Hírmorzsák 2014-02-20 - célegyenes a deadline előtt, folyamatosan frissítve!

Három és fél óra van deadline-ig vissza, lássuk a legfrissebb híreket. A Kings és a Heat is cseréltek. Fredette-t még mindig árulja a Sacramento. A Bobcats Nealt akarja. A Knicks próbálja újjáéleszteni a Clippers-cserét. A Thunder érdeklődik Shumpert és Hardaway Jr. iránt is. Andre Miller bekerülhet a Denver-New York cserébe, de a Wizards vagy a TWolves tűnik a befutónak esetében. Jordan Hillnél már csak a Brooklyn van képben? Denget vinné a Washington is, csak senki nem akar érte fizetni. Jack valószínűleg marad Clevelandben. Pierre Jackson a Fenerbahcénél.

21:33 - Frissítve: Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint az Indiana Pacers Philadelphiába küldte Danny Grangert.

21:19 - Frissítve: Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint a Clippers Byron Mullenst is elcserélte, őt a Philadelphiához küldték. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint egy második körös volt az ára.

21:08 - Frissítve: A Yahoo Sports szerint a Toronto Raptors megszerezte Nando De Colót a San Antonio Spurstől Austin Daye-ért cserébe.

21:04 - Frissítve: NINCS megállapodás a Knicks és a Clippers között, így a New York egyetlen cserét sem tudott meghúzni a deadline előtt, sem Felton, sem Udrih, sem Shumpert nem távozott.

21:03 - Frissítve: Közben Doc Riversék a Shumpert, Felton - Collison, Barnes, Willie Green cseréről tárgyalnak a Knicksszel.

20:59 - Frissítve: A Los Angeles Clippers Antawn Jamisont az Atlanta Hawkshoz cserélte.

HIVATALOSAN ELÉRKEZTÜNK A CSEREHATÁRIDŐHÖZ, de még érkezhetnek be információk nagyjából fél óráig.

20:54 - Frissítve: A Clippers és a Knicks nagyon közel állnak az üzlet megkötéséhez. Különböző források egybehangzóan állítják, hogy a Los Angeles megpróbál minden lehetséges infót begyűjteni Shumpert sérüléséről, és egyre inkább hajlanak arra, hogy feladják érte Collisont.

20:48 - Frissítve: A Sixers lehet a Lakers egyik megmentője luxusadó szempontjából. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint ugyanis a két együttes Chris Kamanről tárgyal. Mint ismeretes, az aranysárga-lilák faragni szeretnének a fizetéseken, hogy minél kevesebb luxusadót kelljen fizetniük (vagy egyáltalán ne kelljen), míg a Philly a ligaminimumot akarja elérni.

20:43 - Frissítve: Marc Stein (ESPN) információi szerint a Los Angeles Clippers megint nekiveselkedik, újra átnézik, mennyire lenne előnyös számukra Iman Shumpert megszerzése. Stein úgy tudja, hogy 7-10 napot kell csak az oldalvonal mellett töltenie a Knicks dobóhátvédjének, ezért a Clippers újra átnézi, játék szemponjából mennyire érné meg nekik a megszerzése (mivel a hosszabb kihagyástól már nem kell tartaniuk).

Ott szakadtak meg a tárgyalások, hogy Raymond Felton menne Shumpert mellett a Clippershez, Matt Barnesért és Darren Collisonért cserébe.

20:34 - Frissítve: Csere szempontjából fontos lehet, hogy Iman Shumpert MCL-húzódása nem tűnik súlyosnak, Wojnarowski forrásai szerint arra is van esély, hogy mindössze két hetet kell majd kihagynia.

20:24 - Frissítve: Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy miután a Golden State Warriors megszerezte Steve Blake-t, elkezdték erősen árulni az idei Boston(-Miami)-cserében megszerzett másik játékosukat is, Jordan Crawfordot.

20:18 - Frissítve: Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint még mindig első körös draftjogért eladó csak Luol Deng, de senki nem fogja ezt megfizetni a Cleveland Cavaliersnek, amíg nem kap biztosítékot, hogy Deng hosszabbít.

Ken Berger (CBS Sports) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Jordan Hill elcserélésének esélye drasztikusan csökken. Howard Beck (New York Daily News) úgy tudja, hogy a Nets továbbra sem hajlandó draftjogot is adni Hillért - ráadásul a Lakers jó második köröst akar kapni -, és a magasember bónuszai miatt tovább úszhatnának a luxusadóban, ez sem segíti hajlandóságukat.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi alapján nagyon kevés az esélye annak, hogy a Jarrett Jack - JJ Barea csere meg fog történni a következő 45 percben.

19:50 - Frissítve: A Los Angeles Lakers lehet, hogy befejezte mára. Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy semmilyen tárgyalás nincs már a Lakers és a Phoenix Suns között Pau Gasolról, David Aldridge (nba.com) pedig azt írta twitterén, hogy a Brooklyn Nets kihátrálni látszik a Jordan Hill-féle üzletből.

19:45 - Frissítve: Andre Miller Washingtonba került. Az irányító egy háromcsapatos csere keretein belül folytatja majd a fővárosban. Jan Vesely került a Denver Nuggetshez, Eric Maynor és két második körös draftjog pedig a Philadelphia Sixershez.

A Denver egy másik cserét is meghúzott: Jordan Hamiltont a Houston Rocketshez küldték Aaron Brooksért cserébe Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) szerint.

Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint Iman Shumpert nem megy a Thunderhez, érte azelőtt érdeklődött az Oklahoma City, mielőtt megsérült volna ma hajnalban, és ha nem is szakadt el az MCL-je, akkor sem akarják már.

A Trevor Ariza - Luol Deng szál teljesen meghalt. A Cavs ugyan feladta, hogy első köröst kapjon az angolért, és most már bizonyított játékosért adják csak, de Arizánál több kell nekik.

18:45 - Frissítve: létrejött a Bucks-Bobcats megállapodás. A Milwaukee Gary Nealt és Luke Ridnourt küldi Charlotte-ba, ellenértékként Ramon Sessions és Jeff Adrien érkezik. Egy rutinos, jó kezű irányítóval és egy szintén rutinos, playoff-tapasztalattal rendelkező triplagéppel gyarapodott a playoffba igyekvő Bobcats. 

18:40 - Frissítve: liga közeli források szerint hamarosan nyélbe ütik Andre Miller és a Wizards házasságát (Wojnarovski). 

A Washington közben a Cavaliersszel is tárgyal, Luol Denget szeretnék megszerezni - Trevor Ariza lehet az ellenérték (Jason Lloyd). 

18:30 - Frissítve: Jordan Hill sorsa továbbra is bizonytalan, mivel a Nets nem nagyon akar adni picket a Lakersnek amellett, hogy megtakarít nekik 7 millió dollárt - de a Lakers sem akar ingyen odaadni egy használható játékost Marc Stein (ESPN) szerint. 

Zah Lowe (GrantLand) több csapattól is azt hallotta, hogy a Pistons szívesen elcserélné Josh Smith-t, de lejáróknál többet akarnak érte. 

A Wolves kiszállt az Andre Millerért folyó versenyfutásból, mert először JJ Bareát el kell boltolniuk, ez pedig egyelőre nem történt meg. Ugyanakkor a Denvert nem érdekli Maynor, így be kell vonni egy harmadik csapatot is a Denver-Washington cserébe (Wojnarovski és Marc J. Spears, Yahoo!). 

A Gary Neal - Ramon Sessions csere nagyobb is lehet, Gery Woelfel (The Journal Times) szerint Caron Butler és Ben Gordon is megmozdulhat a tranzakcióban. 

18:18 - Frissítve: Adrian Woynarovski (Yahoo!) szerint közel áll a megegyezéshez a Nuggets és a Wizards. A fővárosiak a csereirányító Andre Millerért a cseh Jan Vesely-t és Eric Maynort adnák. 

18:10 - Frissítve: Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) megerősítette a Zeller-Bullock csere lehetőségét, és emlékeztetett: 2012-ben Doc Rivers a Celtics edzőjeként nagyon szerette volna ledraftolni a centert. 

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy Daryl Morey óriási erőfeszítéseket tett tegnap és ma, hogy elcserélje Ömer Asikot, várható, hogy a hátralévő szűk három órában a török center csapatot vált. 

18:05 - Frissítve: szintén Brian Windhorst értesülése: az Indiana Pacers az elmúlt 24 órában tesztelte a piacot, de nem érkezett megfelelő ajánlat Danny Grangerre, így a kiscsatár várhatóan marad. 

18:00 - Frissítve: A Cavaliers és a Clippers Reggie Bullock és Tyler Zeller cseréjéről egyeztet, értesült Brian Windhorst (ESPN). Zeller megoldást jelenthetne a Clippers magasember-problémáira a cseresorban.

 

Egy csere történt még: Ken Berger (CBS Sports) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings megszerezte a Miami Heattől Roger Mason Jr-t, de ligaforrások szerint valószínűleg a nagyon közeli jövőben ki is teszik őt szabadlistára. A Kings pénzt kap azért, hogy átvegye a veterán kinti dobót, míg a Heat egy olyan szinten védett második körös draftjoggal lesz "gazdagabb", amely valószínűleg soha nem kerül át hozzájuk.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Sacramento Kings még mindig árulja Jimmer Fredette-t, akit egy második körös draftjogért meg is lehetne szerezni, érdeklődő azonban nincs iránta.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Charlotte Bobcats mindent megpróbál annak érdekében, hogy megszerezzék még ma Gary Nealt, és minden erejükkel azon vannak, hogy valahogy rá tudják beszélni a Milwaukee Bucksot, hogy fogadják el Ramon Sessionst. Session 5 millió dollárt keres, míg Neal csak 3.25-öt, de előbbi lejáró, utóbbinak pedig még jövőre is van szerződése, ráadásul a Bucks már hetek óta el szeretné passzolni. Ami gátat szabhat ennek a tranzakciónak az az, hogy Neal iránt a hírek szerint még legalább négy másik együttes érdeklődik.

Stein és kollégája, Ian Begley (ESPN New York) hozták le, hogy a New York Knicks megpróbálja újraéleszteni a beszélgetéséket a Los Angeles Clippersszel Iman Shumpert és Darren Collison ügyében. A Knicks a legutóbb azzal próbálkozott, hogy Matt Barnest kérte Reggi Bullock helyett, de a Clippersnek továbbra sem kell Raymond Felton, márpedig egyelőre úgy áll, hogy a New York csak akkor cseréli Shumpertet, ha első köröst kapnak érte vagy elviszik vele együtt Feltont is.

A Knickshez tartozik az is, hogy Marc Berman (New York Post) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder érdeklődik Shumpert és Tim Hardaway Jr iránt is. Előbbi MCL-húzódása csökkentheti az esélyét egy esetleges cserének, utóbbi pedig Berman információi szerint érinthetetlen.

Begley és Stein hozták a hírt, hogy Andre Miller is szerepet kaphat a reggel megszellőztetett Beno Udrih - Jordan Hamilton cserében, úgyhogy az irányító akár a Nagy Almába is kerülhet hamarosan. Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves és a Washington Wizards a két favorit Miller megszerzésére, de egyik fronton sem állnak közel a felek a megegyezéshez.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) reggel még olyan híreket kapott, hogy Jordan Hill megszerzésére a Brooklyn Nets és a New Orleans Pelicans a legesélyesebb, de délutánra kiderült, hogy a Pelicanst már nem érdekli a magasember. Stein forrásai azt jelentették, hogy a Los Angeles Lakers legalább egy második körös draftjogot is kér Hillért, nem elég a Nets és a Pelicans által ajánlott DPE.

A New Orleanshoz tartozik az is, hogy a tavaly draftolt, de le nem igazolt D-Liga sztár, Pierre Jackson aláírt a török Fenerbahce együtteséhez, de rendelkezik NBA kilépési lehetőséggel holnapig, amennyiben a mai napon a Pelicans el tudja cserélni a játékjogát egy olyan alakulathoz, amelynél azonnal számítanak a játékára.

Stein információi szerint a Washington Wizards is megpróbálja megszerezni Luol Denget, Ken Berger (CBS Sports) viszont úgy tudja, hogy sem a fővárosiak, sem a Detroit, sem a Phoenix nem hajlandó a Clevelandnek első körös draftjogot adni, márpedig ezt várna cserébe a Cavs az angol kiscsatárért.

A Cleveland Plain Dealer forrásai szerint Jarrett Jack iránt hiába érdeklődött több gárda is, egyelőre marad a Cavsnél, nem cserélik el a deadline előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus