Hírmorzsák 2014-12-01 (12:00)

Noah és Garnett is elmondták véleményüket "a harapásról". A Bullsnál jó a csapategység: Noah Butlert dicsérte, Rose Dunleavy-nek akart segíteni. A Memphis GM-je tudta, hogy egyszer még újra eljön az ideje. Steph Curry bal bokája kiment, de nincs nagyobb gond. A Pelicans kitett két játékost, Dante Cunninghammel szemeznek, de nagy dobásra is készülnek a hírek szerint. A Cavs lehívta waiverről AJ Price-t, kitették Cherryt. D-Liga (Mitchell, Kirk).

A tegnap este egyik legérdekesebb pillanata az volt, mikor Kevin Garnett úgy tett, mintha meg akarná harapni Joakim Noah-t a Brooklyn Nets - Chicago Bulls meccsen - a két játékos egyébként az egész találkozón egymással volt elfoglalva. A meccs után Noah azt mondta, hogy ez elképesztő, hihetetlen dolog volt még neki is. A francia center örült annak, hogy végül nem harapták meg, mert szerinte ez a mentális versengésen kicsit túlmegy már. Tudja, hogy az utóbbi időben sokszor nyertek Garnették ellen, és hogy ez mennyire idegesíti ellenfelét. Garnett annyit mondott, hogy ha akarta volna, megharapja Noah-t, és elismerését küldte Mike Tysonnak. Azt is hozzátette, nagyon tiszteli Noah-t, a Bullst, a Chicago minden játékosát.

Nagyon jó a csapategység Chicagóban. A technikaiért járó büntetőt például Derrick Rose át akarta adni Mike Dunleavynek, mert abban a periódusban nem sok dobás jutott neki csapattársának, Dunleavy mondta neki, hogy dobja el nyugodtan. Rose egyébként először fejezett be idén normálisan két meccset egymás után, erre csak annyit mondott, hogy megpróbál kiépíteni egy hosszabb sorozatot. Jimmy Butler az idei támadójátékáról azt mondta, hogy csak próbálja elérni, hogy rá is oda kelljen figyelni. Noah dicsérte Butlert, szerinte nagyon jó a motivációja, egyáltalán nincs erőltetett dobása, és mindazt megtestesíti, amit a Bulls képvisel jelenleg.

A Memphis Grizzlies GM-je, Chris Wallace nyilatkozott a Boston Herald munkatársának. Elmondása szerint tavaly nem lépett teljesen a háttérbe, csak kicsit félrevonult, mikor Robert Peráék mást neveztek a helyébe, ő pedig egy másik pozíciót kapott. Ebben az időszakban a játékosokkal és az edzőkkel nem érintkezett egyáltalán, de minden meccsen ott volt az NBA-ben és az egyetemen is, figyelte a történéseket. Tudta, hogy egyszer vissza fog térni GM-i minőségben is, azt nem gondolta volna, hogy ez a Memphisnél fog megtörténni.

Tegnap este a Golden State Warriors drukkerei nem lehetettek nyugodtak, miután a Detroit Pistons elleni találkozón kiment Steph Curry bal bokája. A játékos azt nyilatkozta, hogy nem érez komolyabb fájdalmat, szerinte fogja tudni kezelni a helyzetet, és a következő, szerda hajnali, Orlando Magic elleni összecsapáson ott lesz a pályán - a röntgen egyébként negatív lett, törés tehát nincs.

A New Orleans Pelicansnél Darius Millernek és Patric Youngnak megköszönték a részvételt, kitették keretükből a két játékost. Miller 5 meccsen játszott a szezonban, Young viszont csak az előszezonban kapott lehetőséget. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint egyre komolyabban gondolkodnak Dante Cunningham leigazolásán. Mint ismert, az erőcsatárnak áprilisban volt egy barátnő-bántalmazásos ügye, ejtették ellene a vádakat, mégsem akarta eddig egyik csapat sem leigazolni. Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint a ligában dolgozó vezetők úgy érzik, a Pelicans valami nagy cserére készül a közeljövőben.

A Cleveland Cavaliers lehívta waiverről AJ Price-t. A játékos megfordult már idén a Cavsnél, ők kitették keretükből, majd a Hardship Exception kivétellel leigazolta az Indiana Pacers, ők is szabadlistára tették nemrég, így került vissza Clevelandbe. Mivel a Cavs 15 fős kerettel rendelkezett, így egy valakit ki kellett tenniük, ez az ember Will Cherry lett.

Szintén a Clevelandhez tartozik, hogy Alex Kirköt megint a D-Ligába, a Canton Charge-hoz küldték. Lent eddig három meccset játszott, ezeken 23.7 pontot és 9.7 pattanót átlagolt. A Detroit Pistons visszahívta a Grand Rapids Drive-tól Tony Mitchellt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus