Hírmorzsák 2014-07-06

A tegnapi, korábbiakhoz képest csendes nap után ma újra egész nap követjük majd az eseményeket.

FRISSÍTVE (21:30): A mai nap is leginkább a vihar előtti csend jegyében telt el, egyelőre sem Carmelo Anthony, sem LeBron James nem döntött, hol folytatja pályafutását. Bármelyiküket is igazolja le a Los Angeles Lakers - már ha sikerül egyáltalán valamelyiküket aláiratni -, az azt is jelenti Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint, hogy Pau Gasol is marad az együttesnél. Shelburne úgy tudja, hogy ezt az aranysárga-lilák fel is használták az Anthonyval tartott meetingen - a kiscsatárnak elmondták, hogy Gasol is marad, amennyiben ő aláír hozzájuk. Ha nem sikerül a Lakersnek egyik sztárt sem megszerezni, akkor is maradhat a spanyol a csapatnál, hiszen a legtöbb pénzt ők tudják felajánlani, ám valószínűbb, hogy ebben az esetben egy bajnokesélyeshez megy Gasol.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Miami Heat elnöke, Pat Riley és vezetőedzője, Erik Spoelstra tegnap találkoztak Marvin Williamsszel. Sokan, többek között Zach Lowe (Grantland) úgy tekintenek a kiscsatárra, mint Shane Battier egyik utódjára, amennyiben a Heatnek sikerül megtartania mindhárom sztárját.

A Sporting News értesülései szerint az Indiana Pacers szépen csendben elkezdte árulni Roy Hibbertet. Nem minden áron akarnak megszabadulni a centertől, de elkezdték felmérni a terepet, kinek lehet szüksége a középjátékosra és mit adnának érte. Hibbertnek még 2 év és 30 millió dollár van hátra a szerződéséből, de a rájátszásban mindössze 9.3 pontot és 5.5 pattanót átlagolt.

Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings megpróbál megszabadulni pár erőcsatárától, ezen a poszton ugyanis borzasztóan sokan vannak a kaliforniai együttesnél. A capspace felszabadítása mellett inkább egy jó belső védő és pattanózó magasembert keresnek a Kingsnél.

 

FRISSÍTVE (18:30): Nikola Mirotic mellett egy másik európai sztár is átteheti székhelyét az NBA-be, ugyanis több európai hírforrás is lehozta, hogy a horvátok dobógépe, Bojan Bogdanovic nagyon közel van ahhoz, hogy megegyezzen a Brooklyn Nets-cel. A hírek szerint vajkezű kosaras a luxusadós MLE-t kapná, azaz 3 évre 10.3 millió dollárt.

Az idei drafton a Phoenix Suns által 27. helyen választott Bogdan Bogdanovic a Partizantól a Fenerbahcéhez igazolt, 4 évre írt alá a török sztárcsapathoz, de 2016 nyarán és egy évvel később is kiléphet szerződéséből, ha az NBA-be át akar jönni.

Az ESPN értesülései szerint Mike Miller ma és holnap találkozik a Denver Nuggets-cel Coloradóban, de érdeklődik iránta a Portland TrailBlazers, a Houston Rockets és az Oklahoma City Thunder is. Állítólag 2 éves, évi 2.4 és 2.9 millió dollár közötti fizetést garantáló szerződést ajánlott számára csapata, a Memphis Grizzlies, ő viszont nagyobb anyagi biztonságot szeretne, tehát valószínűleg hosszabb szerződésben gondolkodik, és nem feltétlenül sokkal több éves fizetésben.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy Luol Deng egyelőre kitart amellett, hogy évi 12 millió dollárt akar legalább keresni. A gond az, hogy a Miami Heatnél egyáltalán nem biztos, hogy lesz ennyi hely a sapka alatt, az Atlanta Hawks pedig jelenleg nem akar ennyit fizetni az angol kiscsatárnak.

Szintén Amicótól származik az információ, hogy Chris Bosh nagyon is szívesen igazolna a Dallas Maverickshez vagy a Houston Rocketshez, és Amico úgy tudja, hogy az erőcsatárnak fogalma sincs, mit fog LeBron James csinálni, marad-e a Miami Heatnél vagy sem.

Dwain Price (Fort Worth Star-Telegram) értesülései szerint Carmelo Anthony hosszabbítani fog a New York Knicksszel, és a Dallas Mavericksszel való meetingje csak egy egyszerű színjáték volt. Szintén Price hozta a Mavsszel kapcsolatban, hogy bár Vince Carter megtartására nagyobb esélyük van, mint Shawn Marionéra, de mindkét kosarassal hosszabbítani akarnak. A többi szabadügynök közül Gordon Haywardot szeretnék leigazolni Price információi szerint, de a Utah Jazz valószínűleg tartaná ajánlatukat, Pau Gasolt is figyelik viszont, akit Dirk Nowitzki és Tyson Chandler cseréjének képzelnek.

Arról már kora délután beszámoltunk, hogy a Houston Rockets könnyen kitakaríthatja Jeremy Lin szerződését, így lenne helyük egy maximum szerződésre, ám Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Cleveland Cavaliersnél is közel állnak ehhez, ők Jarrett Jacket szórhatják ki egy draftjoggal megédesítve.

Ha már szóba került Lin és az ő eltávolítása Houstonból, akkor az még érdekes kérdés, mi lesz Ömer Asikkal, ugyanis hiába egyezett még a Rockets és a New Orleans Pelicans még a draft előtt, hogy elcserélik a török centert egy draftjogért, jelenleg nincs elég sapka alatti helye Dell Dempséknek, hogy átvegyék a középjátékost. Állítólag éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy elcseréljék Eric Gordont, Austin Riverst vagy Alexis Ajincát úgy, hogy elég hely szabaduljon fel a cap alatt.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy Eric Bledsoe és a Phoenix Suns egyelőre nagyon korai fázisban vannak a hátvéd új szerződésének megtárgyalásáról. Több jelentkező is lehet Bledsoe-ra, amint eldönti Anthony és LeBron James, hogy hova igazolnak. Bledsoe-hoz tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint őt és Greivis Vasquezt is környékezi a Milwaukee Bucks.

 

FRISSÍTVE (13:15): Több igazolás is történt az elmúlt másfél napban. A Los Angeles Clippers magasembert igazolt: Spencer Hawes-zal megegyeztek Doc Riversék egy 4 éves, összesen 23 millió dolláros új kontraktusról. A hírek szerint nem sign-and-trade-ben érkezik majd Hawes a Cleveland Cavalierstől, hanem az MLE-t költötték el rá.

Úgy tűnik, hogy a Dallas Mavericks végleg kiszállt a Carmelo Anthonyért folytatott versenyfutásból, miután tegnap 3 évre több mint 9 millió dollárért hosszabbítottak irányítójukkal, Devin Harrisszel.

Ahogyan arról korábban is lehetett hallani, az Indiana Pacers szerette volna megtartani év közben szerzett magasemberét, Lavoy Allent és tegnap egy éves szerződést is kötöttek az erőcsatárral - hogy pontosan milyen összegért, azt egyelőre nem tudni.

Egy csere is történt: Masai Ujiri újra varázsolt, a Toronto Raptors GM-je Steve Novakot és a még 2 éves, 7.2 millió dolláros szerződését egy jövőbeli második körös draftjoggal együtt a Utah Jazzhez cserélte Diante Garrettért. Utóbbi szerződése egyáltalán nem garantált, és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint ki is fogják tenni a keretből, a kanadaiak nem számolnak vele egyáltalán.

Ha már szóba került érintőlegesen Carmelo Anthony, akkor folytassuk vele: az előbb említett Wojnarowski úgy tudja, hogy a New York Knicks jó benyomást tett a kiscsatárra a csütörtöki találkozójukon, ám Bill Simmons (ESPN) tegnap már azt jelentette, hogy forrásai szerint a Los Angeles Lakers szintén jól áll Anthonynál, nagyon is lehetséges, hogy a kiscsatár az aranysárga-liláknál folytatja. A két együttes mellett a Chicago Bulls az, amelyiknek még reális esélye van a hírek szerint Anthony megszerzésére.

Wojnarowski szállította azt a hírt is, hogy most már nemcsak LeBron James, de Chris Bosh ügynöke is kezdi felmérni a terepet, mely csapatoknak van helye és hajlandósága is maximum szerződést kínálni az erőcsatár számára.

Melóhoz és Bosh-hoz tartozik, hogy a Houston Rockets miattuk próbál meg további sapka alatti helyet felszabadítani, és Marc Stein (ESPN) információi szerint a Philadelphia Sixers és a Milwaukee Bucks azok a csapatok, amelyek hajlandóak lennének cserélni Jeremy Linért, amennyiben kapnak mellé egy későbbi első körös draftjogot.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy a draft éjszakáján szerezték meg Pierre Jackson jogait a New Orleans Pelicanstől, ám lehet, hogy jó ideig nem tudják élvezni majd a játékát, ugyanis tegnap, a nyári liga első napján elszakadt a jobb Achilles-ínszalagja. Hogy pontosan mennyit kell kihagynia a hátvédnek, azt egyelőre még nem tudni.

Billy King, a Brooklyn Nets GM-je a New York Daily Newsnak elárulta, hogy folynak a tárgyalások Paul Pierce és a csapat között. Mindkét oldal tudja, hogy mi az az összeg, amit szeretne, most pedig megy az alkudozás. Magabiztosak, szerintük jó irányba haladnak a beszélgetések, de King azt is elmondta, hogy idén nyáron jóval megfontoltabban költenek már. A GM szerint a Los Angeles Clippers érdeklődött Pierce iránt egy sign-and-trade keretein belül, de semmi olyat nem tudtak ajánlani, ami nekik is megfelelt volna.

David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy Marvin Williams nagyon gyorsan találhat magának új csapatot, ha a legnagyobb nevek aláírtak, ugyanis Aldridge forrásai szerint érdeklődik iránta a San Antonio Spurs, a Miami Heat, a Washington Wizards, a Charlotte Hornets, a Los Angeles Clippers, a Orlando Magic és a Phoenix Suns is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus