Hírmorzsák 2014-02-11 (11:30)

Ginobili és Sanders az All-Star hétvége után, Camby pedig február végén térhet vissza. Nash ma este játszik, de vajon visszavonul év végén? LeBron zsákolóbemutatót tartott Phoenixben, edzésen (videó). Jordan elégedett Steve Clifford munkájával, a Bobcats kinti dobót keres. A játékosok eltörölnék a Tennessee adót. Saunders szerint nem éri meg cserélni a deadline előtt. Faried hamarosan távozhat Denverből. A Pistons megpróbálja meggyőzni Phil Jacksont, hogy üljön le a kispadjukra? A Detroit nem akarja elkótyavetyélni Monroe-t. Mike Harris iránt a Jazz, a Lakers, a Kings és a Bulls is érdeklődik. D-Liga hírek (Covington, Goodwin)

A San Antonio Spurs argentin kiválósága, Manu Ginobili az All-Star gála után térhet vissza a parkettre. A játékos már csatlakozott a csapathoz tegnap Detroitban, egy fél órát edzett is, de Gregg Popovich vezetőedző elmondta, hogy semmi esetre sem küldi pályára Ginobilit jövő hét előtt, akármennyi szitkot és átkot is kap emiatt kosarasától. A dobóhátvéd egyébként két hete, január 28-án húzta meg combhajlítóját, és ha nem lesz visszaesés állapotában, akkor február 18-án, a Los Angeles Clippers ellen újra játékra jelentkezhet.

Szintén az All-Star gála után várható vissza a Milwaukee Bucks magasembere, Larry Sanders, akit szemsérülés hátráltat. A problémát a ma hajnali, Boston Celtics elleni találkozó előtt jelentette be Larry Drew vezetőedző - a sérülést egyébként magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a Houston Rockets elleni összecsapáson szenvedte el Sanders.

A Los Angeles Lakers irányítója, Steve Nash a Lakers.com riporterének elmondta, hogy nem fog kihagyni meccset, jelen állás szerint játszani fog ma este, a Utah Jazz ellen. A játékmester azt nyilatkozta, hogy még mindig érzi azt a térdest, amit tegnap kapott Kirk Hinrichtól, de nincs komoly problémája, és azt is elárulta, esze ágában sincs abbahagyni a játékot - a válasz arra a kérdésre vonatkozott, hogy visszavonul-e a nyáron.

Mitch Lawrence (New York Daily News) forrásai szerint egyébként Nash azt mondta pár közeli barátjának, hogy ez az utolsó szezonja, és az idény végén visszavonul - ezzel 9.7 millió dollárt hagy az asztalon, ennyi a jövő évi fizetése jelenlegi szerződése szerint.

A RealGM információi szerint Marcus Camby felépülése nagyon jól halad, a lábműtétje utáni rehab utolsó szakaszában jár, és úgy néz ki, hogy február végére teljes értékű lehet. A forrás szerint Camby egyáltalán nem akarja befejezni - ha felépült, nagyon szívesen csatlakozna egy NBA csapathoz.

Az előbb említett Mitch Lawrence hozta le azt is, hogy az All-Star hétvége alatt a játékosok megpróbálják meggyőzni a ligát, hogy törölje el az ún. Tennessee adót. A lényege annyi, hogy minden játékosnak, aki a Grizzlies ellen Memphisben játszik, annak 7500 dollárt kell fizetnie. Ez az összeg egy év alatt összesen 1.5 millió dollárra rúg, ez pedig mind a Grizzlies tulajdonosának, Robert Perának a zsebében landol.

A Charlotte Bobcats tulajdonosa, Michael Jordan Jared Zwerlinggel (Bleacher Report) beszélgetett, és elmondása szerint nagyon elégedett az új vezetőedző, Steve Clifford munkájával. Jordan azt mondta, hogy több dologgal nagyon jó benyomást tett rá a tréner. Megérkezett, és azonnal sikerült identitást adnia a csapatnak: nagyon keményen dolgoznak, a védekezésre helyezik a hangsúlyt, támadásban pedig az inside-out játékot erőltetik.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Bobcats egyértelműen a vevők táborát fogja erősíteni a cserehatáridő lejárta előtt, javítani akarnak állományukon, méghozzá jó kinti dobó(ka)t akarnak szerezni.

A Minnesota Timberwolves elnöke, Flip Saunders a Twin Cities Pioneer Pressnek azt mondta, hogy végeztek némi számítást. Az utóbbi 10 évben 189 csere volt év közben, és ezek mindössze 55%-ából jött ki jobban az a csapat, amelyik 50% fölött volt a csere előtt - tehát maradt a helyén, vagy erősödött. Azok közül pedig, akik nem álltak PO-helyen és cseréltek, csak 14% jutott be végül a rájátszásba. Ezeknek az adatoknak a kihangsúlyozása valószínűleg azt jelenti, hogy Saundersék nyugton akarnak maradni.

Az előbb említett Marc J. Spears is úgy tudja, hogy a Timberwolves nem cserélni akar, hanem most meglévő keretével akar javítani a védekezésen, jelenleg erre koncentrálnak.

David Aldridge (nba.com) forrásaitól úgy tudja, hogy a Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried körül elég sok pletyka van mostanság. A csapat tagad, de Aldridge információi szerint Manimal könnyen távozhat Coloradóból a közeljövőben. Idén nyáron hosszabbíthat vele a Denver, ha ez nem sikerül, akkor pedig jövő nyáron RFA lesz. Annyi biztosnak tűnik, hogy kitömni nem akarják, legalábbis jelenleg, mert elég nagy kérdőjelek vannak a vezetőségben Faried védekezésével kapcsolatban.

Szintén Aldridge hozta le, hogy szerinte a Detroit Pistons megpróbálja majd meggyőzni Phil Jacksont, hogy legyen ő a csapat vezetőedzője - a Zen Mester nyáron tanácsadóként segített a franchise-nak -, de a szakíró szerint vajmi kevés esély van arra, hogy sikerült erre rábírniuk Jacksont, aki épp a hetekben mondta el, hogy végleg befejezte az edzősködést.

Továbbra is Aldridge és a Pistons: a csapatnál még mindig nagyon sokra tartják Greg Monroe-t, egyáltalán nem akarnak róla lemondani, hacsak nem valami hatalmas cserébe keverednek, ahol már bizonyított sztárt kapnak. Abban reménykedik a Detroit, hogy Serge Ibaka 4 év, 49.5 milliós szerződéséhez hasonló kontraktust sikerül kötni Monroe-val, de ha nem, Aldridge szerint akkor is inkább lenyelik a békát, és tartják a maximum offer sheetet, minthogy ingyen elengedjék.

Tegnap játszottak egy 5 hosszabbításos meccset a kínai bajnokságban, amelyen a 30 esztendős kiscsatár, Mike Harris 55 pontot és 17 pattanót jegyzett. Korábban öt klubnál is megfordult, legutóbb a Utah Jazznél, és a hírek szerint mellettük a Los Angeles Lakers, a Sacramento Kings és a Chicago Bulls is érdeklődnek a kosaras iránt, aki a Hoops Rumors forrásai szerint heti kapcsolatban van a Jazz vezetőedzőjével, Tyrone Corbinnal azóta is, hogy januárban megváltak tőle.

D-Liga hírek

A Houston Rockets visszahívta a Rio Grande Valley Viperstől Robert Covingtont, így a játékos ott lehetett a ma hajnali, Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson.

A Phoenix Suns a Bakersfield Jamtől kérte vissza Archie Goodwint. Az újonc dobóhátvéd másodjára járt lent a D-Ligában, ezúttal három mérkőzésen 24.3 pontot átlagolt 55.1%-os mezőnypontossággal.

A végére pedig egy kis bemutató LeBron Jamestől. A Miami Heat a Phoenix Suns ellen játszik ma este, LeBron pedig a tegnapi edzésen a zsákolásokat gyakorolta...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus