Hírmorzsák 2014-03-09 (10:45)

Phil Jackson hajlik a Knicks vezetőségi pozíciója felé, de van két komoly kikötése (Dolan, Anthony). Ellentmondó vélemények arról, milyen vezető lesz/lenne Jackson. Többet segít a Knicksnek Melo, ha lelép? Bledsoe szerdán visszatér. Gay szerint se biztos, hogy ott tartana a Raptors, ahol most, ha ő marad az együttesnél. Reggie Evans a fiatalok mentora a Kingsnél, élvezi a helyzetet. Vasquez úgy érzi, egyre jobb formában van. Nazr Mohammed szerint jó a ligának, hogy az ellenfelek nem utálják egymást. Cuban újra az egyetemi rendszert szapulta, Jerry West is egyetért vele. Bobby Brown iránt érdeklődik a Clippers. Onuaku a D-Ligában.

Stephen A. Smith (ESPN) információi szerint Phil Jackson egyre inkább hajlik afelé, hogy elfogadja a New York Knicks vezetőségi posztra neki tett ajánlatát. Az edzőlegenda a kosárlabdával kapcsolatos kérdések elnöke lenne, és minden a csapatot sportszempontból érintő kérdésben ő mondaná ki a végső szót. Azt nem tudni, hogy ez is a megállapodás része lenne-e, de egyes források szerint Jackson jövőre a vezetőedzői posztot is betöltheti. Mint arról már tegnap este beszámoltunk, jövő héten dönt PJ, hogy elfogadja-e az ajánlatot.

Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint Jackson biztosítékot akar arra nézve, hogy James Dolan nem szól bele semmibe, amihez neki köze van. Adam Zagoria (SNY.tv) úgy tudja, hogy az egykori kiváló tréner arra nézve is bizonyosságot akar szerezni, hogy Carmelo Anthony a nyáron hosszabbít az együttessel, ha kilép szerződéséből.

Az egyik ligaforrás Zagoriának azt mondta, hogy Jackson soha nem scoutolt, nincsenek kapcsolatai az ügynökökkel, és nem tud pozitív befolyással részt venni a szabadügynökök meggyőzésénél sem. A forrás szerint Jackson nem Pat Riley, a személyisége közel sem annyira megnyerő, és nincsenek olyan határozott vezetői képességei, ráadásul Riley 58 évesen lett teljes állásban vezető, nem 68 évesen, ahogy Jackson akar most. Egy másik forrás szerint hatékony lehet Jackson, mert kosárlabdához értő emberekkel fogja körülvenni magát.

Egy korábbi GM azt nyilatkozta Al Iannazzone-nak (Newsday), hogy többet segítene a New Yorknak, ha Carmelo Anthony lelépne a nyáron: ezzel ugyan egy évig még a tabella alján lennének, ám 2015 nyarán teljesen új csapatot építhetnének. A GM szerint a játékosok imádnak New Yorkban játszani, és szeretnének is a Knicks játékosai lenni. Egy kis ideig ugyan fájna Melo elvesztése, de gyakorlatilag 0 payrollal nagyon könnyen lehetne sztárszabadügynököket az együtteshez csábítani.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a Los Angeles Clippers érdeklődik Bobby Brown iránt. A hátvéd egyelőre Kínában játszik, nem is akárhogyan: 30.9 pontot, 4.0 pattanót, 5.8 gólpasszt és 1.6 labdaszerzést átlagolt a Dongguan csapatában idén. Akkor térhet vissza az NBA-be, ha csapata kiesik a kínai rájátszásból.

A Phoenix Suns hátvédje, Eric Bledsoe Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, hogy minden bizonnyal jövő hét szerdán tér vissza a parkettre, a Cleveland Cavaliers elleni összecsapáson.

A Chicago Bulls centere, Nazr Mohammed Joe Cowley-val (Chicago Sun-Times) beszélgetett arról, hogyan változtatja meg a ligát az, hogy a rivális csapatok játékosai már nem utáják egymást. Mohammed szerint ebben nagy része van az utóbbi időben rohamosan fejlődő "social media"-nak (twitter, facebook), mert amikor egymás ellen játszanak a fiatalok, az már senkinek sem olyan nagy szám, mint volt korábban, nincsenek meg azok az ellentétek. Mohammed szerint ez jó a ligának, a játékosok szeretnek egymással játszani, és az új kollektív szerződés megoldja a versenyképességi gondokat is, hiszen valaki vagy nagyon sok pénzről mond le, hogy együtt játszhasson a barátjával, vagy ha nem, akkor nem tudja ezt megtenni.

A Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay karrierje legjobb periódusában van, de már zsinórban második éve, hogy egy PO-csapattól egy olyanba cserélik, amely nem éri el a rájátszást. Gay az SB Nationnek elmondta, hogy a Toronto Raptors most egy PO-csapat, és természetesen szeretett volna egy ilyen keret a tagja lenni, de neki most már a Sacramentót kell segíteni felépíteni, hogy ők is bejuthassanak majd egyszer a rájátszásba. Azt is hozzátette Gay, hogy mivel eléggé a szezon elején cserélték el, nem tudni, hogy ugyanilyen jól szerepelnének-e akkor is a kanadaiak, ha ő még mindig ott van.

A Gay-jel együtt a Kingshez érkező Reggie Evans a Sacramento Bee-nek mesélt arról, hogy egyáltalán nem csalódott a csere miatt, mert végső soron még mindig az álma az, amiben jelenleg él - NBA-játékos lehet -, és megpróbál a lehető legjobb mentor lenni a fiatalok számára. Amikor a ligába érkezett, akkor Rashard Lewis, Gary Payton és Elden Campbell voltak az ő veterán segítői, most pedig ő láthatja el hasznos tanácsokkal fiatalabb csapattársait. Ő a csapat legidősebb játékosa életkor és ligában töltött évek alapján is, és szerinte a csapattársainak szüksége is van egy tapasztaltabb vezetőre. Fel is néznek rá a többiek, a csapat szakmai stábja pedig engedi neki, hogy mentora legyen a többieknek.

A Gay-csere másik oldalán volt Greivis Vasquez, aki a Raptors jelenlegi csereirányítója. Ő is a Sacramento Bee-vel beszélgetett, és elmondása szerint nagyon csalódott volt a gyenge évkezdete miatt. Szerette volna megmutatni a sacramentói drukkereknek, mire képes igazából, hiszen tavaly ő osztotta ki a legtöbb gólpasszt a ligában, magas szinten is játszott, és ugyanezt akarta a Kingsnél is. A venezuelai kosaras szerint az utóbbi időben bizonyítja, mit is tud, ha jobb formában van. Egyre javul teljesítménye, a rájátszás pedig plusz alkalmat ad számára, hogy megmutassa tehetségét.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban újra felszólalt a D-Liga mellett, az egyetemi kosárlabda ellen. Szerinte az egész egyetemi rendszer megérett arra, hogy lerombolják, mivel a sportösztöndíjas játékosok olyan órákra járnak az egyetemeken, amik vagy a legkönnyebbek, vagy nem is ők végzik el őket, hanem más, a lényeg az, hogy tanulni nem tanulnak semmit. Cuban szerint az üzleti életben olyan cégeket szoktak felszámolni, amelyek évek óta ugyanazt csinálják, mindenki tudja, hogy nem működnek rendesen, mégsem csinál senki ez ellen semmit, és jelenleg az egyetemi rendszer ilyen.

Érdekesség, hogy Jerry West is a D-Liga jövőjét méltatta. Múlt hónapban a "logó" megszólta az idei draftfelozatal minőségét, és a mindössze egy éves egyetemi kötelezettség rendszere ellen is szót emelt, az SB Nationnek adott mostani interjújában pedig arról beszélt, hogy borzasztóan sok előnnyel járhat a D-Liga a játékosok fejlődése szempontjából.

A Cleveland Cavaliers szerdán adott második 10 napos szerződést Arinze Onuakunak, de tegnap este leküldték a D-Ligába, a Canton Charge-hoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus