Hírmorzsák 2014-04-24 (21:00)

Vogel az állásáért küzd a rájátszásban? Stephenson mérgezi a levegőt a Pacersnél. Phil Jackson szerint nincs gond akkor sem, ha Melo lelép a nyáron, megvolt az első komolyabb vitája James Dolannel, és szerinte a Spurs nem dinasztia. Oscar Robertson még ma otthagyná a Knickst Anthony helyében. Új dokumentumfilm készül Iversonról (videó). Pau Gasol Kobe miatt maradna a Lakersnél, de szerinte nagy változások szükségesek a csapatnál. Jason Collins a Time Magazin 100-as listáján. A Memphisnél inkább Westbrookot akarják dobatni, mint Durantet. Jeff Green vihető a bajnokesélyeseknek. Pletykák edzőkről (Snyder, Pinckney, Saunders, D'Antoni).Draft (Dakari Johnson, Poythress, Jerian Grant)

Az Indiana Pacersnél továbbra is áll a bál. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Frank Vogel vezetőedző az állásáért küzd a mostani rájátszásban - amennyiben nem érnek el megfelelő eredményt, úgy az idény végén Larry Bird menesztheti posztjáról. Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy elég komoly gondokat okoz Brian Shaw távozása, aki az ún. "rossz zsaru" szerepet játszotta az öltözőben, nagyon sokszor neki volt köszönhető, hogy a sok nagy egoval megáldott játékos képes volt együtt dolgozni.

A csapat azonnal válaszolt twitteren a pletykákra. A GM, Kevin Pritchard azt írta, hogy "Larry Bird éppen most közölte velem, hogy forrásai szerint Frank Vogel pozíciója biztonságban van".

A gárda dobóhátvédje, Lance Stephenson lehet egyébként a hunyó, ugyanis szintén Stein jelentette, hogy amikor március végén Roy Hibbert azt mondta egy nyilatkozatában, hogy "van itt néhány önző arc", akkor az Born Readyre vonatkozott. Stephenson március 31-én, mérkőzés közben verekedett majdnem össze George Hill-lel, majd ugyanez volt a helyzet közte és Evan Turner között közvetlenül a rájátszás előtt.

A másik hely, ahol jelenleg komoly káosz van, az a New York Knicks. Az elnök, Phil Jackson Carmelo Anthony maradásával kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy ha marad, akkor is nagyon szerencsések, meg akkor is, ha elmegy, mert tovább fognak akkor lépni. Jackson egyébként az utóbbi időben sokat dicsérte Melo játékát, de állítólag abban reménykedik, hogy a sztár kevesebb pénzért is hajlandó lesz aláírni, hogy a Knicksnél maradhasson.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint egyébként meg is volt Jackson és James Dolan első nagyobb vitája. A tulajdonos nem értett egyet az elnök eheti tisztogatásával - Stephen A. Smith (ESPN) úgy tudja, hogy az orvosi stáb miatt volt a nézeteltérés, mivel Dolan őket meg akarta tartani. A Bleacher Report forrásai szerint Steve Mills, Allan Houston és Mark Warkentien is távozhat a klubtól, vagy legalábbis új pozícióba kerülhetnek.

Jackson egyébként érdekes nyilatkozatot tett a San Antonio-Express Newsnak. A Knicks elnöke azt mondta, nem nevezné a San Antonio Spurst dinasztiának, inkább egy nagyon komoly erőnek, mivel sosem nyertek egymás utáni években bajnoki címeket. Jackson szerint Tim Duncan pályafutása alatt ettől függetlenül csodálatos éveket tudhattak maguk mögött. Minden idők egyik legjobb magasembere most kevesebb pénzért játszik, hogy másokat is meg tudjanak tartani, le tudjanak igazolni, Jackson szerint pedig itt kezdődik az igazi csapatjáték.

A liga egyik legendájának, Oscar Robertsonnak is volt pár szava a New Yorkkal kapcsolatban: a tripla-dupla gép Spike Lee rádióműsorában azt mondta, ha ő lenne Carmelo Anthony helyében, még ma lelépne a Knickstől. Robertson azzal magyarázta ezt, hogy Denverben és New Yorkban is nagyon sokat kritizálták Anthonyt, akkor is, ha sokat dobott rá, és akkor is, ha nem, pedig mindkét helyen csak tőle várták a megváltást. Robertson szerint mindegy, mi történik, mindig is sok kritikát fog kapni a Knicksnél Melo, mert több olyan játékos is van, aki csak hátráltatja a csapatot.

Szintén nem a nyugalom szigete a Los Angeles Lakers, ahol most Pau Gasol írta ki magából gondolatait saját blogjában. A spanyol azt írta, hogy bár mindig is azt mondta, van esély arra, hogy marad a Lakersnél, nem tudja, mennyire reális ez. Ha egy ember van, aki miatt marad, az Kobe Bryant és nem más. Ettől függetlenül komoly változásokra van szükség szerinte az aranysárga-liláknál, mert neki a végső győzelem lehetősége a legfontosabb és az, hogy komoly szerepet kapjon.

Szóba került edzőkérdés, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Stein információi alapján a Utah Jazznél Quin Snyder neve is felmerült, mint lehetséges következő vezetőedző. Snyder dolgozott korábban a Missouri egyetemen, volt Ettora Messina segédje a CSZKA Moszkvánál, most pedig az Atlanta Hawks segédedzője.

A Minnesota Timberwolves elnöke, Flip Saunders cáfolta, hogy ő szeretne a csapat vezetőedzője lenni Rick Adelman visszavonulása után. Saunders az ESPN-nek úgy fogalmazott, hogy jelenleg nincs előtte ez a forgatókönyv, mivel elég sok minden van most a kezében, ez pedig bőven elég számára. Tudja ő is, hogy nagyon sok helyen feljött ez, nem is mondja azt, hogy soha nem fog újra edzősködni, de most nagyon sok más dolga van, amiket meg kell oldania.

A CBSSports.com forrásai azt jelentették, hogy Mike D'Antoni nem lesz a Marshall egyetem vezetőedzője - bár az egyik forrás úgy gondolja, hogy elfogadja a tréner a posztot, amennyiben menesztik a Los Angeles Lakerstől.

Tavaly még csak két interjúig jutott a Memphis Grizzlies-zel, idén azonban Ed Pinckney-t tartják az egyik legesélyesebbnek arra, hogy megkapja első vezetőedzői kinevezését. A Chicago Bulls segédedzőjét liga szerte az egyik legkeményebben dolgozó trénerként tartják számon. Egy másik segédedző azt nyilatkozta róla az ESPN-nek, hogy a játékosok imádnak majd Pinckney irányítása alatt játszani, mert mindenki tudja, milyen sokat dolgozik, és milyen sokat foglalkozik a játékosaival. A meg nem nevezett szakember szerint bármit képesek lesznek megtenni a kosarasok Pinckney-nek, bárhol kapjon is majd állást.

Ha már Memphis: az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook 11/28-as mezőnymutatóval zárta a Grizzlies ellen 105-111 arányban elveszített második meccset, a Memphisnek pedig nagyon is tetszik, hogy ennyit vállalt Westbrook. A gárda dobóhátvédje, Courtney Lee szerint nekik jó, ha Westbrook vállalja el a dobásokat, mert ezt akarják elérni. Minél többet vállalkozik ugyanis a hátvéd, annál kevesebbet fog Kevin Durant.

Szintén a nyugati PO-hoz tartozik, hogy a Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley az újrasérülés kockázata nélkül játszik ügynöke, illetve a neves térdspecialista, Dr. James Andrews elmondása alapján. Beverley ugyan újra jobb térdével bajlódott a rájátszás első meccsén, de ez nem az alapszakasz végén elszakadt meniscusának köszönhető. Andrews szerint a meniscus azon része "elveszett", nincs már Beverley térdésében, tehát újra elszakadni biztosan nem fog, de "visszatérni" sem.

A Boston Herald forrásai szerint a Boston Celtics mindkét csatárposzton bevethető játékosa, Jeff Green megszerezhető csere útján, amennyiben egy bajnokesélyes csapat bejelentkezik érte Danny Ainge-nél - valószínűleg Green tudatta a vezetőkkel, hogy nem nagyon akar tankolni a továbbiakban. A kosarasnak még két éve van hátra jelenlegi szerződéséből, amely szezononként 9.2 millió dollárt garantál számára.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban arra számít, hogy a SportsVU kameráinak köszönhetően az NBA három idényen belül automatizálni fogja a goaltending fújásokat. Ezt az egyik legnehezebb megítélni a nem éppen ideális látószög miatt, de mivel a SportsVU-t minden stadionban felszerelték már ebben az idényben, így technikailag megoldható, hogy ezentúl a játékvezetők helyett a gép döntsön.

A Brooklyn Nets centere, Jason Collins bekerült a Time Magazin azon 100-as listájába, amelyben azokat az embereket gyűjtötték össze, akik a legnagyobb befolyással voltak a világra 2014-ben.

A drafttal kapcsolatban annyi derült ki az utóbbi másfél napban, hogy a Kentucky egyetemen marad harmadik évére Alex Poythress és második évére Dakari Johnson is. Szintén nem jelentkezik a játékosbörzére Jerian Grant sem, aki 19 pontot átlagolt a Notre Dame-on, de decemberben befejezte erre a szezonra tanulmányi problémái miatt.

Végül pedig az új, Allen Iversonról szóló dokumentumfilm trailere:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus