Hírmorzsák 2014-02-13 (10:45)

Lowryt nem cseréli a Raptors. Amir Johnson forradalmasítja az öltönymellénydivatot (videó). A Knicks Glen Rice Jr-t kérné Udrihért. A Wizards magasembert is keres. A Cavs továbbcseréli Denget a deadline előtt? Irving és Waiters sem lesznek cserélve. A Celtics mégis megtartja Greent? Bradley bokája újra megsérült. Xavier Henry további 4 hétig harcképtelen. Wade játéka kérdéses az All-Star gálán. Nash szerződése nem esik ki jövőre akkor sem, ha visszavonul. Woodson a sérüléseket okolja a rossz szereplésért, Dolan nem akar edzőváltást. Billups vezetőségi pozícióban akar dolgozni visszavonulása után. Lionel Hollinsnak jólesik, hogy a média őt nyomja a Pistons kispadjára. Boeheim szerint Ennis nem jelentkezik az idei draftra, a játékos ma hajnali game-winner triplája (videó). Westbrook a Subwaynél dolgozik (videó). D-Liga hírek (Karaszev, Bazemore, Brooks, Kuzmic)

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Toronto Raptors álláspontja kezd megszilárdulni, jelenleg inkább megtartanák Kyle Lowryt, akármi is történjen az irányítóval a nyáron, ugyanis szeretnének idén rájátszásba kerülni. Az egyik rivális GM azt mondta a Yahoo-nak, hogy a Toronto megmondta nekik, hogy a játékmester nem lesz elcserélve. A torontói vezetők és a Lowryhoz közelálló források is úgy számolnak, hogy az idényt mindenképpen a kanadaiaknál fejezi be a játékos.

Ez természetesen rossz hír a New York Knicksnek, akik viszont több másik pletykában is ott vannak. Korábban már kitudódott, hogy a Washington Wizards csereirányítót keres, egyik kiszemeltjük pedig a Knicks szlovén játékosa, Beno Udrih. Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a megfelelő ellenérték is meglenne: a New York nagyon örülne Glen Rice Jr-nak, aki Tim Hardaway Jr mögött előkelő helyen volt a listájukon a tavalyi drafton, ha esetleg utóbbi elkelt volna a 24. hely előtt.

Jared Zwerling (Bleacher Report) információi szerint nem csak csereegyest, hanem magasembert is keresnek a fővárosiak. Az egyelőre homályos, hogy hova is keresnek játékost, ugyanis állítólag hosszútávon is szeretnék megtartani Marcin Gortatot, Nené pedig mammutszerződése közepén jár csak, úgyhogy valószínűleg csak a cserepadra keresnek erősítést. Bepróbálkoztak korábban Greg Monroe-ért, a realisztikusabb viszont Taj Gibson megszerzése lehet számukra.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint a rivális csapatok vezetői úgy gondolják, hogy a Cleveland Cavaliers legjobb választási lehetősége az, ha a nemrég megszerzett Luol Denget még a deadline előtt továbbcserélik. A GM-ek szerint azt kell kihasználnia David Griffin GM-nek, hogy a csapatok sokra értékelhetik Deng Bird-jogait, amelyet a cserében a játékossal együtt megkaphatnak, és ezért hajlandóak lesznek beáldozni egy első körösdraftjogot is. Az angol kiscsatár két megkötéssel együtt távozhat: nem cserélhetik vissza a Bullshoz, illetve olyan tranzakcióba nem kerülhet bele, amibe más Cavs-játékos is.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy Griffin gyorsan javított a Cavs öltözői légkörén - mióta GM-et váltott a Cleveland, négy győzelmet arattak zsinórban. Forrásai szerint Griffin közölte Kyrie Irvinggel és Dion Waitersszel is, hogy nem lesznek elcserélve, és minden játékosnak elmondta, hogy inkább élvezzék a játékot, ne görcsöljenek, ne idegeskedjenek annyit.

Az előbb már említett Zwerling hozta le azt a hírt is, hogy forrásai szerint a Boston Celtics nem készül elcserélni Jeff Greent, hanem köré, Rajon Rondo és Jared Sullinger köré akarják felhúzni az új csapatukat.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy dobóhtávédjüknek, Avery Bradley-nek újra megsérült a jobb bokája, ezért nem játszott ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen, de játéka még az All-Star hétvégét követően is kérdéses.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dwyane Wade a Yahoo Sportsnak azt nyilatkozta, hogy egyelőre fogalma sincs, hogy játszhat-e az All-Star gálán. A floridaiak ikonja kihagyta a ma hajnali, Golden State Warriors elleni összecsapást, mivel olyan idegproblémája volt, ami miatt egyszerűen nem érezte a bal lábát, nem tudta megemelni a lábfejét.

A Los Angeles Lakers dobóhátvédje, Xavier Henry további négy hét kihagyásra kényszerül. A játékosnak kés alá kellett feküdnie, leszívták jobb térdéből az oda nem illő vagy kellő anyagokat, és egy kortizonlöketet is kap a közeljövőben.

Kristine Leahy (CBS SportsNet) azt állítja, hogy Steve Nash közölte vele, nem vonul vissza az év végén, és jövőre is játszani akar a Lakersnél. Ettől függetlenül annyi biztos, hogy holnap nem lép parkettre a legendás irányító az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésen. Nashhez tartozik az is, hogy mivel 10 mérkőzést játszott már idén, ezért a Lakers fizetési listájából akkor sem törlődik szerződése, ha nyáron egészségügyi okok miatt visszavonulna.

Kanyarodjunk kicsit vissza még egyszer a Knickshez. Mike Woodson vezetőedző úgy gondolja, hogy a sérülések az okai annak, hogy csapata 50%-os mérleg alatt áll jelenleg. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint James Dolan tulajdonos szeretné megtartani erre az idényre Woodsont, nem akar változtatni év közben, de a Bucks és a Kings elleni vereségek nagyon fájóak, könnyen elképzelhető, hogy az All-Star hétvége alatt változik Dolan álláspontja.

A Detroit Pistons irányítója, Chauncey Billups Terry Fosternek (The Detroit News) újra elmondta, amit korábban már többször is: vezetőségi pozícióban akar dolgozni visszavonulását követően, nem edzőként. Billups azt nyilatkozta, hogy megérti, hogy sokan azt gondolják, a tréneri állás lenne esetében a természetes amiatt, amit a pályán csinál, de inkább összerakni akarja a csapatot és a háttérben dolgozni, mint minden nap a pályán lenni a továbbiakban is.

Lionel Hollins a SiriusXM NBA-nek adott interjút tegnap. A Grizzlies egykori trénere elmondta, örül annak, hogy mindenki, aki úgysem fog a döntésben szerepet játszani, azt mondja neki, hogy már övé a Pistons vezetőedzői posztja, ő az első számú választási lehetőség, és folyamatosan keresik, de végeredményben csak az számít, amit a Detroit akar és gondol. Azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül nagyon jól esik neki az a tisztelet, amit az országos média irányából érez.

A Syracuse Egyetem edzője Jim Boeheim azt nyilatkozta Sports Illustratednek, hogy szerinte Tyler Ennis nem jelentkezik az idei játékosbörzére, hanem marad még egy évet az egyetemen. A tréner szerint Ennis és az édesapja is tudja, hogy jó egyetemi játékos, de a dobásán javítani kell, és meg is kell erősödnie, hogy sikeres legyen a profiknál. Boeheim hozzátette, hogy szerinte sima első körös lenne idén a játékmester, de ez semmit nem jelent, az utóbbi két évben top30-ban húzott játékosok közül is nagyon sokan kiestek már a ligából. Ennis egyébként ma hajnalban azért nyert egy meccset csapatának:

D-Liga hírek

A Cleveland Cavaliers visszahívta a Canton Charge-tól Szergej Karaszevet.

Egy nappal azután, hogy leküldték őket, Kent Bazemore-t, Ognjen Kuzmicot és Marshon Brookst is visszahívta a Santa Cruztól a Golden State Warriors.

A végére pedig a szórakozás: az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook tegnap jelentette be együttműködését a Subway hálózattal, és rögtön be is állt az egyik gyorsétterembe kiszolgálni a vevőket:

A Toronto Raptors jelenleg sérült magasembere, Amir Johnson pedig az öltönymellények forradalmasítója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus