Hírmorzsák 2013-11-10 (09:45)

Cuban szerint elképzelhető, hogy növelik a csapatok számát - ha az a tulajdonosoknak anyagilag megéri. Devin Harris felépülése jól halad, már ugorhat is. Grangernek elkezdett fájni a műtött térde. Harden bal lábfeje zúzódott. Parsons szerint meg kellett volna verniük a Lakerst, Howard szerint védekezésben mondtak csődöt a végjátékban. Shumpertet alulértékeli a Knicks? James felesége juice bárt nyitott Floridában. Az NBA figyelmeztette a csapatokat a fizikai bántalmazás miatt. Shengeliát visszahívta a D-Ligából a Nets. Új GM-je van a Rockets D-Ligás csapatának.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban úgy gondolja, hogy jó esély van arra, hogy növelik a csapatok számát, amíg anyagilag jól járnak a jelenlegi tulajdonosok egy új gárda megjelenésével. Cuban a Dallas Morning Newsnak nyilatkozta azt, hogy szerinte reális a sansz erre, de hogy mikor, azt ő sem tudja. Azt mondta, olyan magasnak kell lennie a beszállónak, hogy a jelenlegi tulajok azt mondják, "hülyék lennénk, ha nem engednénk". Hogy mi ez az összeg, azt ő sem tudja, de nyitott az ötletre, minden a számoktól függ számára.

Ugyancsak a Maverickshez tartozik, hogy Devin Harris felépülése halad, az orvosok zöld utat adtak neki, hogy könnyed futás után most már ugorhat is lábujjműtétjét követően. Rick Carlisle vezetőedző szerint ez nagyon jó jel, most minden attól függ, hogyan reagál a szervezete az új feladatokra, és milyen állapotban érkezik majd a következő kivizsgálásra. A tréner elmondása szerint Harris jól dolgozik, folyamatosan fejlődik és úgy tűnik, nagyon jó a közérzete is. Carlisle szerint nagy hasznukra lesz, de hogy mikor térhet vissza az irányító, azt még nem tudja.

Frank Isola (New York Daily News) egy keleti konferenciabeli vezetőségi taggal beszélgetett, aki szerint a liga többi része jóval többre tartja Iman Shumpertet, mint maga a New York Knicks, az értéke pedig kifejezetten magasnak számít. A pletyka azonnal meg is indította a találgatásokat, hogy JR Smith visszatérésével Shumpertet egy magasemberre cserélné a Knicks, de egyelőre ez még nem több, mint pletyka.

Úgy néz ki, Danny Granger idén sem tud komoly szerepet vállalni az Indiana Pacersnél, a gárda azonban nélküle is 7-0-val indította a szezont, ezzel 2010-2011 óta a legjobb idényrajtot tudhatják magukénak - akkor a New Orleans Hornets és a Los Angeles Lakers 8-0-val startolt. Granger jelenleg bal vádlija miatt ül, még nagyjából két hétig, de műtött bal térde újra elkezdett fájni...

A Houston Rockets sztárjának, James Hardennek a bal lábfeje még a Los Angeles Lakers elleni meccsen zúzódott meg. A kosarast day-to-day státuszba rakták a texasiak, de játszott ma hajnalban, a Los Angeles Clippers ellen - hiba volt, idei leggyengébb teljesítményét nyújtott, 4/15-ös mezőnymutatóval szerzett összesen 12 pontot.

A gárda kiscsatára, Chandler Parsons azt nyilatkozta a Lakers elleni találkozó után, hogy borzasztó vereség volt ez egy olyan gárda ellen, akiket meg kellett volna verniük. Szerinte a nyugati konferencia nagyon szoros lesz, ők pedig az első helyen akarják kezdeni a rájátszást, az ilyen vereségek viszont kísérteni fogják őket. Át fogják nézni a dolgokat és remélhetőleg tanulnak belőle. Dwight Howard annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte is meg kellett volna nyerniük a meccset, de a végjátékban védekezésben óriási hibákat követtek el, ezekből tanulniuk kell. Minden vereség fáj, senki nem szeret veszíteni a center szerint, főleg úgy nem, ahogy azt ők tették.

A Miami Heat sztárjának, LeBron Jamesnek a felesége, Savannah decemberben juice bárt nyit Floridában. A hölgy annyit mondott el az újságíróknak, hogy LeBron támogatni fogja őt, de ez az ő saját vállalkozása lesz. A hírértéke annyi lehet ennek, hogy júliusban James kiléphet szerződéséből, és többen csökkenni látják ennek esélyét a feleség új üzlete miatt, de valószínűleg nem ez lesz a perdöntő, mikor LeBron kiválasztja, hol is akarja folytatni pályafutását.

A liga mind a 30 csapatnak kiküldött egy emlékeztetőt, hogy a fizikai bántalmazás semmilyen formája nem elfogadott az NBA-ben - tették ezt a Miami Dolphinsnál történt botrány miatt. Az NBA-ben annak már hagyománya van, hogy az idősebbek arra kényszerítik az újoncokat, hogy óvodás hátizsákokkal jelenjenek meg a meccseken és edzéseken, de ez régóta elfogadott liga szerte, és több együttes is úgy gondolja, hogy a kosárlabda körüli kultúra teljesen más, mint az amerikai fociban tapasztalható. Marc Steinnek (ESPN) egy nyugati konferenciabeli vezető azt mondta, hogy régóta a csapat környékén dolgozik már, de soha nem hallott ilyen történetekről.

A Brooklyn Nets két napja küldte csak le Tornike Shengeliát a D-Ligába Springfield Armorhoz, de már vissza is hívták a nagycsapathoz az Indiana Pacers elleni mérkőzést megelőzően. Állítólag Kevin Garnett és Andrej Kirilenko kisebb sérülései miatt került fel megint Shengelia, az orosz nem is lépett pályára, de a grúz kiscsatár így sem kapott lehetőséget.

A Houston Rockets D-Ligás csapatának, a Rio Grande Valley Vipersnek új GM-je van: Gianluca Pascucci, aki eddig a Rocketsnél a játékosok ügyes-bajos dolgainak elintézésével volt elfoglalva.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus