Hírmorzsák 2013-10-11 (20:45)

A Los Angeles Lakers spanyol magasembere, Pau Gasol korábban már elmondta egy interjú alkalmával, hogy szerinte az idei teljesítménye alapján ajánl neki majd a Lakers szerződést, vagy éppen nem ajánl, és hogy szeretne maradni az együttesnél, mert sok mindenen ment itt keresztül, jó és rossz időkön egyaránt. Mark Medinának (Los Angeles Daily News) adott nyilatkozatában azonban arra a kérdésre, hogy belemenne-e egy komolyabb fizetéscsökkentésbe, azt válaszolta Gasol, hogy valószínűleg nem. Szeretné az aranysárga-liláknál befejezni pályafutását, de látni akarja, mik a lehetőségei, milyen opciók közül választhat.

Az Orlando Magic az első otthoni alapszakaszmeccse, a november elsejei, New Orleans elleni összecsapás előtt az NBA-től idén nyáron visszavonuló Tracy McGrady előtt fog tisztelegni. A meccs előtt a pályán kap majd valamit - egyelőre nem tudni, mit -, illetve ő lesz a colorkommentátor a mérkőzésen. T-Mac 2000-től 2004-ig, négy szezonon keresztül szolgálta a floridai franchise-t, utolsó két Magicnél töltött évében pedig pontkirályi címeket szerzett.

A másik floridai csapathoz, a Miami Heathez tartozik, hogy Mike Miller távozásával James Jones kap majd valószínűleg nagyobb szerepet, mint a gárda egyik legjobb tripladobója. Jones azt nyilatkozta, hogy idén nyáron is nagyon sokat dolgozott, Ray Allennel együtt nagyon sokat dobáltak, és a mozdulat rutinná tétele, a kiegyensúlyozottság hosszútávon kifizetődik, főleg ha rendszeres játékidőt kap majd. Erik Spoelstra vezetőedző szerint Jones is egészen kitűnő nyarat tudhatott maga mögött, figyelt az étkezésére és az edzésmennyiségére is, így abszolút formában tartotta magát, és készen áll arra, hogy többet játsszon. Spoelstra szerint Jonesra mindig lehet számítani - bármikor kéri meg arra, hogy lépjen pályára, mindig jól teljesít.

A Toronto Raptors vezetőedzője, Dwayne Casey Ryan Wolstatnek (Toronto Sun) nyilatkozott a tankolással kapcsolatban. Casey szerint neki egy feladata van - az, hogy minél jobban felkészítse a csapatát, minél keményebben játszanak és minél több meccset nyerjenek. A tréner szerint a szurkolók valószínűleg fognak még foglalkozni a tankolással, ez jogukban áll, és számukra ez biztos érdekes dolog is. Ettől függetlenül ő egyáltalán nem is gondolkodik ezen, sőt, meg sem fordult a fejében, de a vezetőség szintjén sem merült ez fel, és nem is fog a jövőben sem.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose a Chicago Sun-Timesnak azt mondta, hogy nagyon meglepődött, hogy térde ilyen jól bírta eddig a strapát, minden rendben van korábban sérült testrészével. Rose azt nyilatkozta, hogy természetesen formába kell még kerülnie, nagyon sokat hagyott ki mind időben, mind meccsek számát tekintve, de örül, hogy az előszezonban van lehetősége kipróbálni, mit is bír pontosan. Tom Thibodeau vezetőedző úgy gondolja, hogy Rose és Joakim Noah sebessége is egészen kitűnő a saját posztjukat tekintve, úgyhogy mindenkit teljesen egészségesnek akarnak tudni, hogy mindenki maximális fordulatszámon tudjon pörögni, és így szokjanak össze a játékosok, ilyen iramnál. A tréner szerint ha erre csak néha képesek, akkor nem jutnak sehova hosszútávon.

A Golden State Warriors azt reméli, hogy a mostani kínai túrájuk miatt jó csapategység alakul ki idén is csapaton belül. A gárda erőcsatára, David Lee a San Jose Mercury Newsnak azt nyilatkozta, hogy ez szerinte sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen eredményeket érnek el itt az előszezonban. Lee a tavalyi évet hozta fel példaként, amikor a nyugati konferencia elődöntőjébe jutottak úgy, hogy a játékos szerint nem voltak a legjobb négy nyugati csapat között, ha csak a játékosok tehetségét, tudását nézi az ember. Nagyon együtt voltak viszont, és Lee szerint a legjobb csapattagok közti kémiával rendelkeztek, ezt kell idén is elérniük. Mark Jackson szerint bármilyen olyan alkalom, mikor mások szokásait, életét nézheted, vizsgálhatod, jó lehetőség a tanulásra, és nagyon sokra tartja az ilyen lehetőségeket, mert fontos tapasztalatokat szerezhetnek.

A Brooklyn Nets irányítója, Deron Williams tegnap bejelentette, hogy kihagyja csapata következő három előszezonmeccsét, mivel még mindig pihentetni akarja sérült jobb bokáját. Szombaton a Detroit Pistons, hétfőn a Philadelphia Sixers, kedden pedig a Boston Celtics elleni összecsapásokat fogja kihagyni a játékmester.

 

Délelőtti hírek

A Los Angeles Clippersnél hullanak a játékosok, bár egyelőre nem túl súlyos sérülésekkel. Tegnap JJ Redickről számolhattunk be, ma pedig arról, hogy a szerdai, a Clippers játékosai által játszott edzőmeccsen Blake Griffin csontzúzódást szenvedett bal térdében, miután egy betörést követően ütközött Lou Amundsonnal - lent is maradt pár pillanatig a parkettán ezt követően. Doc Rivers vezetőedző azt mondta, hogy Griffin térde megsérült, de nem volt olyan súlyos a probléma. Egy zsákolási kísérlet közben történt a dolog, ami kevésbé jó hír talán, az az, hogy még felugrás közben.

A Detroit Pistons hátvédje, Rodney Stuckey ennél rosszabbul járt, neki 6 hetet mindenképpen ki kell hagynia, mert eltörte az egyik hüvelykujját, miután az beakadt a kocsija ajtajának szélébe, és meg is kell műteni a sérült testrészt. A szerencsétlen sérülés el is döntötte valószínűleg, hogy Chauncey Billups kezd majd kettes poszton az év elején Brandon Jennings mellett.

A Detroitnál egy vicces jelenetsort is fel lehet hozni. Centerük, Andre Drummond tavaly 37%-kal dobta csak a büntetőket, idén azonban új technikákat próbál ki. Ezt láthatjátok ezen a linken.

A Miami Heat visszatérő 1/2-ese, Michael Beasley is egy borzasztóan buta dolognak köszönheti, hogy "sérülést" szenvedett, bár ő olcsón megúszta. A mai, éppen a Pistons elleni meccs elején ugyanis annyira dühös volt magára egy kihagyott helyzetet követően, hogy elkezdte ütni a fejét. Tette ezt azonban olyan erősen, hogy kénytelen volt a csapatorvosok segítségét kérni a mérkőzést követően.

A Los Angeles Lakers irányítója, Steve Nash a ma hajnali, Sacramento Kings elleni előszezonmeccsen mindössze nyolc és fél percet játszott, majd elhagyta a pályát, mivel megsérült bal bokája. A sérülés súlyosságáról pontosabb információink nincsenek, de Mike D'Antoni vezetőedzőnek nincsenek illúziói, elmondása szerint erre számít egész évben, hol lesz Nash, hol nem.

A Dallas Mavericks magasembere, Brandan Wright is a maródiak listáját gyarapítja, miután egy kisebb törést találtak a bal vállában. Egyelőre semmilyen komolyabb problémáról nincs szó, úgy néz ki, műteni sem kell majd a játékost, viszont visszatérési időpontot még nem jelölt ki a csapat, valószínűleg pár napot, egy hetet legalább ki kell hagynia Wrightnak.

Az Oklahoma City Thunder centere, Kendrick Perkins sem biztos, hogy könnyű napok, hetek elé néz, mivel most kell majd bíróság elé állnia - a középjátékost azzal vádolják, hogy ő és a sógora megütöttek egy nőt és egy férfit is, miután egy kisebb koccanás volt a két "társaság" autói között. A gárda GM-je, Sam Presti azt nyilatkozta, hogy nagyon is figyelnek erre az esetre, jelenleg több információt szeretnének begyűjteni, addig pedig nem kommentálnák az eseményeket.

Annak sem biztos, hogy örülnek a Thundernél, hogy ennek a videónak a tanulsága alapján Kevin Durant többet játszik a 2k14-gyel, mint amennyit edz, bár ez könnyen lehet csak PR-szöveg is.

A liga egyelőre még teljhatalmú ura, David Stern beszólt az NCAA-nek. Jonathan Feigennel (Houston Chronicle) beszélgetett a komisszár, ebben az interjúban pedig elmondta, hogy nagyon tetszik neki a D-Liga, mert szerinte működik és egyre jobb lesz. Nagyon sokat hallja az egyetemi edzőktől, hogy nem tetszik nekik az, hogy sok játékos csak egy évre iratkozik be az egyetemekre az NBA szabályzata miatt, amely szerint 19 év alatt nem lehet jelentkezni a draftra, és akkor is csak abban az esetben, ha a középiskola után valahol játszott a játékos egy évet. Stern elmondta, hogy a D-Ligának most van egy olyan része, amely fogadja a 18 éves játékosokat is, és szerinte jobb munkát fognak ott végezni velük, mint az egyetemeken tennék.

A liga történetének egyik legnagyobb alakja, Magic Johnson befejezi pályafutását az ESPN-nél, ezentúl nem lesz szakértő a csatorna műsorainál. A hivatalos ok az, hogy a többi elfoglaltságára akar koncentrálni, de a rossz nyelvek szerint Bill Simmons és közte elég komoly harcok folytak amiatt, ki legyen a vezér az NBA Countdown nevű műsorban. A Deadspin forrása úgy aposztrofálta Simmonst, mint az ESPN árnyékigazgatóját, ezeket az értesüléseket azonban a Los Angelesben élő, de Boston Celtics drukkerként ismert Simmons cáfolta.

Úgy tűnik, hogy a Memphis Grizzlies még próbálkozik irányítókkal, ugyanis tegnap este leigazolták Andre Barrettet. A már 31 éves karmester korábban hat NBA csapatnál is megfordult, de hat éve nem lépett pályára alapszakaszmeccsen. Tavaly a D-Ligában játszott két csapatnál. Ő a 17. játékos a Memphis keretében, de csak 13-nak van garantált szerződése - természetesen Barrettnek sincs.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus