A Sixers újra szemétlerakó lett

A Sacramento Kings megtalálta azt a csapatot, amelyhez Carl Landryt és Jason Thompsont le tudta passzolni - a Philadelphia Sixerst.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Sacramento Kings és a Philadelphia Sixers megegyeztek egymással egy cserében: a Kings Carl Landryt, Jason Thompsont és Nik Stauskast küldi Phillybe, gyakorlatilag a semmiért - az idén kihúzott Arturas Gudaitis és Luka Mitrovic játékjogai mennek a Kingshez. Zach Lowe (Grantland) információi szerint egy védett első körös is megy a Sixershez, valamint még két másik drafton joga lesz a Phillynek kicserélni a saját első körösét a Kingsével.

A kaliforniaiaknál egyértelmű a cél: kipucoltak két teljesen felesleges szerződést, Landry és Thompson összesen majdnem 13 millió dollárt tettek zsebre, előbbi ráadásul 2017-ig tartó kontraktussal bír. Stauskasszal is távozik majdnem 3 millió dollár és a vajkezű(nek gondolt) dobóhátvéd egyelőre nem váltotta meg a világot. Így majdnem 16 millió dollár szabadult fel Vlade Divacék számára a sapka alatt - ezzel Rajon Rondo mellett mást is le tudnak igazolni, ha szeretnének, további erősítéseket hajthatnak végre.

A Sixers megint bevállalta a szemétlerakó szerepkört egy pár első körösért és egy még semmit nem bizonyító újoncért - hogy ebből hogy jön ki a csapat, azt tényleg csak a jövőben lehet megmondani, mindenesetre 1-2 évig még úgysem csinálhattak volna nagy vérengzést a szabadügynökök között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus