Hírmorzsák 2014-05-19 (11:30)

Phil Jackson Derek Fisherre vár, volt játékosa viszont lehet, hogy vissza sem vonul idén nyáron. Mike Dunleavy a Knicksnél és a Lakersnél is esélyes. Posey a Cavs szakmai stábjának tagja lehet. Love cserét nem kért, csak megmondta, hogy nem hosszabbít, a Warriorsbe menne a legszívesebben, de képbe került a Rockets és a Celtics is. Sam Mitchell a Timberwolves vezetőedzője lehet. A Nets nyitott Deron Williams elcserélésére.

Marc Stein és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) információi szerint Phil Jackson addig nem fog új vezetőedzőt kinevezni a New York Knicks élére, amíg nem találkozott Derek Fisherrel, és nem beszélt vele a lehetőségről. Fisher jelenleg még az Oklahoma City Thunder játékosaként érdekelt a nyugati döntőben, ráadásul jelenlegi trénere, Scott Brooks azt nyilatkozta, hogy nem lepődne meg, ha Fisher még egy évig játszana, egyelőre nem nagyon tudni, hogy a hátvéd akar-e egyáltalán edzősködni. A hírek szerint a Knicks érdeklődik Brian Shaw iránt is, de úgy tudni, hogy nem tervezik, hogy engedélyt kérnek a Denver Nuggetstől egy interjúra.

Szintén az ESPN hozta le, hogy Mike Dunleavy is komoly esélyes mind a Knicksnél, mind a Los Angeles Lakersnél a vezetőedzői pozícióra. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Dunleavy találkozott péntek reggel Phil Jacksonnal, és bár nem ő az első számú jelölt, hanem Fisher, ha az OKC játékosa sem vállalja el a felkérést, akkor könnyen lehet ő a befutó.

Szintén szakmai stábhoz kapcsolódó hír, hogy Terry Pluto (The Plain Dealer) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers nagyon sokra tartja az idei évben a Canton Charge D-Ligás csapatánál segédedzőként dolgozó James Posey-t. A korábbi játékos volt ott David Griffin GM-mel a chicagói draftfelmérőn, és a hírek szerint komoly esélye van arra, hogy a Cavs új edzői csapatának tagja legyen - bár ez természetesen az új főedzőtől is nagyban függ majd.

Kevin Love körül is megindult a pletykaáradat, miután tegnap reggel kiszivárgott, hogy Flip Saunders lassan kész meghallgatni az erőcsatárra érkező ajánlatokat. Az előbb említett két ESPN-es újságíró hozta le, hogy Love állítólag cserét nem kért, csak közölte a vezetőséggel, hogy 2015 nyarán kilép szerződéséből, és esze ágában sincs idén nyáron hosszabbítani a Minnesota Timberwolves-zal.

A hírek szerint a Golden State Warriors és a Chicago Bulls az a két csapat, ahova legszívesebben menne - közülük is a Warriors az első a listán. A New York Knicks és a Los Angeles Lakers is jó lehet neki, de inkább azonnal bajnokesélyes csapathoz menne, a Phoenix Sunsról alkotott véleményéről pedig egyelőre nem tudni semmit. Az elmúlt hónapokban Glen Taylor tulajdonos nyomására tagadták, hogy Love eladó lenne, de az erőcsatár nemrég közölte a menedzsmenttel, hogy nyerő csapatban akar játszani, mert belefáradt a sikertelenségbe.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, a Houston Rockets is esélyes lehet Love megszerzésére, mivel nagyon jóban van Kevin McHale vezetőedzővel, illetve Wojnarowski forrásai szerint a Boston Celtics is egyre érdekesebb célállomás az erőcsatár számára.

Szintén a Minnesotához tartozik, hogy Wojnarowski értesülései szerint Sam Mitchell esélyes a vezetőedzői posztjukra, miután jó benyomást tett nemrég Flip Saundersre egy találkozójukon. Mitchell korábban a Toronto Raptors vezetőedzője volt, 2007-ben övé lett az Év Edzője díj, Saunders irányítása alatt pedig többször is játszott a Minnesotában játékospályafutása alatt.

Nemcsak Love, hanem Deron Williams is csapatot cserélhet a nyáron Howard Beck (Bleacher Report) információi szerint, miután csalódást keltett ebben a szezonban is. A kérdés az, hogy lesz-e csapat, akit érdekel a játékmester úgy, hogy még 3 év és 63 millió dollár van hátra szerződéséből. A Brooklyn Netsnek nincs túl sok lehetősége erősíteni a szabadügynökpiacról, így az alulteljesítők közül kell cserélniük a fejlődés érdekében, Williams pedig talán a legnagyobb negatívum volt egész szezonban még úgy is, hogy mióta a Netshez cserélték, folyamatosan sérülésekkel küszködött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus