Hírmorzsák 2013-12-02 (10:30)

Anthony Davis eltörte a bal kezét, határozatlan időre out. Farmarnak a combhajlítója húzódott meg, Pau Gasol jobb bokáját vizsgálják majd, Nash viszont kedden újra a Lakersszel edz. Wade rekordja. Asik ára két első körös draftjog. Odomot december közepéig szinte biztosan nem igazolja le a Clippers. Mike Brown kezdetni fogja Bennettet, ráadásul hármas poszton? Malcolm Thomas a Spursnél folytatja. Hollins szívesen visszatérne az NBA-be vezetőedzőként.

Óriási érvágás érte a New Orleans Pelicanst, mivel ma hajnalban Anthony Davisnek eltört a bal keze. A játékos egyelőre határozatlan időre esett ki a csapat tájékoztatása alapján, pontosabbat még nem tudni, mennyit kell kihagynia, de valószínűleg hetekről van szó - Davis második idén a PER rangsorban LeBron James mögött, a liga egyik leghasznosabb játékosát kell nélkülöznie Monty Williams legénységének.

A Los Angeles Lakers irányítója, Jordan Farmar a combhajlítóját húzta meg a Portland TrailBlazers elleni, ma hajnali vereség alkalmával. A kosarast a héten vizsgálják, utána lesz hivatalos visszatérési időpont. Pau Gasol bejelentette, hogy ma ő is megvizsgáltatja magát - a jobb bokáját nézik meg MRI-vel. Jó hír is van: Mike D'Antoni vezetőedző szerint Steve Nash kedden újra edzésbe áll majd.

Szintén a Lakershez tartozik valamilyen szinten, hogy D-Ligás csapatuk, a Los Angeles D-Fenders egyik játékosa, Malcolm Thomas a közeljövőben aláír a San Antonio Spurs együttesével. Az erőcsatár tavaly a Golden State Warriorsnél és a Chicago Bullsnál is megfordult, és idén nagyon jól kezdte az idény a D-Ligában.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Clippers szinte biztosan nem igazolja le Lamar Odomot egyelőre, legalábbis amíg a csapat le nem tudja 7 meccses idegenbeli túráját december közepén. A játékos továbbra is edz, hogy minél jobb állapotban legyen, Doc Rivers vezetőedző pedig azt mondta, hogy akkor lesz biztos Odom leigazolásának szükségességében, ha beszélt Phil Jacksonnal és Vinny Del Negróval, akik korábban voltak a kosaras vezetőedzői.

Bár az előző meccsét megnyerte a Cleveland Cavaliers, érdekes dolgok lehetnek még a csapatnál - a Beacon Journal információi szerint Mike Brown vezetőedző komolyan elgondolkodott azon, hogy Anthony Bennettet berakja a kezdőcsapatba, ráadásul hármas poszton. A dolog azért érdekes, mert Bennett világ életében erőcsatárt játszott, ráadásul a szezon előtt a Cavs kijelentette, hogy idén csak négyes poszton akarják szerepeltetni, hogy ne zavarják össze a fiatal kosarast.

A Memphis Grizzlies korábbi edzője, Lionel Hollins Ramone Shelburne-nek (ESPN) adott nyilatkozatában elmondta, úgy érzi, hogy vezetőedzőként bizonyított a ligában, és szeretne újabb lehetőséget kapni, hogy bebizonyítsa, az általa elért sikerek nem csak a szerencsének voltak köszönhetőek. Úgy gondolja, az elmúlt öt évben a Memphisnél megmutatta, hogy képes egy fiatal csapatot folyamatosan fejleszteni, majd learatni a munka gyümölcsét.

Maurice Cheeks egyébként hívta a tréner maga mellé segédedzőnek Detroitba, de ő nemet mondott. Elmondása szerint nagyon sokáig volt segédedző, mielőtt lehetőséget kapott volna arra, hogy ő irányítson egy csapatot, és úgy érezte, hogy szeretne vezetőedző lenni. Persze ha nem kap sanszot valahol, akkor vagy segédedző lesz, vagy elmegy egyetemi vezetőedzőnek, de mindenek előtt a profiknál szeretne vezetőedző maradni.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dwyane Wade ma hajnalban bemutatott teljesítményével 676-et blokkolt karrierje során, ez a liga történetének legtöbbje egy maximum 193 centis játékostól.

A Houston Rocketsről már korábban is hallottuk, hogy nem kérnek keveset Ömer Asikért, de Alan Hahn (MSG Network) forrásai szerint az ár nem kevesebb mint két első körös draftjog.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus