Hírmorzsák 2014-04-22 (11:00)

Kobe elkezdte a hat hónapos edzésprogramját. Ujirit 25.000 dollárra büntették. Két kulcshiba a bíróktól a PO első két napján. Noah hivatalosan is az év védője (videó), ma sajtókonferencia lesz a Spursnél egy másik díjról. Parker és Duncan egy évig nem is beszéltek egymással. Kerr azt szeretné, ha legalább számításba vennék a Knicksnél. JR Smith sajnálja Woodson menesztését. Új edzője lesz a Jazznek (is). Stotts Lillardöt dicsérte. Ainge nem érez nyomást, hogy blockbuster cserét csináljon a nyáron. Egy álom szertefoszlott a Warriorsnál - még csak az új arénával kapcsolatban. A Bucks az NBA tulajdonába kerülhet 2017 novemberétől.

Amint arról már múlt héten beszámoltunk, Kobe Bryant Európában járt a családjával, de hétvégén visszatért Amerikába, tegnap pedig elkezdett egy hat hónapos intenzív edzésprogramot, amivel elvileg a következő szezon elejére, az edzőtáborra 100%-os állapotba kerülhet. A Los Angeles Lakers sztárjának a múlt héten zöld utat adtak az orvosok, hogy dobáljon és fusson, emellett járt Németországban is azon a klinikán, ahol anno az ún. Orthokin beavatkozást végezték el térdein, és a német doktorok is pozitív visszajelzéseket adtak neki állapotáról.

A liga több bejelentést is tett. Egyrészt 25.000 dollárra büntették a Toronto Raptors GM-jét, Masai Ujirit, amiért "F*ck Brooklyn"-t mondott az egyik, párharc előtti sajtótájékoztatón.

Másrészt két esetben is elismerték, hogy a játékvezetők tévedtek a végjátékban. Első alkalommal még a nyitónapon, a Los Angeles Clippers - Golden State Warriors meccsen, 18.9 másodperccel a vége előtt kellett volna saját bevallásuk szerint is faultot fújni Draymond Greenre, amivel Chris Paul az egyenlítésért dobhatott volna. Másrészt tegnap hajnalban, a Houston Rockets - Portland TrailBlazers összecsapás hosszabbításának végén, 10.8 másodperccel a vége előtt Dwight Howardra fújtak hibát a Joel Freelanden elkövetett szabálytalanság miatt, miközben fordítva kellett volna - Howard a vezetés átvételéért dobhatott volna.

Szintén hivatalos, hogy Joakim Noah nyerte az Év Védője díjat. A 125 újságíró és televíziós szakértő közül 100-an rakták az első helyre a Chicago Bulls francia középjátékosát, és a maximimális 625 pontból 555-öt bezsebelt. A második és harmadik helyen Roy Hibbert (166 pont) és DeAndre Jordan (121 pont) végeztek, mindketten 8-8 jelölést kaptak az eső helyre. Serge Ibaka, Andre Iguodala és LeBron James voltak még a legjobb hat között.

Ma újabb díj bejelentése várható: a San Antonio Spurs sajtókonferenciát tart. Nagy valószínűséggel Gregg Popovich lesz az év edzője - minimális esélyt adnak arra, hogy Manu Ginobili Legjobb Hatodik Ember díját jelentsék be.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy Tony Parker Dave McMenaminnek (ESPN Los Angeles) mesélt Tim Duncannel kapcsolatos élményeiről. Parker 2001/02-ben volt újonc az NBA-ben, és állítása szerint az erőcsatár egy egész szezon erejéig nem is szólt hozzá. Azt nem tudja, mi volt a baj, de nagyon furcsán érezte magát, mivel Duncan volt a szupersztár, neki meg irányítóként mindenkivel folyamatosan kommunikálnia kellett volna.

Tegnap menesztették Mike Woodsont a New York Knickstől, Steve Kerr pedig elkezdett nyíltan beszélni a lehetőségről, hogy ő legyen a csapat új vezetőedzője. Kerr az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy valamikor leül majd beszélgetni Phil Jacksonnal, de majd eljön ennek az ideje, ha eljön, egyelőre nincs mit mondania ezzel kapcsolatban. Szerinte nagyon érdekes lesz ez az egész, mert hetek óta dobálóznak a nevével a médiában, de ha nem is kapja meg az állást, abban reménykedik, hogy legalább azok között lesz, akiket megfontolnak a poszttal kapcsolatban. Jackson azt mondta, azonnal elkezdi keresni az új edzőt. Howard Beck (Bleacher Report) úgy tudja, hogy Kerr inkább a nyugati part közelében maradna a családja miatt. Jeff Zilgitt (USA Today) forrásai szerint nem teljesen igaz, amit Kerr mondott, ugyanis elég komoly tárgyalásokat folytat már a Knicksszel, és közel áll ahhoz, hogy kinevezzék az új vezetőedzőnek.

Woodson menesztésével kapcsolatban JR Smith nyilatkozott Ian Begley-nek (ESPN New York). A dobóhátvéd nagyon sajnálja, hogy jövőre már nem lesz volt edzője a Knicksnél, mert nagyon jól bánt vele, és úgy érzi, hosszú idő óta az irányítása alatt kapott először lehetőséget arra, hogy megmutassa, mit is tud igazából. "Sz*r ez így, de nem tudok vele mit csinálni." - folytatta Smith.

Woodson és Rick Adelman mellett még egy távozó edző volt tegnap este: a Utah Jazz úgy döntött, hogy nem ajánl új szerződést Tyrone Corbin számára. A gárda GM-je, Dennis Lindsey megköszönte a tréner és egész szakmai stábja munkáját, hosszas elemzések után azonban úgy ítélték meg, hogy ez a legjobb döntés a franchise jövőjének szempontjából. A hírek szerint komoly esélyes a San Antonio Spurs egyik segédedzője, Jim Boylen, aki nagyon jó kapcsolatot ápol Lindsey-vel a közös, San Antoniónál eltöltött időkből - ellene szól viszont, hogy a Utah egyetemen nem sok sikert aratott, így a szurkolók kifejezetten nehezen fogadnák be több újságíró egybehangzó véleménye szerint is. Marc Stein ezzel szemben úgy tudja, hogy a főbb döntéshozók közül Ettora Messinát is mindenki sokra tartja, és a CSZKA Moszkva vezetőedzője állítólag szeretne az NBA-be visszamenni.

A Portland TrailBlazers vezetőedzője, Terry Stotts Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett, és irányítóját, Damian Lillardöt dicsérte. A tréner úgy érzi, a tegnap hajnali meccs Lillard találkozója volt, mert felnőtt a feladathoz. Nagyon sok kérdezték, hogy vajon készen áll-e a PO-ra a játékmester, de játékosa egyértelmű igennel válaszolt erre teljesítményével. Nagyon kellett a végjátékban a triplája, a betörése és a büntetői is - Stotts szerint hatalmasat játszott akkor, amikor a legjobban kellett ez nekik.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge a Boston Globe-nak azt nyilatkozta, egyáltalán nem érez nyomást a tulajdonosi kör részéről, hogy Kevin Garnett 2007-es megszerzéséhez hasonló nagyságú cserét bonyolítson le a nyáron, és szerinte nem is lenne okos döntés, ha ekkora terhet raknának rá. Nagyon szerencsések voltak akkor, hogy a Minnesota olyan irányt vett, hogy Al Jefferson tetszett nekik, és így meg tudták húzni az adásvételt, de emellett rengeteg olyan lehetőségük volt, amelynél azt hitte, sokkal jobbak az esélyeik, a végén azonban mégsem lett belőle semmi.

Az SF Weekly információi szerint a Salesforce.com és a Golden State Warriors megállapodtak egymással, hogy a cég elad a csapat számára egy területet San Francisco Mission Bay nevű részén. Ez az adásvétel azt is jelenti, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem lesz az öböl partján, a 30-as és 32-es számú kikötőknél új stadionja a Warriorsnak - új terepet kellett találniuk az aréna felépítéséhez, meg is tették mindezt, és elvileg 2018/19-re készülhet el a csarnok.

A Milwaukee Bucksnál is vannak komplikációk, de csak akkor, ha záros határidőn belül nem lesz a csapatnak új stadionja. Wesley Edens és Marc Lasry múlt héten vette meg a franchise-t, de a szerződésben van egy pont, miszerint ha nincs meg az új aréna terve 2017 novemberéig, úgy a liga 575 millió dolláros áron visszavásárolhatja a csapatot - így a Bucks sorsa a kezükben lenne, mint volt például a New Orleans Hornetsé pár évvel ezelőtt. Mint ismeretes, Lasryék rekordösszegért, 550 millió dollárért vették meg a Buckst.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus