is beszórt 16 pontot a kispadról - Trey McKinney-Jones ezúttal nem lépett pályára személyes indokkal. A Hawksnál most sem kápráztatta el a világot az 1/5-ös Trae Young (12 pont, 5/16 mezőnyből), leginkább John Collins (19 pont, 7 lepattanó) dicsérhető náluk. 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 92-95

Az első napon parádézó Jaren Jackson Jr., a Grizzlies 1/4-es választottja most sem játszott rosszul, de azért visszafogottabb számokat (10 pont, 8 lepattanó, 2 blokk) produkált, a prímet Kobi Simmons (20 pont, 5 lepattanó) és Wayne Selden (20 pont, 6 gólpassz) vitte a Memphisnél, de Devonta Davis (17 pont, 8/9 mezőnyből, 6 lepattanó) is kiemelendő - a második körben választott Jevon Carter ezúttal 2 pontot és 4 gólpasszt tett hozzá. A Jazznél az idei elsőkörös Grayson Allen nem lépett pályára, a tavaly választott Toney Bradley viszont pusztított (18 pont, 14 lepattanó), de Georges Niang (18 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) és Naz Mitrou-Long (18 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) is nagyszerűen kosárlabdázott. A szoros végjátékban egyébként Seldennek, Davisnek és Simmonsnak is volt clutch megmozdulása, míg a túloldalon Niang vétette észre magát főleg ebben az időszakban. 

Sacramento, 2. nap

Los Angeles Lakers - Miami Heat 74-89

A Heatnél ezúttal is a végleges szerződést kapó Derrick Jones Jr. villogott leginkább, elöl dobott 21 pontot, hátul pedig ellopott három labdát és kiosztott négy blokkot, de mellette beszórt még 19 pontot 5/6 triplával a négyes poszton szereplő Duncan Robinson, Bam Adebayo tíz lepattanóval zárt, Daryl Macon 11 gólpasszt osztott ki, míg a padról Yante Maten 15 pontot tett hozzá - a magyar-amerikai Jarrod Jones hét percet kapott, egy pontja mellett négy lepattanót, egy labdaszerzést és egy blokkot is fel tudott mutatni. A Lakersnél most nem remekeltek azok, akik előző nap igen, Josh Hart mezőnykosár nélkül, Mo Wagner 8 ponttal zárt, "Svi" Mykhailiuk 12 pontját jegyezhettük fel leginkább.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 54-71

Hiába az újoncok között már rutinosnak számító Justin Jackson húsz pontja, az ezúttal D'Aaron Fox nélkül feálló Kingsnek esélye sem volt - 27,5%-kal dobtak mezőnyből, 4/26 triplát süllyesztettek el és az 54 pont is önmagáért beszél. Frank Mason (16 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) igyekezett ugyan, de ezúttal szörnyű volt az 1/2-es Marvin Bagley III (7 pont, 3/16 mezőnyből), míg a túloldalon villogott Jordan Bell (8 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 4 blokk, 2 labdaszerzés), de a mezőnymunkából Damian Jones (6 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk) is kivette a részét. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus