Hírmorzsák 2014-01-23 (11:45)

Kihirdették a Team USA 28 fős, bő keretét a 2014-es vb-re. Kawhi Leonard eltörte a dobókezét, Gay-nek az Achillese húzódott meg, Cousinsnak pedig a bokája ment ki. Kobe-t és Nash-t jövő hét elején vizsgálja a Lakers. A Memphis nem akar Pau Gasolért cserélni. Dorell Wright a Thunderhez akart menni a nyáron, szerinte jó döntést hozott a Blazersszel. D-Will Kiddet dicsérte. Monroe-t kezdik zavarni a cserepletykák. Tyshawn Taylort kirakta keretéből a Pelicans. Brandon Davies legalább két hétre kiesett a játékból (kisujj). Ledót visszahívta a D-Ligából a Mavs. Bonner szerződést kötött az adidasszal.

A San Antonio Spursnél újabb játékos keze tört el - ezúttal Kawhi Leonard jobb keze az Oklahoma City Thunder elleni, ma hajnali összecsapáson. A kiscsatár határozatlan időre esett ki a játékból, visszatérési időpontot később ad meg a csapat. Sam Amick (USA Today) információi szerint holnap egy kézspecialistához megy Leonard, utána lehet megmondani, hogy kell-e egyáltalán műteni a sérült testrészt. Azt érdemes számításba venni, hogy Danny Green nem a dobó kezét törte el, és egy hónapot kell kihagynia.

A Sacramento Kingsnél még nagyobb volt az ijedtség. Rudy Gay az első negyedben vonult be az öltözőbe sántikálva, neki a bal Achillese húzódott meg, de az előbb említett Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy nem olyan nagyon komoly a probléma. DeMarcus Cousinst Patrick Beverley faultolta sportszerűtlenül a második negyedben, neki a bal bokája ficamodott ki, és a csapat tájékoztatása szerint day-to-day a státusza, a center sérülése sem súlyos.

Kisebb jelentőséggel bír, de a Philadelphia Sixers játékosát, Brandon Daviest is megműtötték, neki a jobb kisujjával voltak problémák. Davies még január 18-án, a Bulls ellen szedte össze a sérülést. A rehabot azonnal megkezdte, két hét múlva pedig megvizsgálják állapotát, utána esetleg vissza is térhet már.

A Los Angeles Lakers jövő hét hétfőn vagy kedden vizsgálja meg Kobe Bryant és Steve Nash állapotát, az idegenbeli túra után döntenek arról, hogy visszatérhet-e a két sztár. Nash egyébként egyelőre Vancouverben készül a visszatérésre személyi edzőjével, és neki a hátát, a combhajlítóját és az idegvégződéses problémáit is meg kell nézni, mielőtt úgy döntenének, hogy visszatérhet.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Steve Kyler (Basketball Insiders, régi Hoopsworld) úgy tudja, a Memphis Grizzliesnek esze ágában sincs Pau Gasolért cserélni, a Lakers pedig továbbra sem akar átvenni hosszabb fizetést, minden flexibilitásukat meg akarják tartani a nyárra.

A New Orleans Pelicans kirakta keretéből Tyshawn Taylort, akit kedden szereztek meg a Brooklyn Netstől csere keretein belül.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard visszatért az amerikai válogatottba, és ha nem jön közbe semmi váratlan, ott lesz a Team USA keretében az idei spanyolországi világbajnokságon. A középjátékos 6 éve nem játszott a válogatottban, a 2008-as pekingi olimpia óta. A teljes 28 fős keret:

LaMarcus Aldridge, Carmelo Anthony, Bradley Beal, Tyson Chandler, DeMarcus Cousins, Steph Curry, Anthony Davis, Andre Drummond, Kevin Durant, Kenneth Faried, Paul George, Blake Griffin, James Harden, Gordon Hayward, Dwight Howard, Andre Iguodala, Kyrie Irving, LeBron James, Kyle Korver, David Lee, Kawhi Leonard, Damian Lillard, Kevin Love, Chris Paul, Derrick Rose, Klay Thompson, Russell Westbrook, Deron Williams.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy ugyan Chris Paul, LeBron James és Carmelo Anthony is a keret tagjai, de a 2014-es vb-t egészen biztosan kihagyja a három sztár.

A Portland TrailBlazers swingmanje, Dorell Wright a nyáron az Oklahoma City Thunderhez akart igazolni - Russell Westbrookkal egy középsulis csapatban játszottak -, de a Blazers nagyobb szerződést tudott neki adni, ezért választotta az oregoniakat. Wright a NewsOK-nak úgy fogalmazott, hogy reméli, lesz lehetősége a jövőben majd Westbrookkal újra egy csapatban játszani, de úgy érzi, jó döntést hozott azzal, hogy a Portlandet választotta most.

A Brooklyn Nets irányítója, Deron Williams Stefan Bondy-nak (New York Daily News) Jason Kiddet dicsérte. Williams szerint Kidd túlságosan Lawrence Frankre hagyatkozott sok dologban, de mióta a segédedző elkerült posztjáról, azóta a tréner úgy csinálja a dolgait, ahogy ő szeretné, és D-Will szerint ez látszik meg mostani teljesítményükön.

A Detroit Pistons magasemberét, Greg Monroe-t kezdik zavarni a körülötte lévő cserepletykák. Monroe Vincent Goodwillnek (Detroit News) azt nyilatkozta, hogy ha őszinte akar lenni, akkor számára ez már zavaró, mert próbálják rendbehozni a dolgokat a csapatnál, de folyamatosan csak ezt hallja. Ettől függetlenül megpróbál a lehetőségekhez képest maximálisan a játékra koncentrálni. Ha elcserélik, akkor ez van, ha nem, akkor meg Detroitban próbál megtenni mindent a sikerért.

A Dallas Mavericks visszahívta a D-Ligából Ricky Ledót.

A végére pedig egy viszonylag kisebb jelentőségű hír: Matt Bonner és az adidas szponzori szerződést írtak alá erre a szezonra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus