Hírmorzsák 2013-11-26 (21:00)

Beal legalább két hétre kidőlt. Kobe nem játszik a Lakers most következő három idegenbeli meccsén. Jim Buss szerint direkt adtak Bryantnek ennyi pénzt, hogy ő legyen a legjobban fizetett játékos. Pau Gasollal nem hosszabbít év közben a Lakers. Marc Gasol a lehető leghamarabb vissza akar térni, amint képes járni. Hivatalos a Kings-Timberwolves csere. Nowitzkit figyelmeztették flop miatt, nem akar év közben hosszabbítani. Dalembert elaludt, ezért nem kezdett a Nuggets ellen. JR Smith belefáradt a vereségekbe. Woodson szerint kevés energiával játszottak. Shumpert 30 éves negatív rekordot döntött a Knicksnél. Matthews fellebbezni fog a 20.000 dolláros büntetése miatt. Gay kitiltotta a statisztikai lapokat a Raptors öltözőjéből.

A Washington Wizards másodéves dobóhátvédjét, Bradley Bealt kicsit túljátszatták, ennek eredményeként fáradásos sérülést diagnosztizáltak a jobb szárkapocscsontjánál. Bealnek a ma hajnali meccs után fájt a lába, ezután végeztek rajta MRI vizsgálatokat, ami kimutatta a sérülést. A fiatal kosarasnak minimum két hetet ki kell hagynia, ezt követően fogják megvizsgálni. A tavalyi év utolsó 8 meccsét szinte pontosan emiatt a sérülés miatt hagyta ki, idén pedig 13 meccsen 40.2 percet átlagolt eddig.

Amit eddig is lehetett sejteni, az most bizonyos lett: Kobe Bryant nem játszik a Los Angeles Lakers három meccses idegenbeli túráján. A sztár nem vett részt ma Washingtonban a csapat dobóedzésén, és nem lesz ott Brooklynban és Detroitban sem bevethető állapotban. Mike D'Antoni vezetőedző az LA Timesnak azt mondta, hogy Kobe továbbra is a rehabját végzi, és készül a visszatérésre.

Kobe új szerződéséhez tartozik, hogy Jim Buss Ramona Shelburne-nek (ESPN Los Angeles) elmondta, úgy érezték, hosszabbítaniuk kell Bryanttel, ez a megfelelő lépés. Buss úgy fogalmazott, hogy ez nem az ő döntése volt és nem is a GM-é, Mitch Kupchaké, hanem a családjuk közösen határozott erről. Direkt adtak neki ennyi fizetést, mert azt akarták, hogy ő legyen a liga legjobban fizetett játékosa. Buss hozzátette, ez nem arról szólt, hogy bárki más adott volna Kobe-nak ennyit vagy túl kellett volna licitálniuk bárkit is.

A gárda spanyol magasembere, Pau Gasol azt nyilatkozta, hogy ő még nem beszélt a vezetőséggel a hosszabbításról, és csak a játékra akar kocentrálni. Kupchak megerősítette, hogy nem terveznek Gasollal szezon közben új szerződést kötni.

Pau öccse, Marc Gasol nem nagyon akarja előre meghatározni, mikor térhet vissza. Az MCL térdszalaghúzódást szenvedett spanyol azt mondta, hogy 3-4-6 hétről beszélnek esetében, de ez őt nem érdekli, megmondta az orvosoknak és a csapatnak is, hogy amint pályára tud lépni, amint képes járni, minél gyorsabban vissza akar térni. Mivel 3-4 hétig még csak mankóval közlekedhet a középjátékos, így azért ez még mindig legalább 1 hónapos kihagyást jelent esetében.

Végbement a Derrick Williams - Luc Richard Mbah a Moute csere, utóbbi átesett az orvosi vizsgálatokon, és mindent rendben találtak nála. Williams csütörtökön együtt edz új csapatával, és valószínűleg szombat hajnalban mutatkozik be a Kingsben, a Los Angeles Clippers elleni hazai meccsen. Pete D'Alessandro GM azt nyilatkozta, hogy úgy érezték, ez egy lehetőség Williams számára az újrakezdésre.

A Dallas Mavericks német csillagát, Dirk Nowitzkit figyelmeztette a liga, mivel a Denver Nuggets ellen floppolt.

Nowitzki a Star Telegramnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy nem akar túlságosan előre gondolkodni a nyárral kapcsolatban, végigjátssza az évet, aztán beszél majd a Mavericks menedzsmentjével az új szerződéséről. Szeretne egy sérülésmentes szezont magának, és azt, hogy visszakerüljenek a PO-ba, amire szerinte van is esélyük. Kobe szerződésével kapcsolatban azt mondta, hogy ez természetesen jó Bryantnek, hiszen egy 35 éves játékosnak ez egy nagyon sok pénz, de ha valaki megérdemelte, akkor az Kobe.

A texasi gárda centere, Samuel Dalembert egyébként elaludt, nem volt ott a Nuggets elleni meccs előtti dobóedzésen, ezért nem is kezdett. A középjátékos természetesen bocsánatot kért, de a helyére bekerülő DeJuan Blair mellett még Bernard James is előbb került pályára a Denver ellen, mint ő.

A New York Knicks dobóhátvédje, JR Smith azt nyilatkozta a NY Postnak, hogy nem hagyták ma hajnalban játszani, és belefáradt a sok vereségbe. Utál veszíteni, akár 0 pontot szerez, akár 50-et. Smith egyébként 2/8-as mezőnymutatóval 6 pontig jutott, de folyamatosan faultgondokkal küzdött a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson.

Vezetőedzője, Mike Woodson szerint úgy léptek pályára, hogy egyáltalán nem álltak készen a meccsre. Pocsékul játszottak, és a mérkőzést már az első negyedben elvesztették, amikor védekezésben egyáltalán nem csináltak semmit. Külön kitért a tréner Iman Shumpertre is. Woodson szerint játékosa energia nélkül játszott, de már a meccs elején is, és le fog ülni beszélgetni vele, hogy tisztában legyen azzal, mi játszódik le Shumpertben. A harmadéves játékos olyan gyenge produkciót nyújtott egyébként, hogy ő lett 30 éve az első Knicks-játékos, aki legalább 20 percet játszott, és ezalatt sem pontot, sem gólpasszt, sem lepattanót nem jegyzett.

Ha már szóba került a Blazers: Chris Haynes (CSNNW) forrásai szerint Wesley Matthews fellebbezni fog a ligánál, miután az NBA 20.000 dollárra büntette őt a Warriors elleni meccsen történt bunyóban való részvételéért. Haynes úgy tudja, hogy Matthews legnagyobb baja az, hogy senki nem közölte vele, végül is pontosan miért is kell fizetnie.

A Toronto Raptors kapitánya, Rudy Gay úgy döntött, hogy a csapat öltözőjében tilos az egyes játékosok dobóstatisztikáit nézegetni. Gay azt mondta, hogy nem a statokért játszanak, hanem a győzelemért. Hozzátette, hogy nem volt még ebből gond, de meg akarta előzni a problémát. A vereségek után is a statisztikai lapokat nézegették, ez pedig szerinte nem jó, mert csapatként csak a győzelem vagy a vereség számít, nem az egyéni eredmények. Gay-nek egyébként meccsenként 19.4 vállalása van a mezőnyből, ennek 38.1%-a sikeres, a lépése tehét nem annyira meglepő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus