Hírmorzsák 2013-11-16 (10:30)

Ömer Asik cserét kért, Iman Shumpertet árulják - fejlemények. Derrick Rose ismét óvatos a sérülése miatt. JR Smith és Brandon Jennings virtuális szócsatája, Matt Barnes online megnyilvánulása is 25 000 dollárba került. Egészügyi körkép. A Kings otthona a leghangosabb. Elindult az AS-szavazás. Minden szinten Kansas-Duke az NCAA-ben. Lamar Odom hamarosan visszatér?!

Ömer Asik egy helyi szakíró, Jonathan Feign szerint elcserélését kérte a Houston Rocketsból. A török center tavaly érkezett nagy reményekkel a csapathoz, a 2012-13-as szezonja jól is sikerült, azonban Dwight Howard érkezése után a háttérbe szorult a csapatnál. A vezetőedző Kevin McHale mostanában igyekezett a két nagyembert egyszerre a pályán tartani, azonban ez nem működött. Asik elhárította a hírrel kapcsolatos megkereséseket, és az ügynöke nyilatkozott helyette, aki elmondta: elég frusztráló a helyzet, mivel a játékosnak egyetlen célja van, fejlődni, ezért is választotta anno Houstont - ám ha a fejlődésnek gátja van, és úgy érzi, hogy nem a megfelelő helyen van, az kifejezetten zavaró. 

Adrian Woynarowski (Yahoo!) később úgy értesült, hogy Daryl Morey, a csapat GM-je több csapattal is tárgyalásban áll Asik játékjogával kapcsolatban, ám egyelőre a kínált ellenértékek elég messze vannak attól, amit a Rockets menedzsere szeretne látni a centerért. A Houston állítólag egy olyan magasembert szeretne, aki azonnali segítséget tud nyújtani a csapatnak (és nem center), vagy egy nem védett elsőkörös draftjogot a 2014-es szuperdraftra – az első számú jelölt a hírek szerint a Pelicans triplaspecialista erőcsatára, a jelenleg sérült Ryan Anderson, aki korábban Orlandóban remek párost alkotott Dwight Howarddal. Elképzelhető, hogy december 15-e előtt nem lesz történés az ügyben, mivel a nyáron újonnan szerződtetett játékosok addig nem cserélhetőek. 

Még egy átigazolási pletyka, ami már konkrétabb. Iman Shumpertről és Kenneth Fariedról beszélgetett a Knicks és a Nuggets menedzsmentje, azonban a denveriek kevesellték az ellenértéket – Shumpert iránt azonban így is van érdeklődő. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings is bejelentkezett a New Yorknál. 

Derrick Rose kihagyta a mai, Raptors elleni meccset, mivel hétfőn meghúzta a combhajlító izmát. Rose-nak ez az első ilyen jellegű sérülése pályafutása során, és bár az eset nem súlyos, óvatosságból elképzelhető, hogy a holnap hajnali, Pacers elleni rangadón sem öltözik be.

Az NBA 25 ezer dolláros büntetésével zárult a Twitter-csata, ami JR Smith (Knicks) és Brandon Jennings (Pistons) között zajlott a napokban. Jennings azt írta a Twitterén: miért van az, hogy JR Smith testvére egy NBA-csapat tagja, miközben Pooh Jeter vagy Bobby Brown nem? Korábban egyébként több ügynök úgy vélte, hogy JR Smith nyári újraszerződésének része volt, hogy az öccse is kapjon szerződést a Knickstől – Chris Smith-t egyébként ugyanaz az ügynökség képviseli, mint Carmelo Anthony-t, Mike Woodsont vagy Andrea Bargnanit. JR Smith  erre csak annyit reagált, hogy elküldi néhány utcai haverját Detroitba – a mostanában ezekre a fenyegető megnyilvánulásokra különösen érzékeny az amerikai sporttársadalom, az NBA is azonnal büntetett. 

Matt Barnes is 25 000 dollárral lett szegényebb. A Thunder elleni meccsen lökdösődött Serge Ibakával, mindkettejüket kiállították, ám Barnes nem hagyta el időben a játékteret, majd a Twitteren első felindulásában, még az öltözőben tweetelve nem túl szép kifejezésekkel illette ellenfelét. Barnes azóta akitől csak lehetett, elnézést kért, de attól még a csekket be kell fizetnie. 

Egészségügyi körkép. Kyrie Irvingnek eltört az orra, miután Corey Brewer véletlenül lekönyökölte a Wolves elleni összecsapáson. Az irányítónak nincs agyrázkódása, ezért nem kellett kihagynia meccset – viszont egy ideig maszkban kell játszania. A veterán Bucks-kiscsatár, Caron Butler vállsérülést szenvedett, ő egy specialistát keres fel Los Angelesben, egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia. A Pelicans centere, Greg Stiemsma a Lakers ellen sérült meg, a keresztszalagja húzódott meg, de szerencsére nem szakadt, így várható 6-8 hét alatt helyrejön. Chauncey Billups is kisebb pihenőre vonult, neki a jobb térde rakoncátlankodik. A végére egy örömtelibb hír: a Timberwolves kiscsatára, Chase Budinger rekordgyorsasággal épült fel meniszkusz-sérüléséből, és csatlakozhatott a csapathoz az edzéseken, várhatóan pár héten belül már a pályára is visszatérhet. 

Lamar Odom újra képbe került a Clippersnél. Marc J. Spears (Yahoo!) értesülései szerint pénteken délután kétórás megbeszélésen vett részt a zaklatott nyáron áteső erőcsatár, és azt mondta kissé meglepett ex-csapattársainak, hogy hamarosan csatlakozhat hozzájuk. Egy meg nem nevezett Clippers-forrás annyit mondott: óriási meglepetés volt a megjelenése, de nagyon pozitív értelemben. 

A Sacramento Kings otthona, a Sleep Train Arena a világ leghangosabb csarnoka – ez immár hivatalos, miután a Guinness hitelesítette a zajszintmérést a Kings meccsének félidejében. A rekord: 122.6 decibel.

Elindult az All-Star szavazás az nba.com oldalán, a voksokat ITT lehet leadni a keleti és nyugati legjobb ötösre.

Végül egy kis NCAA. Jabari Parker és Andrew Wiggins elkezdte egyetemi szereplését, amit Kevin Durant sem hagyott ki. A Thunder sztárja elmondta Marc J. Spearsnek (Yahoo!), hogy Parker valami egészen hihetetlenül jó játékos már most, de Wiggins sem marad le sokkal mögötte – szerinte Parker jelenleg ’1A’, Wiggins ’1B’ kategória. Durant azt is elmondta, hogy szerinte a technológiai fejlődés nagyon sokat számít a fiatal kosarasoknál, mert bármikor felmehetnek a netre, és a YouTube-on tömegével találhatnak videókat 1-1 sztár védekező és támadó mozdulatairól, így a tanulási folyamat jelentősen felgyorsult. 

Ha már Duke és Kansas, Mike Krzyzewski már gondol arra, hogy jövőre 99%, hogy új sztár kell a csapatába. Tegnap a Blue Devils bejelentette, hogy az elmúlt 10-15 év talán legnagyobb centerígérete, a jelenleg a legjobb középiskolás játékosként rangsorolt Jahlil Okafor (Emeka Okafor távoli unokatestvére), valamint az ugyanezen a listán 4. irányító, Tyus Jones is a Duke szerelését ölti magára 2014-ben. A Kansas egyébként szintén nagy erőkkel próbálta megszerezni a duót, akik már korábban bejelentették, hogy ugyanabba csapatba kívánnak igazolni. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus