Egykori körmendi légiós az NBA-ben

A 2015/16-os idényben Körmenden (is) játszó, a vasiakkal magyar kupát nyerő Trey McKinney-Jonest leigazolta az Indiana Pacers.

A 2015/16-os szezon közben az Egis Körmendhez igazoló, a vasi piros-feketéknél egy fél szezont eltöltő és magyar kupát nyerő Trey McKinney-Jonest leigazolta az Indiana Pacers - jelentette a G-Liga Adrian Wojnarowskijaként ismert Chris Reichert.

Edzőtábormeghívót kapott, ami lényegében annyit tesz, hogy részlegesen vagy egyáltalán nem garantált szerződést tettek elé, viszont mivel a Pacersnek csak 13 garantált kontraktusa van a következő idényre, így McKinney-Jones a nem garantált szerződéssel bíró Ben Moore-ral és Damien Wilkinsszel megharcolhat a maximum 15 fős keretben maradásért.

Az egykori körmendi légiós az előző idényt az Indiana G-Ligás együttesénél, a Fort Wayne Mad Antsnél töltötte, ahol 16.5 pontot átlagolt. 2014 és 2015 után idén is ott volt a nyári ligában, Orlandóban a Pacers, Las Vegasban pedig a Miami Heat színeiben, és összesen 9 meccsen 9.8 pontot, 4.2 pattanót és 1.9 gólpasszt átlagolt.

Egyszer volt már NBA csapat edzőtáborának tagja, még az egyetemet követően, 2013 őszén a Milwaukee Bucksnál két mérkőzést kapott az előszezonban, de nem került be a végleges keretbe.

Foto, Slide - Szendi Péter, vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus