Hírmorzsák 2014-11-08 (21:30)

A Dallas Aldridge-ot akarja megszerezni jövő nyáron. Rubio 7-8 hetet is kihagyhat bokasérülése miatt, Smart 2-3 hétig nem lesz bevethető ugyanilyen probléma okán. Rondo nem lesz ma a Bulls ellen, kivették a csavarokat a bal kezéből. David Lee combhajlítója megint meghúzódott, 2 hetet ki kell hagynia. Draymond Green nem Griffinnek, hanem Jermaine O'Nealnak nyújtotta ki a nyelvét. LeBron szerint az a jó, ha Waiters hatodik emberként a padról érkezik, a dobóhátvéd csak a csapat érdekeit nézi, és muszlim vallása miatt nem volt ott a Nuggets elleni meccs előtti himnusznál. Buycks iránt a Lakers és a Thunder érdeklődik.

Eddie Sefko (Dallas Morning News) értesülései szerint a nyáron LaMarcus Aldridge lesz a Dallas Mavericks első számú kiszemeltje, őt akarják a maximum közeli sapka alatti helyükkel leigazolni. A dallasiak német ikonja, Dirk Nowitzki azt nyilatkozta, hogy szerinte karrierje során már bebizonyította többször is, bárkivel képes együtt játszani - hasonló stílusú játékuk miatt merült fel, jó párost alkotnának-e együtt. Szerinte Aldridge most is játszik néha centert, mikor a Portland small-ballra vált, úgyhogy nem lenne ezzel probléma náluk sem.

Egyre több a sérült, ahogy haladunk előre a szezonban, és általában a bokákkal vannak problémák. Az egyetlen kivétel David Lee, a Golden State Warriors erőcsatára, aki megint kihagy két hetet, miután újra meghúzta bal combhajlítóját a Los Angeles Clippers elleni összecsapáson. Szintén a Warriorshöz és ehhez a meccshez tartozik, hogy Draymond Green a San Jose Mercury Newsnak azt nyilatkozta, nem Blake Griffin felé nyújtotta ki nyelvét, hanem Jermaine O'Nealnak, aki ott ült a nézőtéren.

A Minnesota Timberwolves irányítójának, Ricky Rubiónak az Orlando Magic elleni találkozó második negyedében ment ki a bal bokája. A spanyol játékmester mankóval tudott bemenni az öltözőbe, de a röntgenfelvételek szerint nincs törése. A Wolves ma bejelentette, hogy ettől függetlenül komoly a probléma, súlyos ficamról van szó, úgyhogy határozatlan időre kiesett a játékból Rubio - Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, akár 7-8 hétet is kihagyhat, Jerry Zgoda (Star Tribune) forrásai szerint legalább 3-4 hétig nem lesz bevethető, míg Ken Berger (CBS Sports) szerint legalább két hétig járógipszet fog hordani a spanyol.

A Boston Celticsnél is nagy volt az ijedtség ma hajnalban, miután Marcus Smartot hordágyon kellett levinni az Indiana Pacers elleni találkozó negyedik negyedében. Az orvosi vizsgálatok szerint bokaficam mellett csontzúzódása is van Smartnak, aki legalább 2-3 hetet kénytelen lesz pihenni. Csapattársa, Rajon Rondo sem lesz ma a Chicago Bulls ellen, mivel kivették a bal kezéből a csavarokat, amit az előszezonban elvégzett műtétnél raktak bele. Rondo csak egy meccsig nem lesz, utána már játszhat.

Ha már a Bulls: hajnalban Derrick Rose harmadik meccsét hagyta ki már a szezonban, mivel mindkét bokája kificamodott - még a Cleveland Cavaliers elleni meccsen. Rose játéka ma sem biztos.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a Cleveland Plain Dealernek azt nyilatkozta, hogy jó lépésnek tartja azt, hogy Dion Waiters a kispadon kezd, a csapat érdekében a hatodik ember szerepét kell átvennie a dobóhátvédnek, mert jobb lesz tőleg az egyensúly a kezdőknél és a cseréknél is. Waiters a padról nemcsak pontszerzőként lesz hasznos nekik, hanem egy olyan játékost jelent a cseréknél, aki egyestől hármas posztig képes nagyon jól védekezni. Új lesz számára a szerep, de James szerint jó lesz ez Waitersnek is.

Maga az érintett azt mondta, hogy megtesz bármit, ami a csapat számára hasznos. Ha kezdenie kell, ha a padról kell érkeznie, ha csak vizesfiúként számítanak rá, csak az érdekli, hogy a csapatnak jó legyen. Szintén Waitershez tartozik, hogy a Denver Nuggets elleni meccs előtti himnusznál nem volt jelen, csak azt követően jött ki az öltözőből. Szerinte túl nagy ügyet csinálnak ebből az egészből - twitteren ki is fakadt -, egyszerűen a vallása miatt nem volt ott, ugyanis Waiters muszlim.

A Toronto Raptors tavalyi irányítója, Dwight Buycks közös megegyezéssel szerződést bontott a Valenciával, és a RealGM értesülései szerint a Los Angeles Lakers és az Oklahoma City Thunder érdeklődik iránta, velük tárgyal már a hátvéd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus