Hírmorzsák 2014-10-13 (11:30)

Gasol szerint a Bulls rendszere maximalizálni fogja teljesítményét védekezésben is, Thibodeau szerint eddig jó a spanyol hátul, de lehet ennél még jobb is. Bealt megműtötték, 6 hetet hagy ki. Caldwell-Pope a legújabb sérült. Livingston 1-2 hetet kihagyhat az alapszakaszból. Rubio és a Timberwolves között megálltak a tárgyalások. Phil Jackson szerint Dolannek muszáj volt belefolynia a mindennapos ügyekbe, mielőtt őt szerződtették volna, Anthony pedig sokkal több lehet, mint egy jó scorer. Faverani térdsérülése miatt akár ki is kerülhet a Celtics keretéből. Brett Brown látja a fényt az alagút végén, hogy hogyan lesz jó a Sixers hosszútávon.

A Chicago Bulls egyik új játékosa, Pau Gasol a Chicago Tribune-nak elmondta, szerinte a Bulls védekezésben alkalmazott rendszere maximalizálni fogja a teljesítményét hátul is, nemcsak támadásban lesz képes hozzátenni a gárda teljesítményéhez - nem kell például jó kinti dobó négyeseket fognia, hanem a gyűrű közelében maradhat. Gasol szerint korábban inkább a támadójátékkal volt elfoglalva, de szerinte a blokkjai mindig is alulértékeltek voltak, márpedig a chicagói védekezésben sokat lesz a festékben. Úgy érzi, elég jó szezonja lesz a védekezés terén is, mert a társai nagyon sok helyen ott vannak, segítenek, levédenek elég nagy területeket.

Nagyon sokat mozognak, alapvetően is jó adottságokkal, hosszú lábakkal és karokkal rendelkeznek, valamint atletikusak is, ez pedig mindenki számára megkönnyíti kicsit a munkát. Az egész rendszer az állandó mozgáson, aktivitáson alapul, most az a feladatuk, hogy együtt tudjanak mozogni, és minél többet beszéljenek, ezen dolgoznak jelenleg. Tom Thibodeau vezetőedző szerint eddig jól teljesít hátul is Gasol, de lehet még szerinte ennél jobb is, nagyon fontos elem lehet ő számukra védekezésben is. Magas, jó az ütemérzéke, okos és nagyon érzi a játékot. Egyelőre nem beszél eleget, de a tréner szerint így is jó volt az eddigiekben a spanyol klasszis.

A sérülések rovathoz tartozik, hogy a Washington Wizards dobóhátvédjét, Bradley Bealt megműtötték - a bal csuklóján kellett beavatkozást elvégezni, és nagyjából 6 hetes kihagyásra kényszerül. A Detroit Pistons pont a fővárosiakkal játszott legutóbb, náluk Kentavious Caldwell-Pope-nak van baja, a bal térde húzódott meg. Azt nem tudni, mennyit kell kihagynia, a csapat hazatérése után végeznek el rajta vizsgálatokat. A Golden State Warriors hátvédje, Shaun Livingston lábujjsérülés után tér vissza, de Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint 1-2 hetet kihagyhat az alapszakasz elejéből.

Charlie Walters (Pioneer Press) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves és Ricky Rubio között teljesen megálltak a tárgyalások. A legutóbbi hírek szerint a csapat 4 éves, 48 millió dolláros szerződést ajánlott a spanyol irányítónak, amit ő visszadobott, állítólag azóta nem nagyon haladtak a megegyezés felé a felek.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson a manhattani New Yorker fesztiválon kicsit megvédte a tulajdonost, James Dolant. Jackson elmondása szerint Dolannek muszáj volt belefolynia a mindennapi döntéshozatalba a csapatnál, mielőtt vele szerződést kötöttek volna, ugyanis olyan döntések születtek, ami által egyre csak lejjebb került a franchise. Dolan gyakorlatilag ahol lehetett, ott jelentette ki, hogy Jackson kinevezése óta nem szól bele semmibe, és a trénerlegenda is elmondta újra, hogy Dolan teljesen szabadkezet adott neki a gárda irányításával kapcsolatban. Jackson azt is hozzátette, Dolanben óriási versenyszellem van.

PJ beszélt a csapat legnagyobb sztárjáról, Carmelo Anthonyról is, aki szerinte éppen csak kapargatja még saját nagysága felszínét, sokkal több lehet ő, mint egy kitűnő scorer. Jackson úgy gondolja, a 30 éves kiscsatár még mindig elég fiatal ahhoz, hogy jó néhány kitűnő éve legyen.

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a Boston Celtics brazil centerének, Vitor Faveraninak továbbra is fáj a műtött bal térde, és lehet, hogy ez számára azt jelenti, hogy ki is teszik a csapatból. Dwight Powell részlegesen garantált szerződése mellett ugyanis 15 garantált kontraktussal rendelkező kosarassal bír a Celtics, a maximum keretszám a szezon közben pedig összesen 15. Faverani 2.1 millió dollárt keres elvileg a most következő idényben, Gary Washburn (Boston Globe) forrásai szerint Powell viszont jó benyomást tett a csapatra a munkamorálja és sokoldalúsága miatt.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown a Boston Globe-nak mesélt jelenlegi érzéseiről. Elmondása szerint néha nagyon idegesítő, hogy nem tudnak nyerni, hiszen a San Antonio Spursnél töltött 12 idényében minden egyes alkalommal legalább 50 győzelemig jutottak. Az viszont erőt ad neki, hogy látja a fényt az alagút végén: az egészséges Joel Embiidet, az egyre tapasztalabb Nerlens Noelt, a még további draftjogokat, a pénzt és a lehetőséget a szabadügynökök leigazolására. Ebben az idényben Michael Carter-Williams tripladobásán, Noel büntetőzésén és Tony Wroten gólpassz/eladott labda mutatóján akarnak leginkább javítani, ezek a legfőbb céjaik annak érdekében, hogy hosszútávon is jobb esélyekkel indulhassanak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus