Hírmorzsák 2014-04-04 (11:00)

Granger és Jamal Crawford csak a PO-ra tér vissza? Pau Gasol és Henry is befejezheti erre a szezonra. Nick Young szerint többet ér a játéka, mint 1.2 millió dollár. Anthony Davisnek most a hátával vannak gondok. Phil Jackson szerint Melo érzi a rá nehezedő terhet. A Nuggetsnél Fariedet már a csapat alapkövének tekintik. A Bulls szabadlistára tette Murphy-t, két volt játékosuk került szóba, mint lehetséges igazolás. A TWolves AJ Price-t rakta ki, Cunninghamet pedig letartóztatták. A Rockets elvesztette segédedzőjét és a Bayern München irányítóját nézegetik. McAdoo jelentkezett a draftra. Egy Villanueva-drukker. És egy amputált lábú profi kosárlabdázó (videó).

A Los Angeles Clippers két hiányzója, Jamal Crawford és Danny Granger lehet, hogy az alapszakasz teljes hátralévő részét kihagyják. A dobóhátvédnek a bal Achillese fáj, míg a kiscsatárnak a bal comhajlítójával vannak gondok. A gárda vezetőedzője, Doc Rivers az ESPN-nek elárulta, hogy nagyon meglepődne, ha bármelyikük is újra pályára léphetne a PO előtt. Ez komoly probléma a tréner szerint, de jelenleg így áll a helyzet.

A másik Los Angeles-i együttesnél, a Lakersnél Pau Gasol ülheti ki az alapszakasz hátralévő részét - ez neki azt is jelentené, hogy a teljes szezont befejezte. A spanyol magasembernél most már rendszeresen térnek vissza szédülési panaszok, ezért nem akarja erőltetni játékát az aranysárga-lila együttes. Jó esély van arra is, hogy Xavier Henry is befejezte erre a szezonra. Neki egész évben boka- és csuklógondjai voltak, és az utóbbi időben az orvosi javaslatok ellenére játszott, hogy javítsa szabadügynöki pozícióját.

Gasol és Henry, valamint még sok más Lakers-játékos mellett Nick Young is szabadon igazolható lesz a nyáron bárki számára, amennyiben kilép 1.2 milliós játékosopciójából. A Kings elleni vereség után Young azt mondta, hogy még nem tudja, mi lesz, de nem is fogja elmondani, mert az újságírókat bizonytalanságban kell tartania, és ezt is fogja tenni. Múlt héten azonban már tett olyan kijelentést, hogy egyértelműen kilép jelenlegi kontratusából, mert 1.2 millió dollárnál többet ér a játéka.

A New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis tegnap hajnalban, a Denver Nuggets elleni mérkőzés elején megint megsérült, így csak 10 percet tudott játszani. A kiváló szezont futó másodéves kosarasnak a háta fáj. Elvileg nem komoly a probléma, állapota day-to-day, úgyhogy bármelyik mérkőzésen visszatérhet.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy beszélt már elég sokat Carmelo Anthonyval, de nem nagyon mentek még bele abba, mi lesz a jövőben, csak próbálták megismerni egymást. Jacksonnak az a benyomása, hogy Melo érzi a nyomást, ami rá nehezedik, és bár ez persze az egész csapaton ott van, szerinte Anthony érzi át leginkább ennek a súlyát.

Jackson azt is elmondta, hogy folyamatosan követi a csapat játékát, illetve a játékosok egészségi állapotát. Ha nincs is minden nap az együttes mellett, de folyamatosan figyeli, milyen a csapat hangulata, hogyan illeszkednek egymás mellé bizonyos játékosok, ki az, aki a várakozásokhoz képest alulteljesít, vagy éppen ki tudna többet tenni a Knicksért, ha több lehetőséget kapna. A lényeg az számára, hogy év végére egy pontos képet kapjon mindenkiről, mert így tud elindulni a javulás útján.

A Denver Nuggets erőcsatárának, Kenneth Fariednek az elcserélése a szezon során többször felmerült, ám a gárda GM-je, Tim Connelly a Denver Postnak elmondta, nagyon sokra tartja a kosarast. A vezető szerint az utóbbi hat hétben alig pár játékos volt hasznosabb, jobb Fariednél. A GM szerint az erőcsatár úgy lepattanózik, mint egy hét láb magas center, az energikus játéka és keménysége abszolút helyettesítik magasságbeli hiányosságait.

Conelly azt is hozzátette, hogy Faried dobásmutatói is magasak, a pályára rakott energiái miatt a többiek is jobban pörögnek, úgyhogy az erőcsatár nagyon sok mindenben megtestesíti azt, amilyen csapat szeretnének lenni. Brian Shaw vezetőedző is a Posttal beszélgetett, és elmondása szerint Ty Lawson mellett Faried az, akit a gárda alapköveinek tekint, köréjük építené fel a jövő Nuggetsét.

A Chicago Bulls szabadlistára tette a tavaly draft második körében, a 49. helyen kiválasztott erőcsatárát, Erik Murphyt. KC Johnson (Chicago Tribune) információi szerint Mike James és Ronnie Brewer leigazolása merült fel, amire szükségük is lesz, hiszen 12 főn áll jelenleg állományuk, a minimum keretszám pedig 13. Murphy 24 meccsen áltagosan mindössze 2.6 percet töltött a parketten.

A Minnesota Timberwolvesnál AJ Price került ki a keretből. A védekezőspecialista irányító nagyjából ugyanannyit játszott, mint az előbb említett Muprhy: 28 meccsen 3.5 percet átlagolt. A TWolvesnál ezzel szinte egyidőben egy másik dolog is történt: letartóztatták Dante Cunninghamet, akit előzetesbe vittek, és nem engedték ki óvadék fejében sem. A Minnesota erőcsatárát családon belüli erőszakkal vádolják.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets Európából erősítene, és elvinnék a Bayern München irányítóját, Malcolm Delaney-t. A dolog ellen az szól a hírek alapján, hogy Patrick Beverley esetleges felépülését követően az igazolás több kényelmetlenséggel járna, mint haszonnal. A Rocketshez tartozik az is, hogy egyik segédedzőjüket, Kelvin Sampsont elvesztették, miután a tréner elfogadta a Houston egyetem ajánlatát, ezentúl az ő vezetőedzőjük - a liga szabályai szerint pedig ezt követően nem maradhatott a Rocketsnél.

A draft szempontjából érdekes, hogy a North Carolina egyetem harmadéves játékosa, James Michael McAdoo jelentkezett az idei játékosbörzére.

Egy meglepő tény: létezik Charlie Villanueva-drukker is bolygónkon. A bizonyíték ezen a linken megtekinthető.

A legvégére pedig egy kicsit kiszakadva az NBA-ből: Scott Odom lett az első ember a profi kosárlabda történetében, aki úgy lépett pályára, hogy az egyik lába térd fölött volt amputálva. Odom jobb lábát 14 évesen, rák miatt kellett amputálni, most viszont a Premier Basketball League-ben szereplő Lake Michigan Admirals igazolta le, és le is játszotta első meccsét, amelyen öt pontot dobott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus